Şöyle bir şey düşündüm;
Teach aslında Xebec’in intikamını almaya çalışıyor olabilir mi?
Belki başka arkadaşların da aklına gelmiştir. Zaten aralarında bir bağlantı olduğu çokça dile getiriliyor.
Şöyle bir bağlantılara bakalım; Wb-Bm-Kaido-Garp-Roger. Bunların hepsi Xebec efsanesiyle ilişkili adamlar. İhtimallere değinecek olursak; Garp ve Roger direk savaş açmış, Wb ihanet etmiş bile olabilir. Artı olarak, düşünsenize, Xebec’te aslında Gura Gura vardı ve Wb bunu Xebec’i öldürüp aldı? Tabii sadece düşünün diyorum, bu pek bir bağlantı sayılmaz. İhaneti de öyle hainlik olarak düşünmeyin, fikir ayrılığı vardı ve Wb, Roger’ların tarafına kaydı, olay bundan ibarettir. Bence ya Gura Gura, ya da Karanlık meyvesi kesinlikle Xebec’te bulunuyordu. İkisi bir arada olamaz çünkü iki meyve kullanan tarihteki bilinen tek kişi Teach. Bunların haricinde Xebec belki Wb’nin meyvesini arzuladığı için onu öldürmek istedi ve Wb bundan dolayı taraf değiştirdi, bunlar ihtimal tabii.
Net bağlantılara bakalım; Wb, Kaido ve BM her biri güçlü, daha sonra imparator olmuş güçlü korsanlar. Üçü de öldü, hatta Xebec korsanlarından bazı üyeleri Teach bile halletti. Yani koskoca Rocks’dan geriye belki de hiç bir şey kalmadı. Xebec’le bağlantılı olan adamlarla, Teach’in bağlantısını görelim;
Wb; Direk olarak küçük yaşta yanına girdi Teach, sonra da onu öldürüp meyvesini aldı. Sanki küçük yaştan beri bunun peşindeymiş gibi. Düşünsenize, onlarca senedir bir adamla berabersizin ve ona intikam alırcasına ihanet edip öldürüyor, ailesini dağıtıyorsunuz. Neden böyle yaparsınız? Bu kişi belki sizin öz babanızı öldürmüştür? Yani Teach’in öz babası olabilecek Xebec’i? Roger, Garp, Wb ve daha nice kimselerin çocuğu varken, efsaneler efsanesi Xebec’in çocuğu olması gayet doğal değil mi? O kişinin de Teach gibi biri olması gayet kabul edilebilir bir şey olacaktır.
Xebec korsanlarından bazı kişiler; Bu adamları Teach indiriyor Coby ile beraber. Sorun şu ki, niye bunu yapıyor Teach? Belki babasının intikamına bunlar da dahildir?
Peki ya beraber iş yaptığı Coby’i kaçırması, onu kendi adasında tutsak etmesi, denizcileri ve hatta Coby’nin hocası Kahraman Garp’ı kızdıracağını bildiği halde, neden bilerek böyle bir girişimde bulundu Teach? Garp’tan meyve elde etmek için mi? Sanmıyorum. Garp’ın meyvesi yok. Peki Garp’ı dövüp şöhret kasmak için mi? Hiç sanmıyorum. Böyle olsa Shanks, Akainu gibi adamlardan kaçmak istemezdi. Bence bunu, babasının düşmesinde etkin rol oynayan Garp’ı saf dışı bırakıp, babasının intikamını almak için yapıyor Teach.
Özellikle Kaidou, yani eski Rocks üyesi Kaidou ve Big Mom’dan beridir uzun bir hazırlık yapılıyor bence Teach’in arka planına. Muhtemelen en muhteşem arka planı, en sevdiği villainine hazırlıyor Oda.
Kronolojik olarak bakalım olaya; Xebec öldürülür, belki de pek çok ihanetle. Çocuğu yalnız büyür. Sonra babasını koruyamayan veya ihanet eden Wb’ye katılıp ilk planını devreye sokar. Daha sonra Ace’i yakalar, yani Roger’in çocuğunu. Ace ölür, Wb’i öldürür, meyvesini alır. Roger ve Wb’den intikam alınmıştır. Sırada Garp vardır. Önce Dragon’un bulunduğu mekana saldırır. Sonra Coby’i kaçırır ve gerekli meyveleri elde ederek tayfasını güçlendirir. Garp bu senaryo’da ölebilir. Peki Teach bununla kalır mı? Garp’ın torununun baş düşmanı kim? Elbette Teach. Teach her şeyin farkında, Luffy genç olduğu için habersiz. Aslında her şey, Teach ve intikamıyla alakalı. Ace, Wb bu uğurda ölmüştür. Belki Garp da ölecektir. Teach bütün planlarını gerçekleştirse bile muhtemelen durmayıp, babasının amacı olan dünyayı fethetmeye kadar ilerlemek istiyordur muhtemelen. Tabii planlarının sonuna doğru Luffy’den tokadı yiyecektir ve dünyayı fethetme olayını, dünyayı değiştirecek Luffy yapacaktır. Fethetmese bile değiştirerek bir nevi gönülleri fethetmiş olacak.
Benim eyyorlamam bu kadar. Teach gibi bir reise de Xebec gibi bir geçmiş yakışır.