Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Trans Kadınların Kadın Sporlarında Olması Hakkında

Trans Kadınların Kadın Takımlarında/Müsabakalarında Olması Doğru mu ?

  • Doğrudur, Kadın Takımlarında/Müsabakalarında Olmaları Adil Rekabeti Bozmuyor.

    Kullanılan: 13 6.6%
  • Yanlıştır, Kadın Takımlarında/Müsabakalarında Olmaları Adil Rekabeti Bozuyor.

    Kullanılan: 167 84.8%
  • Kararsız

    Kullanılan: 17 8.6%

  • Kullanılan toplam oy
    197
Her defasında benim Müslüman kimligim üzerinden alakasız oenekler veriyorlar. Ki onda da Türkler üzerinden değil Araplar üzerinden örnekler veriliyor. Peki Araplar da hiç mi güzel örnek yok? Arkadaşlar iki de bir olayı İslam uzerine getirmeye çalışıyor sanki ben çocuk evliliği savunuyormusum gibi.
Bunlar hep bizim taraf mantığından. Sanki translarla ilgili bir durumu eleştirince otomatikman şeriatçı, republican, evenjalist falan oluyorsun. Aga o da olmasın o da olmasın?


Bu lgbt meselesi üzerinde düşünüp okuma yaptığim bir alan değil. O yüzden bazı temel konular hariç ahkam kesmekten sakınıyorum. Ama trans bireyler tarafından büyütülmenin, heteroseksüel bir aile tarafından büyütülmeye göre ispatlı zararları varsa çocuk evlat edinmeye izin verirken nasıl ailenin sosyoekonomik durumu dikkate alınıyorsa bu da dikkate alınabilir.
 
Gender Envynin dayandırıldığı erişilemeyecek olana kıskançlık dayanağı başka bir sürü şeyde de mevcutken diğerlerine böyle öcü muamelesi yapılmıyor. Söz gelimi benim kısa boylu olmamdan kaynaklı uzun boylu bireyleri kıskanmamdan ne farkı var bunun? Bir noktada birey bedeniyle barışıp yoluna devam edebiliyor veya edemiyor. Bu translara özgü bir şeymiş ve asla çözüme kavuşamayacak bir şeymiş gibi ele alıyorsun(alıyorlar).
"hepsi(büyük çoğunluğu) kadın memesine sahip olamadığı için, ovulasyon yaşayamadığı için vs. acılar içinde kıskançlık krizleri geçirip ruhsal olarak çökmüş durumda" Bu eğlenceli önermeye dört elle sarılmaya devam edebilirsin istediğin kadar.
Zararlı bir durum söz konusuysa bunu kabul etmem mümkün değil. Fakat o çocuğu onlara teslim eden kurum/kuruluşların bu konuda bir çalışması olduğunu düşündüğüm için böyle ekstra eylemlerin çocuk için zarar olacağı kanaatine vardım. Yoksa çocuklara verilen ürünün detayları hakkında bilgim yok, olsa da bu bilgiyi öğütecek biyoloji bilgisine genel olarak sahip değilim. Böyle bir eğitimim yok.

Daha birçok şey var da bu da onlardan biri, evet.
kesinlikle kısa boylu birisi ile aynı tür kıskançlık yaşıyorlar. Ama kısa boylu birine sen uzun boylu hissediyorsan uzunsun demiyorlar. Uzun boyluyum ben bana kısa diyemezsiniz ben 192 yim demiyorlar. Ben uzun boylu olduğum için kısa boyluların giremedikleri işlere girmeliyim demiyorlar, Basket oynarken haksız rekabet olmuyor. Evet ben de tam olarak bunu diyorum. Aynı tür kıskançlıklar ama birisine aptalca denirken diğeri ciddi ciddi destekleniyor. Adamların delüzyonuna ortak oluyorsunuz ve bu yüzden de onu daha da delüzyona sokuyorsunuz.
Kaldı ki benim dediğim de şu: Eğer ki ötekiliştirilmemeleri için kadın sporuna sokulsunlar derseniz yanılıyorsunuz çünkü ötekileştirme özden başlıyor, bu değişmiyor ve bunu bu şekilde de kapatamadığın gibi, kapayamayacağın gibi sadece mağduriyet yaratırsın. Annesinin gençliğine bakıp bunu kıskanan translar varken bu bir şeyi değiştirmiyor. Bununla birlikte verdiğin örnek senin tarafı desteklemiyor. Cidden de kıskançlıkları benim gözüm neden mavi değil kıskançlığı. Arada iki fark var, mavi gözlü olmak ile kadın olmak arasında yaşam koşulu ve öz itibari ile fark var, bununla biri sana siyah gözlüyken ben mavi gözlüyüm derse delüzyonlarını destekleyip adamı ve toplumu garip bir psikolojik duruma sokmazsın, hee ölye mi dersin ya da ya bir git ya dersin.
Bir Arap ülkesinde, 6 yaşında, andropoza girmiş bir herifin tekine 4. eş (köle) olarak verilecek bir kız çocuğu olarak doğmak yerine Amerika'da birbirlerini ve çocuklarını seven bir LGBT çiftin çocuğu olacakları için çok üzüldüm.
 
Her defasında benim Müslüman kimligim üzerinden alakasız oenekler veriyorlar. Ki onda da Türkler üzerinden değil Araplar üzerinden örnekler veriliyor. Peki Araplar da hiç mi güzel örnek yok? Arkadaşlar iki de bir olayı İslam uzerine getirmeye çalışıyor sanki ben çocuk evliliği savunuyormusum gibi.
Çok üzüldüm kırılgan Müslüman kimliğine zeval geldiği için. Millete sapkın derken alabileceğin yanıtları düşünürsün bir dahakine umarım.
 
Çok üzüldüm kırılgan Müslüman kimliğine zeval geldiği için. Millete sapkın derken alabileceğin yanıtları düşünürsün bir dahakine umarım.
demek senin de liberalliğin buraya kadarmış. translık psikolojik bir duruma dayanırken kültür buna dayanmıyor. Psikolojik durumun kendisini nötr bir zeminde incelemek lazım. ama buna yanaşılmıyor bile. Adama gender envy diyorum adam bana diyor ki peki ya babalar...
 
+ şunu diyeyim, şu anki dersimde 3 tane trans var. onlara sorduğunuzda (felsefe yüksek lisansı öğrencileri, alman, dutch, dutch) biyoloji diye bir şey yok. Kadın vücudu diye bir şey yok. Hollanda genelindeki transların neredeyse hepsi için böyle bu durum. Aranızda trans toplumunun ve teorisinin içinde olan birisi varsa bu benim yani. Gözlemlerimden konuşuyorum, hem teoriyi nasıl kabul ettiklerini hem de o teori ile neler yaptıklarını görüyorum.

geçenlerde bir başka alman trans arkadaiım detrans olduğu için okulu terk etti çünkü bütün arkadaşlıkları bozuldu...
önce teori ve bu grubun önceliği olan biyolojik kadın ve biyolojik erkek diye şeyler yokturu tartışalım sonra diğerlerini tartışırız.



You have often been the target of protesters across the world. In 2014, anti-gay marriage protesters in France marched on the streets denouncing ‘théorie du genre’ – gender theory. In 2017, you were burnt in effigy by evangelical Christian protesters in Brazil chanting ‘take your ideology to hell’. What do you make of that?

The anti-gender ideology movement, a global movement, insists that sex is biological and real, or that sex is divinely ordained,
and that gender is a destructive fiction, taking down both “man” and “civilization” and “God”. Anti-gender politics have been bolstered by the Vatican and the more conservative evangelical and apostolic churches on several continents, but also by neoliberals in France and elsewhere who need the normative family to absorb the decimation of social welfare.


This movement is at once anti-feminist, homophobic and transphobic, opposing both reproductive freedom and trans rights. It seeks to censor gender studies programs, to take gender out of public education – a topic so important for young people to discuss. And to reverse major legal and legislative successes for sexual freedom, gender equality and laws against gender discrimination and sexual violence.


Instead, Butler proposes that gender is not biological, but “performative”. The term “performativity” does not simply mean performance. We can think of it in terms of the linguist J.L. Austin’s concept of the “performative utterance”, which refers to a statement that brings about that which it states. The classic example is “I now pronounce you man and wife”. Spoken by a person socially approved to do so, these words create a married couple.

Butler argues that gender works in this way: when we name a child as “girl” or “boy”, we participate in creating them as that very thing. By speaking of people (or ourselves) as “man” or “woman”, we are in the process creating and defining those categories.

Some gender theory distinguishes between biological “sex” and social “gender”, but Butler finds this counterproductive. For Butler, it makes no sense to talk about biological “sex” existing outside of its social meanings. If there is such a thing, we can’t encounter it, because we are born into a world that already has a particular understanding of gender, and that world then retrospectively tells us the meaning of our anatomy. We can’t know ourselves outside of those social meanings. In fact, much of Butler’s work reminds us we cannot fully know ourselves at all.

Şu kabarttığım kısımlarda yer alan şey bu durumun özünü oluşturuyor. Bu öz ne kadar doğru size bırakıyorum, ama bu düşüncenin işin özü olduğu tartışmasızdır. TQ+= Butler.
Bu öz doğru değilse bunun her yapısına karşı olursun. Bu düşüncenin ne kadar postmodern saçmalık olduğunu size bırakıyorum.
 
Son düzenleme:
Çok üzüldüm kırılgan Müslüman kimliğine zeval geldiği için. Millete sapkın derken alabileceğin yanıtları düşünürsün bir dahakine umarım.
Hocam senin yaptığın şey cevap vermek değil. Senin yaptığın şey zorbalık. Bunu da dini inancı olmayan ve mesajın silinmemesi vb gibi unsurlardan dolayı şuanlık içeriğini açmadan sadece dinlere karşı epey negatif görüşlere sahip olduğumu belirtmekle yetinen birisi olarak söylüyorum. Yani meseleyi alakasız bir şekilde arkadaşın kimliğine getiriyorsun. Yaptığın şeyin birkaç tane geniş fikirli aile üzerindem gemellemeyle "işte laik zihniyetin sonuçları" diyen, en ufak tartışmada "ama tüp kuyrukları yağ kuyrukları" diyen kim olduğunu anladığın insanlardan farkı yok ve bu tavrın da hiç hoş değil.



Şuna da eminim Amerika'da siyahi insanlar haklarını savunurken "ama suç oranları fazla, onlar da şöyle yapıyorlar vs" diyen beyaz Amerikalıyı linçlersin haklı olarak. Ama senin yaptığının da çok farkı yok.
 
Tartışmaya girmeden şu videoyu buraya bırakmak istiyorum. (umarım paylaşılmamıştır)

 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık