Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır


  • Kullanılan toplam oy
    338
O zaman evinde fare besle rıskı var yılan besle böceklere karışma böyle bişey varmı Allahı karıştırma işin içine çıkamazsın
Şimdi ne alaka besle diye. Hayvan beslemek istesem beslerim belki bana kalmış neyi beslemek isteyeceğim. Rızık dediğin sadece beslemekle/evin içinde bulundurmakla da olmaz.
 
Hangi barınağa koyacaksın? Türkiye'nin 5'te birini köpek barınma alanı yapmak lazım. kaynak yetecek köpek sayısı maksimum 100 bindir. Zorlasan o da...
Geri kalanı ölecek o zaman. Yapacak bir şey yok. Bugün 10.000.000'luk sorunu halletmezsek yarın 20.000.000 olacak. Sorun büyüdükçe insanlar radikal çözümlere daha yatkın olacak ve radikal çözümler gerçekten de daha mantıklı olmaya başlayacak.
 
Bu bakış açısıyla bir yere varılamaz. Köpekler insanlarla dost bir türdür, beraber yaşamalı yoksa sorun oluşturur. Kedi aynı şekilde. Balon balıkları bizim denizlerimizde sıkıntılı bir tür mesela, ortadan kaldırılmalı. Son dönemde ülkeye pakistan papağanları çoğaldı, istilacı bir tür olduğu için sıkıntı çıkartıyorlar. Bu şekilde çok fazla örnek var.
Hangi konu olursa olsun illa fikir ayrılıkları yaşayanlar olacak, bir yere varılmayacakta işte her iki tarafta fikirler belirtiyor.
 
Ülke ahıra döndü zaten. Sınırlardan her türlü canlıyı alıyoruz, içeride de bir o kadar potansiyel canavar besliyoruz. Üzerimiz de bir deney yapılıyor ama dur bakalım çıkar kokusu zamanla :/
 
Ben de olduğu gibi kalsın dedim. Çözüm varsa amenna ama bu itlaf olmamalı. Her canlıdan çıkan sorunlarla ölenler var. İnsanlarda 7den 70e zıvanadan çıkmış durumda. Onu itlaf et bunu itlaf et şunu itlaf et eee ne kaldı dünyada geriye???

Bir video görmüştüm, eskiden. Kedi diye anımsıyorum hastaydı. Çok ağrılı zamanları oluyormuş ve her ağrı bir öncekinden daha şiddetli oluyormuş. Tedavisi de yokmuş. Kedinin katlanılmaz acılar çekmesindense uyutulmasına karar vermişti sahibi. Sahibi içinde çok zor bir karardı tabi, yüzünden anlaşılıyordu. Çok üzülmüştüm videoya. Anca böyle bir şeyde uyutulma olabilir kanaatimce.
Ben biraz daha pragmatistim bu konuda. Sokaklarda hayvan olmasından memnunum şahsen. Ama hastalık taşıyan, saldırganlık gösteren, korku veren hayvanlara kesinlikle müdahale edilmeli. Hasta olanlara tedavi ve aşı vurulduktan sonra durumuna göre sokağa ya da barınağa bırakılmalı. Tedavi olmuyorsa uyutma yapılabilir. Saldırganlık gösterenlerden rehabilite olanlar barınaklarda tutulabilir. Ama sorun çıkaracakların net çözümü uyutma. Ya da Çin'e vs gönderilebilirler yiyecek stoğu diye. Hem ülkeye para girer hem de bunlara yiyecek olur. Gerçi bu da şartlara göre olmalı. Malum videolarda gördüğümüz gibi diri diri haşlama, çengele asma gibi yöntemlerle değil, insan gibi kessinler hayvanları. Öylesine izin verecek olsak zaten bizim memlekette hayvan işkencesine meraklı tipler gırla. Ne diye başkasına verelim hayvanları.
Sokaklardaki hayvanların da sağlıklı ve kısırlaştırılmış olması gerekiyor.
Ama bunlar sadece sorunun hayvan ayağı için fikirlerim. Sorunun diğer ve daha büyük kısmı da insanlar. Bakkaldan ciklet alır gibi petşoplardan hayvan alıyorlar. Sonra işlerine gelmeyince salıyorlar sokağa. Sokaklarda hayvanlara istediğini de yapabiliyorsun. Doğru düzgün bir cezası yok. Bir ara kendi yaptıklarını videoya çekip paylaşan tipler bile vardı. Rahat adam. Bir cezası yok ki.
Sonra efendim niye saldırgan bu hayvan?
Tamamen kendi mizacından senin hiç suçun yok çünkü.
Evcil hayvanlar ve sokak hayvanlarıyla ilgili de ağır yasalar getirilmeli bu yüzden. Yoksa bu sorun komple itlafla bile çözülmez.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 32)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık