Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Deprem Bilgilendirme ve Yardımlaşma Ağı

Afad Kilis'teki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıklamış.

Benim ailem de kabul etmiyor. O yüzden Adıyaman'dan çıkamıyorum bakalım bu işin sonu ne olacak.
Oğlum tamam kimsenin evine oteline gitmeyin. Çadır, soba alırsınız parklarda kalırsınız. Kıyafet, yemek, su ilaç yağdırırlar size. Çıkın ordan ya. Halk oraya gelemiyor mağdur oluyorsunuz. Siz buraya gelin. Her türlü isteğinize ihtiyacınıza göre ortamda sağlanır. Kalmayın orda.
 
Evet.
Hem gece vurdu.
Hem kışın vurdu.
Hem çifte deprem.
Hem yüzeye çok yakın.
Hem yerleşim yerlerinin hemen altında.
Hem çok geniş bir alana vurdu.
Hem yollar zarar gördü.
Hem sular yükseldi.
Hem yangınlar çıktı.

Bunlar sadece doğal olanlar. Bir de insan kaynaklı sorunlar var. Kötü binalar. Koordinasyon eksikliği. İletişimsizlik. Cehalet. Umursamazlık.

Olabilecek en kötü senaryolar hepsi birleşti.
Böyle bir zamanda söylenecek şey değil belki ama günlerdir kendimi tutuyorum. O yüzden şimdi söyleyeceğim. Lütfen kimse kızmasın ve yanlış anlamasın.
Ben bu kabusun bize gerekli olduğuna inanıyorum. Bir çok insan bir çok şeyin farkında değildi. Değişim lazımdı ama hiç de değişim olacak gibi görünmüyordu. Bizim böyle bir kabusa ihtiyacımız vardı ki çaresizliği, öfkeyi, kaybı ve değişim arzusu hissedelim. Binlerce insan kaybettik. Ama malesef buna ihtiyacımız vardı.
Evet.
Hem gece vurdu. (Doğal)
Hem kışın vurdu. (Doğal)
Hem çifte deprem. (Doğal)
Hem yüzeye çok yakın. (Doğal)
Hem yerleşim yerlerinin hemen altında. (Doğal değil)
Hem çok geniş bir alana vurdu. (Doğal)
Hem yollar zarar gördü. (Doğal değil)
Hem sular yükseldi. (Kısmi doğal)
Hem yangınlar çıktı. (Doğal değil)

Bir vatandaşın devletinden beklediği ilk şey önce karnının doyması sonra da barınma ihtiyacının giderilmesidir. Tüm afet ve felaketlerdeki öncelikte bu şekilde olmalıdır. Herkes üzülüyor, kahroluyor. Bu konudaki samimiyetler konusunda gram şüphe duymuyorum ancak hala bahane bulma ihtiyacında olanları gördükçe de deli oluyorum. Bazılarını ikna etmek için daha ne gerekiyor. Bu arkadaşlara nasıl bir hipnoz tekniği uygulandı da vicdani olarak sorumluluk hissetmiyorlar. Ben sorumlu olduğum bir konuda hata yaptığımda kimsenin yüzüne bakamıyorum utançtan ya. Koca bir ülkenin geldiği hal inanılır gibi değil. Bunun bahanesi mi kaldı.
 
Bu ölü sayıları fazlasıyla iyimser sırf Gaziantep'in ilçelerinde 30.000 ölü vardır Hatay ve Kahramanmaraş Antep'ten kötü sayıyı siz düşünün
 
Dun sabahtan aksama kadar erzak toplamada gonulluydum. Gelen kolileri sulari mamalari vs tasiyip paketsiz battaniye yorganlari paketledigimiz icin cok goremedim ancak asagida ablalarimizin bu nedir ya bu ne bicim yardim diye isyanlarini duydum bol bol. Cikan yardim kolilerinin icerisinden mini etekler mi cikmasin, fantazi geceligi mi cikmasin, kullanilmis ic camasiri mi cikmasin? Gercekten insanlarimiz bu kadar zalim mi bizim ya. Ustune bir de kapi onunde sayim yapip aldigimiz erzaklarda ismim belirli olsun, firmamizin ismini lutfen kolilere yazalim gibisinden istekler geldi. Bu mu insanlik ya? Ne zaman bu kadar kotulestik biz?
Gerçekten bu tarz kıyafet gönderenlerin bu dalga geçmelerini içimde sindiremiyorum. Bu kadar terbiyesizlik, bu kadar kötülük olmaz. İlla beddua mı ettirmelerini istiyorlar? Bazı yorumlarda görüyorum, cahilliğinden ne yaptığını bilmiyor, diyorlar. Hayır bunu kabul edemem. Cahil de olsalar bu terbiyesizliği yapacak kadar beyinsiz olmazsın. Bu apaçık dalga geçmek. Böylelerini Allah'a havale ediyorum.
 
Afad Kilis'teki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıklamış.


Oğlum tamam kimsenin evine oteline gitmeyin. Çadır, soba alırsınız parklarda kalırsınız. Kıyafet, yemek, su ilaç yağdırırlar size. Çıkın ordan ya. Halk oraya gelemiyor mağdur oluyorsunuz. Siz buraya gelin. Her türlü isteğinize ihtiyacınıza göre ortamda sağlanır. Kalmayın orda.
Doğru diyorsun ama yaşlı insanlara laf anlatılmıyor. Aile de geniş baya insan var en azından antepteki ve Malatya'daki akrabalar çıktılar. Baba tarafı yine iyi de anne tarafı tam bir ömür törpüsü.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık