Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır


  • Kullanılan toplam oy
    338
Köpekler gereksiz demedim. İnsana muhtaç bir canlı. İnsan da köpeklere muhtaç olabiliyor. Sahipsiz sokak köpekleri sadece zarar, gerekli değiller.
en güzel yorumu yapmışssın sokakda gereksiz bunlar bir çok hayvanı katlediyor insana muhtaçlar sen güçsüz ol senide katledirler
Şimdi ne alaka besle diye. Hayvan beslemek istesem beslerim belki bana kalmış neyi beslemek isteyeceğim. Rızık dediğin sadece beslemekle/evin içinde bulundurmakla da olmaz.
Bende ne alaka rızık felan diyorum gerçeğini söylemiş sende dinden girmişsin gereksiz bana göre senin inandın şeyi ben niye kabul edeyim.
 
Ben biraz daha pragmatistim bu konuda. Sokaklarda hayvan olmasından memnunum şahsen. Ama hastalık taşıyan, saldırganlık gösteren, korku veren hayvanlara kesinlikle müdahale edilmeli. Hasta olanlara tedavi ve aşı vurulduktan sonra durumuna göre sokağa ya da barınağa bırakılmalı. Tedavi olmuyorsa uyutma yapılabilir. Saldırganlık gösterenlerden rehabilite olanlar barınaklarda tutulabilir. Ama sorun çıkaracakların net çözümü uyutma. Ya da Çin'e vs gönderilebilirler yiyecek stoğu diye. Hem ülkeye para girer hem de bunlara yiyecek olur. Gerçi bu da şartlara göre olmalı. Malum videolarda gördüğümüz gibi diri diri haşlama, çengele asma gibi yöntemlerle değil, insan gibi kessinler hayvanları. Öylesine izin verecek olsak zaten bizim memlekette hayvan işkencesine meraklı tipler gırla. Ne diye başkasına verelim hayvanları.
Sokaklardaki hayvanların da sağlıklı ve kısırlaştırılmış olması gerekiyor.
Ama bunlar sadece sorunun hayvan ayağı için fikirlerim. Sorunun diğer ve daha büyük kısmı da insanlar. Bakkaldan ciklet alır gibi petşoplardan hayvan alıyorlar. Sonra işlerine gelmeyince salıyorlar sokağa. Sokaklarda hayvanlara istediğini de yapabiliyorsun. Doğru düzgün bir cezası yok. Bir ara kendi yaptıklarını videoya çekip paylaşan tipler bile vardı. Rahat adam. Bir cezası yok ki.
Sonra efendim niye saldırgan bu hayvan?
Tamamen kendi mizacından senin hiç suçun yok çünkü.
Evcil hayvanlar ve sokak hayvanlarıyla ilgili de ağır yasalar getirilmeli bu yüzden. Yoksa bu sorun komple itlafla bile çözülmez.
Tek katılmadığım nokta verilmesin Çin'e falan. Güven olmaz haşlar bunlar.

Bende ne alaka rızık felan diyorum gerçeğini söylemiş sende dinden girmişsin gereksiz bana göre senin inandın şeyi ben niye kabul edeyim.
Bizde gerçeği söylüyoruz da kabul et diye direten yok.
 
Köpek öldüren toplum bir daha iflah olmaz. Oldukları gibi devam etsinler dedim. :)

Dövlet her şeye para buluyor, insan olunsa 5 yıldızlı barınaklar bile kurulabilir.
 
@twei al al efendi.. Utanır mısın bilemem ama :hıh: Timsahla güreşebilecekler derken şaka yapmıyordum..
çok aptalca bi karşılaştırma olmuş, köpeklerin besin zincirinde bi yeri yok ve doğada tek de sürü halinde de saçmalayan canlılar. mesela nasıl inekler tavuklar falan nesli ve davranışı seçilerek evcilleştirilip bize bağımlı hale geldiyse köpekler de öyle. gerizekalı gibi timsah örneği vermek çok acı bi gerçeği gözler önüne seriyor. yetiştirilme ve eğitimsizlik çok büyük başa bela, yetiştirilmeyince bilgiyi işlemede içeride bi supervise yok, onu geçtim bilgiyi yine işlerken dışarıdan da bi denetim almamış demek ki kral :S adam aldığı herhangi bi bilgiyle herhangi bi olayı karşılaştıracağını sanıyor. evet benzerlikler üzerinden analoji üretebilirsin ama ne denklik ne eşitlik üretemezsin :S
diğerini bulamadım ama canadada falan ekipler var roadkill topluyorlar ve onları servis eden kafelere götürüyorlar, ucuza et yemeği yapılıyor. çünkü adamlarda doğada canlı var, bizimki gibi nesli tükenmekte olan hayvanları yabancı avcılara parayla avlanma alanı açmıyorlar :d dönemsel, bölgesel olarak yetkili ekipler avcıları denetliyor, tuzak sahte hayvanlar kuruyorlar falan fistan uzar. karşılaştırılacak bi ülke değiliz bunlarla :d
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 10)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık