Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] "At Fava Bekle" Teorileri

Bir 10 teori daha paylaşayım

1- Karasakal'ın Rock D. Xebec'in klonu olduğunu söyleyen bir teori var. Buna göre tüm Rocks Korsanlarının klonu varmış:
Stussy
Whitebeard: Weevil
Kaido: Momonosuke(mevyesi klonlandı, Momo yedi)
Big Mom: Bonney? (Başka bir teoride de vardı bu: kalpli ruj, pembe saç, yemek yeme, karakter vs. benziyor denmişti)


2- G5 Nika Güneş tanrısı olmasına rağmen ayın önünde ve beyaz çizilmesi şafak benzetmesi(D.-Dawn) nedeniyle olduğunu söyleyen bir teori. Buna göre Luffy, Imu'ya karşı olacak olan son savaşta güç artışı yaşayacak ve rengi güneş gibi sararacak. Böylece güneşi/aydınlığı getirmiş olacak


3- Kid'in Captain John'un oğlu olduğunu iddia eden bir teori. İkisi de Captain unvanını kullanıyor. İnsanlar Kid'le çocukluktan beri babasının hazinesi efsanesi nedeniyle alay ediyorlar ve Kid de onları öldürüyor. Kid'in korsan olmasının bir sebebi de babasının hazinesini bulup yalancı olmadığını kanıtlamak. Teori'de ayrıca Kid'in çocukluk resminden hareketle gemisinin aynı zamanda marangozu olabileceğini de söylüyor.




4- Augur vs Usopp dövüşünde Usopp'un öleceğini iddia eden bir teori var. Usopp'un söylediklerinin gerçekleşmesi gibi bir olay var seride. Bundan hareketle Augur'un Usopp'u ıssız bir adaya ışınlayacağı ve yapılan dövüş sonunda Usopp kazansa bile yardım alamadığını için öleceğini söylüyor. Teorisine kanıt olarak manganın şu panelini göstermiş. Usopp: Issız bir adada tek başıma ölsem bile...





5- Karasakal'ın karanlık meyvesinin klon olduğunu ve bu sebeple tüm gücünü kullanamadığını, o yüzden darbelerden daha fazla acı çektiğini iddia eden bir teori. Teoride ayrıca karanlık meyvesinin bir depo olarak kullanılabildiğini bunun ilk izlerinin ise 50 parça turtayı orada saklamasıyla bize hissettirildiği söylüyor. Zamanında Xebec de kendini bu meyve ile saklamış olabilir diyor.


6- İmu'nun baktığı dev hasır şapkanın aslında Joy Boy'a ait olduğu ve onu klonlamak için soğukta saklandığını söyleyen bir teori. Buna göre yeni çıkacak Joy Boy'a rakip olması için bekletiliyor olabilirmiş


7- Gezegenler: Satürn'dü, Plutondu vs. teoriler üretilirken Teach'in de bir gezegene atfedildiğini iddia eden teori. Buna göre Teach'in tam ismi MARShall D. Teach olduğu için Mars olabileceğini iddia eden bir teori.

8- Balıkadam ve minklerin şeytan meyvesi üretimindeki ilk denekler olduğunu iddia eden bir teori. Buna göre balıkadam ve minkler eskiden insandı ancak yapılan şeytan meyvesi deneyinde kullanıldıklarından insan dışında bir tür haline geldiklerini, zaman içinde de çoğalıp ırk haline geldiklerini söylüyor.


9-Kuiana'nn aslında Tashigi olduğunu iddia eden bir teori. Buna göre Devrim Ordusu Shimotsuki'ye geldiğinde Zoro ve Kuina'yı da orada görüyoruz. Kuina'nın babası kızını devrim ordusuna veriyor. Kuma, Kuina'nın hafızasını alıyor ve onu denizcilere veriyor. Hafızası ise Dragon'da. Bir anlamda denizcilerin içine ajan sokuyorlar. Dragon zamanı geldiğinde hafızasını Kuina'ya geri verip istediği bir hamle yapmasını sağlayacak. Tashigi ile benzerlik, yaşlarının aynı olmasından vs. bahsetmiş




10-Vegapunk'ın Şeytan meyvelerinin cansız nesnelere yedirebilmesinin sebebinin Kuma'nın şeytan meyvesi yeteneğiyle olduğunu iddia eden bir teori. Buna göre Kuma'nın yeteneği sayesinde şeytan meyvesi yemiş kişilerin ruhlarını alıp seraphimlere ya da robotlara vs. ekleyebiliyormuş Vegapunk. Bu sayede kendisini de 6'ya bölebilmiş.

Waow hepsi süper
 
-Dragon yağmur tanrı meyvesine sahip
-Son adada luffyleri bir den den mushi bekliyor
-imunun kardeşi eski nika
-mink ırkı Aydan gelme
-zinusha Aydan gelme bir hediye
-karasakalin birden çok kalbi ve dolaşım sistemi var
-luffy bu sene sonu 900 yıl öncesine gidecek
- Uranüs uzay gemisinin pili mariesjostaki soğuk odada
- Karasakal pluton için wanoya saldıracak kaurosekiyle kaplı olduğu için alamayacak
-wanodaki suyun sebebi Uranüs'ün sebep olduğu su seviyesinin yükselmesi
-Shanks Raftelde ölecek
-Akainu ölecek, öncesinde çocukluğu gösterilecek
-Karasakali Luffy öldürüyor
-Seri sonu şeytan meyvesi kalmayacak


Bu yazdıklarım teori değil sözde sızıntı.
10 yılda bir hep sızıntı çıkıyor, geçmiştede olmuştu.
Akainuyu sabonun öldüreceğini düşünüyorum.

Shanksı karasakal öldürür.
 
Madem gerçek sızıntı yok biz yazalım sızıntıvari bir teori :)

1-
Kuma, 200 yıl önce mary geois'e saldıran robotun günümüzdeki enkazının herşeyin sesi ile yaydığı sesi meyve gücü ile anıya dönüştürüp neler olduğunu anladı.Robotun mary geois e tırmanma nedeni bonneyin meyvesiyle alakalıydı ve gerçekleştirilmez ise bonney in hayatı hep tehlikede olacaktır.Bu yüzden kuma mary geoise tırmanarak robotun yarım kalan işini tamamlayıp bonney i kurtarmak istiyor.
Bu robot, mary geois'e tırmanarak her ne yapmayı amaçlıyorsa bunun yapılması için sadece robotlarda olan birşey gerekli.Bu yüzden kuma, vegapunktan bu robota tersine mühendislik yaparak öğrendiklerini kendisine eklemesini istedi.200 yıl önce robotun marry geois'e tırmanmasını engelleyen kişi Aziz jay garcia saturn' dür.Saturn sahip olduğu mecha mecha no mi şeytan meyvesi ile dev bir robota dönüşüp meyve gücü sayesinde sahip olduğu 'enerji emen ışın' ile saldıran robotu yakıtını bitirerek durdurmuştur.
Saturn vegapunk'ın bu robotlar üzerine gizlice çalıştığını öğrendi bu yüzden vegapunkun tehlikeli olduğu düşünüp yok edilmesi gerektiği fikrini ortaya attı .Bunu bizzat yapmak için saturn mary geoisten ayrılınca bunu bir şekilde sensörleri ile anlayan kuma artık hiçbir engelle karşılaşmayacağı doğru zamanın geldiğini düşünerek mary geois e tırmanmaya karar verdi.Başta bonney olmak üzere herkesin iyiliği için kendini feda ederek bu amacı gerçekleştirmeyi düşünüyor.Bu yüzden dragon dahil kimseye amacını anlatmadı.Kumanın bible kitabını taşıdığını düşünürsek muhtemelen bununla aslında kendisini insanlık için (isa gibi)feda edeceği göndermesi yapılmıştır.

Saturn adaya gelince dev bir robota dönüşüp vegapunk ve hasırşapkalara saldıracak.Luffy de kendi boyutunu kaido savaşındaki gibi büyütecek.Saturn enerji emen ışın ile luffy i güçten düşürecek.Saturn e kimse karşı koyamadığı için vegapunk ın aklına ' bonney in gücü ile dev robotu tamir edip saturn ile dövüştürmek' gelecek.Dev robot hiçbir emir almadan direk saturn ile dövüşmeye başlayacak o sırada hasırşapkalar ile vegapunk adadan kaçacak.Saturn bu kez robotu tamir edilemeyecek kadar parçalayacak.
Birkaç teori daha yazdım bakalım.

2-
Saturn ün vegapunk ın olduğu adaya gelmesinin nedeni serapimlere emir vererek vegapunk ı öldürmektir.Vegapunk ın donanmaya katılmasını sağlayan kişi saturndür.Çünkü saturn, mecha mecha no mi yemiştir bundan dolayı "Belki vegapunk benim meyvemi geliştirebilecek bir yöntem bulur" düşüncesindeydi.Sonradan vegapunk ın antik krallıktan kalan robotlarda araştırma yaptığı öğrenildi.Bu yüzden vegapunk ile tanışmasını şuanda utanç kaynağı görüyordur ve bizzat öldürülmesi emrini vermeye geliyordur.Bonney yüzünden vegapunk, adada oyalanıp luffyler ile kaçamayacak.Adaya bu sırada ulaşmış Saturn, serapimlere vegapunk ı öldürmeleri için emir verecek.Vegapunk birisine ( luffy yada bonney ) önemli bir şey söylerken bir serapim tarafından öldürülecek.Bonney ,vegapunk ın ölümü için kendini suçlayacak.

3-
1037.bölümde kaido nun , onigashimada yaptırdığı kaleyi önemsemesi üzerinde duruldu.Bence bunun nedeni kaido kalesini içine inşa ettirdiği kafatasının tüm kemiklerini meyve gücüyle birleştirecekti ve bigmom da dev iskelete ruh vererek dev kılıcı kullanmasını sağlayacaktı. Bigmom ile kaidonun planlarının bir parçası da buydu.Bu yüzden kaido kafatasına kale inşa etmek için bekledi. Momonosuke son savaşta kaido ile aynı güçlere sahip olduğu için bu planı luffylere yardım etmek maksadıyla wanodaki savaşçıları savaş alanına getirirken kullanacak.Yani dev iskeleti alev bulutları ile kontrol ederek adeta dev bir kukla gibi hareket ettirecek.

4-
Kozuki sukiyaki plutonun fuji dağının altında uyuduğunu söyledi.Sukiyaki bilmese de bu ifade bir mecaz değildi.Aslında wanonun altında şimdilik uyumakta olan dev bir (zunisha gibi) ejderha vardır.Franky nin yaktığı planlar sadece bu ejderhanın üzerine inşa edilecek gemiyi içeriyordur.Yani pluton bir ejderha sayesinde uçan dev bir savaş gemisidir.Tabi bu bir batı ejderhasıdır.Uyurken nefes alış verişiyle ortaya çıkan ateş nedeniyle wanonun ortasındaki fuji dağı oluşmuştur.Kozukiler aslında kitabeleri bu ejderhanın ateşinde döverek özel olarak yaptıkları için kitabeler benzersiz sertliktedir.

Bu teorinin dayanak noktalarından birisi plutonun roma mitolojisinde bolluk,zenginlik ve yeraltı tanrısı olması ve ejderhaların ise eski hikayelerde altınlara düşkün olan canlılar olarak bahsedilmesidir.Pluton, wanonun altınlarının yanında uyur vaziyette yüzlerce yıldır duruyordu.Tabi sonradan altınlar wano dan götürüldü ama ejderha hala orada uyur vaziyette duruyor. sonradan ejderhanın
uyuduğu mağranın girişi ile birlikte eski wano su altında kalır.Yeni wano ülkesi fuji dağı eteklerinde daha yüksek bir rakıma kurulur.Zunesha hortumu ile duvarları yıktığında ( yada smoker in teorisindeki gibi kılıç ile kestiğinde) sular boşalıp eski wano ortaya çıkacak.Böylece ejderhanın uyuduğu yer altındaki mağranın giriş kapısı ortaya çıkacak.Momonosuke buradan ejderhanın yanına ulaşıp uyanması için emir verince pluton uyanmış olacak.

5-
luffy sadece
kalbini davul gibi attırarak gücünü yenileyebiliyor (kaido savaşındaki olay).im ile savaşırken de dövüşleri gece boyunca sürecek dolunay çıkacak luffy kendini zorlayarak sürekli yenilenerek tekrar tekrar dövüşerek im i yenecek.Ufuktaki yeni doğan güneş hasır şapka gibi gözükürken dövüş kazanılacak.Luffynin uzun geceyi bitirip şafağı getirmesini sembolize edecek bu sahne.

6-
Buckingham , aslında weevil ile birlikte aramaki tarafından yakalanmıştır.Aramaki ikisini götürürken buckingham wevil ile birlikte serbest kalmak için aramaki ile anlaşmak zorunda kalmıştır.Eğer buckingham, marcoyu aramakinin tuzağına çekerse weevil de serbest kalacaktır.Tabiki aramaki yalan söylüyordur serbest bırakmak gibi bir niyeti yoktur.Buckingham ın weevili kurtarmak dışındaki amacı ise bu şekilde beyazsakalın köyünü koruyan marco dan kurtulmaktır.

Buckingham , karasakalın 10 titan kaptanından henüz ismi açıklanmayandır.Bunun en belirgin göstergesi : normalde beyazsakalı öldüren karasakal olduğu için wevilin onun peşine düşmesi gerekirken buckingham ın onu hep beyazsakal korsanlarına saldırması için kışkırttığını gördük.İlk başta bunun nedeni buckingham ın beyazsakalın hazinesi peşinde olmasından dolayı gibi lanse ediliyor olsada.Gerçekte hazine denen şey parasal bir şey değildir.Bu önemli bir kitabedir (belki de 4. kitabe).Roger bu kitabeyi teslim olmadan önce Beyazsakala vermiştir. " Joyboy gelince kitabeyi ona ver" demiştir. Karasakal bu kitabeyi duysa da beyazsakal tayfası üyesi olduğu dönemde asla yerini öğrenemediği için beyazsakal öldükten sonra beyazsakal tayfasına saldırmıştır ama marcolar kaçmayı başarmıştır ve karasakal kitabenin yerini öğrenememiştir.Bu yüzden buckingham emrinde wewil i marcoların başına musallat etmiştir.Kitabeyi bulsunlar diye.


7-
Sentomaru one piece dünyasındaki en gelişmiş teknolojiye sahip adada ölmek üzeri olduğu için tabi ki vegapunk ın icatları sayesinde ölmeden önce tedavi edilecek.

8-
Sürü halindeki balinaların göç yolu üzerine redline sonradan kurulduğu için bu balinalar önce redline a kafalarını vura vura yara yaptılar.Sonradan redline'nın altından geçen beyaz girdabı takip ederek geçmeye başladılar.

yada

Beyaz girdap aslında one piece e ulaşmak için kullanılan bir yol.Joy boy tayfası da bu girdabı kullanarak one piece i bıraktıkları deniz tabanının altına batmış adaya giderken binks sake şarkısını söyledikleri için balinalar bu şarkıyı biliyor.Bu yüzden hasırşapkaların düşman olmadığını anlayıp yardım ettiler.Normalde bu balinalar beyaz girdaba birilerinin girmesine engel olmak için poseidon tarafından görevlendirildiler.Balinaların kafalarındaki yaralar da korsanları engellerken oluşmuştur.

Hatta teoriyi daha da ilerletecek olursam:Sanırım bir sbs de Oda " eğer ana karakter sakazuki olsaydı 1 yılda one piece'i bulurdu" tarzı birşey söylemiş.Bence bu ilk başta sakazukinin gücünden dolayı söylenmiş gibi gözükse de başka bir nedeni daha var.One piece ne uzayda ne de deniz üstüne bir adada.One piece ,yerin altındaki magma içinde saklı duruyor.Sakazuki de magma meyvesine sahip olarak kolayca ona ulaşabilir eğer yerini bilirse.
Bu aynı zamanda one piece dünyasında hep bir gizem olarak kalan "yerin altında ne var" sorusunu da cevaplar.Çünkü birçok adayı,deniz altını, gökyüzünü hatta sınırlı da olsa uzayı bile gördük.İlginçtir ki hasır şapkalar balık adam adasına girerken ve wano bitişinde deniz altındaki volkanik aktivite bize gösterildi.One piece in birçok meşhur hikayeden ilham aldığını
düşünürsek neden en çılgınlarından biri olan "dünyanın merkezine yolculuk" fikrini de ilham almasın ki ?

Belki one piece in magma içinde hasar görmeden durması da tamamiyle kitabelerin yapımında kullanılan maddeden oluşan bir yapının içinde olmasından dolayı olabilir.Sonuçta kitabelere hiçbir şekilde zarar verilemiyor.Belki one piece'in ne olduğu ve nasıl ulaşılacağı raftelde anlaşılıyordur ama one piece fiziksel olarak yerin binlerce metre altında magma içindedir.Zira balıkadam adasına gidilirken bize brook tarafından denizin tabanına inmek için akıntıların doğru şekilde kullanılması gerektiğinin önemi
vurgulandı.
yanlış akıntılara binip yol kaybedilirse derin deniz akıntılarıyla deniz tabanına ancak 2000 yılda ulaşılabileceğini söylüyor.Sırf bu tehlikeden dolayı korsanlar keşfedilmemiş bölgelerden birinde duran one piece i bulamamış olabilirler.Beyaz girdap ise deniz tabanına ve yeraltındaki one piece e kadar ulaşan hızlı bir akıntı olabilir.Zira robin beyaz girdap hakkında açıklama yapınca luffy "Yani ışınlanma bölgesi gibi birşey mi diyor"
kim bilir belki de Oda nın luffy e söylettiği sözler beyaz girdabın 'asıl' işlevine dair küçük bir göndermeydi...

9-
Klon stussy aslında vegapunklara yardım ediyor gibi gözükmesine rağmen başka bir amacı vardır. Vegapunk' ın labaratuvarını koruyan "sınır kubbesini" geçici olarak kapatarak serapimlerin sınır kubbesinin içine girmesini sağlamıştır.Bunun göstergesi ise Luccinin kubbenin kapanma zamanlamasını şüpheli bulmasına stussy nin manalı şekilde bakıyor olmasıdır
. cp-0 ile serapimler sınır kubbesini geçtiği için vegapunk klonlarının serpimlere emir vermesi için yaklaşmalari gerektiğinden labaratuvar boş kalacaktır. O sırada kaşla göz arasında Stussy vegapunk'ın beyninin bulunduğu punk kayıtlarına ulaşacak ve buradan vegapunk'a bağlı sinyali kesip kendine bağlayacaktır. Amacı vegapunk ın tüm bilgisini ele geçirmektir. Lucci ve kaku' ya da vegapunk klonlarının güvenini kazanmak için saldırmıştır.

10-
Antik krallığın olduğu ada aslında tamamiyle yok edilmedi.Savaş bitince im krallıktan arta kalanları marie geoise taşıttı.İm in yanına gittiği dev hasır şapkanın olduğu yer antik krallıktan arta kalanlardır.


11-
Antik krallığın bu kadar yüksek teknolojiye ulaşabilmesinin nedeni o zamanlar beyin beyin meyvesini yemiş olan kişi vegapunk ın hayalini gerçekleştirmiş olmasıydı.Antik krallıktaki herkes aynı beyine bağlıydı böylece tek bir kişinin yapamayacağı kadar üstün bir teknolojik seviyeye çıktılar. Sonradan vegapunk a jınbe'nin de olabileceğini söylediği gibi
bu krallıktaki im bunu kendi çıkarına kullanmak istedi.Diğer herkesin beyin ile bağlantısını kesip 20 krallık ile ittifak kurarak antik krallığı yendi.im hala bu tarz bir beyine sahip olduğu için kafasına anten işlevi de gören(vegapunk ın yaptığı gibi) uzun bir taç takmıştır.Yüzlerce yıldır yaşayabilmesini ise bilincini robot bir bedene aktarmasına borçludur.




12-
3 antik silah da dünya hükümetine bağlı olmayan 3 krallıkta olabilir.Poseidonun Ryugu krallığında plutonun da wanoda olduğu kesinleşti.Uranüs ise dünya hükümetine bağlı olmayan elbaftadır.Uranüsü yöneten kişi ise elbaf prensi Lokidir.


13-
Elbaf adasında ilk başta hasırşapka tayfası çok iyi karşılanacaklardır.Bunun nedeni hem daha önceden birçok dev ırkından kişiye yardımcı olmalarıdır hemde elbafta kötü üne sahip bigmom ile hasırşapkaların düşman olmasıdır.Sonradan Elbaf prensi loki nami yi görünce ona aşık olup evlenme teklif edecek.Nami bu teklifi reddedince loki onu zorla kaçırmaya çalışacak ve luffy, lokiye king kong gun ile vuracak.Loki bunun üzerine sinirlenip elbaf savaşçılarına "hasırşapkaları öldürün" diye emir verecek.

14-
Vegapunk ın bahsettiği antik krallığın kullandığı sınırsız enerji kaynağı aslında luffynin meyvesidir.Bilimkurgularda bazen teknolojide ileri medeniyetler enerji ihtiyaçlarını karşılamak için dyson küresi denen bir şey kullanır.Dyson küresini kısaca yıldızı çevreleyip onun saçtığı enerjiyi yakalayan bir yapı olarak özetleyebiliriz.Ne tesadüfdür ki luffy, güneş tanrısı nika meyvesini yemiştir ve vegapunk ın anlatımına göre antik metinlerde nika dan bahsediliyordur.Belki de dünya hükümeti nika meyvesini bu sınırsız güç kaynağı olduğu için istiyordu.
 
@Sai Dai Rin Rokuougan

bundan fazlası, Yonkou'ların imajına hakaret olur, tamam buggy iyi güzel şanslı talihli komikte (hatta çok güçsüz bir karakterde değil, kendi çapınca birşeyler yapıyor) ama yeterli şuanki rütbesi, bundan fazlası hoş olmaz, ha buggy kurnazlığıyla elinde bi koz tutar, hatta ve hatta belki bir antik silahı ele geçirir hükümeti tehdit eder, korsanları korkutur felan olamaz demiyorum yani, olmasın lütfen diyorum :( bu arada hazine konusunda, Shanks ve Buggy'nin One Piece'in ne olduğunu bildiğini düşünüyorum
Selam bir hatırlatayım dedim
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık