Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Borsa Yatırımı

borsaya yatırım yapıyor musunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    107
açıkçası evet. yatırımın tek bir yolu vardır. geri kalan ise spekülatörlüktür. ayrıca yatırım kumar demedim traderlık kumar dedim.senin yaptığın is spekülatörlük traderlık. günlük haftalık yüzde 10 kovalamaya yatırım denemez. öyle sürdürülebilir bir getiri yok .
Aynen kendini ispatladın, bravo.
 
Kaldıraçlı sistemin temeli direk kumardır.Spot piyasa ise güvendiğin kağıda veya kriptoda projeye orta uzun vade yatırımdır.Kaldıraçlı sistem daha çok aç gözlüleri avlar.1 kazanır 2 kazanır sonra hepsini tek emirde kaybeder.Kumarda böyledir ya kazanırsın ya kaybedersin.Hiçbir zaman ana parada kalsan bile tatmin etmez seni.Aç gözlülüğün temel kuralı.
 
Benim için en önemli göstergelerden biri aşağıdaki merkez bankalarının rezerv para miktarlarının, büyüme oranları ile ne kadar korele gittiğidir. pandemi dolayısıyla acayip genişlemeci politikalar izleyen merkez bankaları artık sıkı para politikası izlemeye başladılar. yani piyasadaki fazla likidite çekilmeye başladı. bence olması gereken yere gelene kadar yavaş yavaş piyasadan para çekilmeye devam edecek. fed ve ecb'de dönüş başlamış ama türkiye merkez bankası roket yapmış gidiyor. bu gidişin sonu acı dolu olacak.



Bu konuda sana katilmiyorum. Rezerv konusu hala daha tartismali bir konu. Benim icin rezerv gostergesi emtialar, ozellikle altindir. ( Hükümetin altin konusundaki tutumunu ben destekliyorum). Altin bazli bakarsan daha dogru olur. Abd nin durumu suan zaten ozel bir halde, harici gostergelerine bakarsan aslinda bitmis bir ulke, eger suan guclu bir konumda durmasa(ozellikle askeri ve belli sokterlerin temellerinin kendinde olmasi), kendisini cok kolay birsekilde bitirecek bir durumda. Bazi seylere siyasi anlamda bakilmamasi bence cok onemli. Suan ulkemizde maglesef bu durum cok kotu bir halde ve her iki taraftada, ozellikle solda. Şuan soldaki kadar kendisiyle çelisen haberler gormuyorum. Haksizsin filan diyecegi biliyorum o yuzden suan bist en guzel ornek. Suanki seviyelerinin %40 lari zaten beklentimdeydi ve işi bilenlerde goruyordu. Ticarette ozellikle hukemetin tutumu son 1.5 2 yildir agrasif bir ihracatti. Bunun beklenmeyen ve hattali sonuclari oldu. Ozellikle tarim haricinde( yuksek diş talep yuzunden, iç talebin kar yüzunden gormezden gelinmesi) , emptialarda, ozellikle temel hammaddelerde, ki maglesef belli oranda siyasi yaklasimi olan ve dışa sattimda kurunda etkisi ve yuksek talep yuzunden, iç piyasa urun bulmakta ya zorlandi yada bulamadi. Kendimden bir ornek vereyim, ozellikle bıçaklarda kullanilan çelik konusunda ereğli bu konuda bazı yerli ureticilere cok sorun cikardi. Ureticiler daha yuksek fiyattan almak zorunda kaldi. Kademeli olarakta haliyle urun daha pahali hale geldi.
 
Akıllı davranmak; şirketi bilmek şart.
Ayrıca geleceği de okumak lazım...
Kaybetmekten korkuyor; evini arabanı satıp buraya giriyorsan durup düşünmesini de bilmelisin... Acaba doğru mu yapıyorum?
Yoksa kimsenin gözünün yaşına bakmazlar...
Yazarlar bir hikaye sonra atarlar Ayuların önüne... 🧸
Ama illaki denemeyi düşünen olursa yan tahtadan uzak durması daha mantıklı olur...
Ya da al fiziki; at yastığın altına... :))
Bir klasik olarak şunu biz de ekleyelim tam olsun "YTD" :flaugh:
 
Astor enerjinin halka arzına katılacağım.
Çok param yok ama olsun sonradan da toplamaya çalışırım.
Astor oransal değil mi? %1 anca veriyor son oransallar. Hoş ben de girip tutacağım orası ayrı tabi. :D




Twitterda adamın biri 12 saat önce Konya Çimento alım fırsatı verecek demiş. Şu an tavan hisse. :D

Geçen gün memleket ayağından bir hisse alayım dedim. Konka ile Konya Çimento arasında kaldım ama kış geliyor diye Konka aldım. Hoş Konka da bugün %8,5 falan açtı. Şimdi %9 da. Akşama belki tavan olur o da. :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık