Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Kurtlar Vadisi (2003-2005)

Diziyi Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 99 84.6%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 18 15.4%

  • Kullanılan toplam oy
    117
Yalnız benim verdiğim örneklerin hepsi zaten şeker çocuk modunda olduğu zamanlara ait. Kumarhane baskınından öncesinde. Hani bu zamanlarda Çakır'ı sorgulayan, bu ne tip herif diyen sonradan ciddileşip kendisi de yozlaşan bir Polat görsek dediklerine hak verirdim.



Olabilir. Ben de zaten serinin hepsini izlemedim. Bir 40 bölüm falan izledim ama orada gördüklerim ne olduğu hakkında fikir vermesi için yeterli geldi.

Zaten aslında Çakır'ın kötü adam olması gerekiyorken senaristlerin pek de beklemediği şekilde sevildi. Aslında sevilmesine dair makul sebepler var(az önce açıkladığım şeyler, kurgu hatası yani. Senaristler de o yüzden Çakır'ı olması gerekenden erken çıkardılar. Tepkiler çığ gibi büyüdüğü için.
Çakır seri başında öfkeli, sinirlerine hakim olmakta güçlük çeken ve hedefe giden yolda her şeyi mübah gören bir mafya babasıydı.

Polat ise karakteri alışamayan flörtöz, mizah yönü-kendince- ağır basan ama devlet terbiyesi almış bir karakterdi. Bununla birlikte, son yıllardaki en büyük katliamların yaşandığı balkanlarda görev yapan ve acımasızlığı dibine kadar gören bir devlet görevlisi Polat. Çakır'ın acımasızlığı, bebek tıngırdaması gibidir onun için.

Kumarhane baskını ile birlikte iki karakter de bariz değişimler göstermeye başladı. Kardeşini kaybeden Çakır amacını kaybetmişti. Çakır'ın Eren'e abilik yapması, uyuşturucuya karşı mücadelesi, baldızına karşı bile tavırlarının değişmesi vs. hepsi aslında ödemeye çalıştığı kefaretiydi. Yaptıklarının sonucu olarak hayata tutunma sebebini kaybetmiş bir ağabeyin dönüşümüydü bu.

Polat ise kumarhane baskınında yaptığı hata yüzünden kendini duygularından arındırmaya çalışan bir karaktere dönüştü. Mafyanın gerçek yüzünü kumarhane baskınında ölen insanlarla gördü.

Sistemle başa çıkması için sistemin içinde erimesi gerektiğini fark etmişti. Bir sözü var, Abdulhey'e ''mafya bitene kadar devlet, mafya bittikten sonra Mehmet.''' Burada herkes Mafya'dan sonra hedef Mehmet Karahanlı gibi anlamış ama burada kelime oyunu yapılmış. ''Mafya bitene kadar devlet biziz, sonrasında devletin eriyiz.'' Yani mafyayı bitirene kadar kendini kanunlardan ve diğer her şeyden üstün görmek zorunda olduğunu anlatmaya çalışıyor.
 
Kv tam bir baş yapıt, kamera açıları çekim teknikleri bile ayrı inceleme konusu olur. Diziyi bütün olarak incelerseniz anlarsınız. Üstün karakterlere aşağıdan çekim yapılırken zamanla gücünü kaybettikçe bu karakterleri yukarıdan çekmeye başlarlar. Polat ve Çakır giyimi bile göndermedir, ilk başta Polat daha beyaz giyinirken Çakır koyu giyinir sonra ortada buluşurlar. Konsey bile tek başına efsane yapmaya yeter vadiyi. Konsey oyuncularına mini diziler çekseler rekor kırarlardı.

Kötüye özendirme vb saçmalıklarını geçiyorum. Kılıcın bıçağını ben 14 yaşında satın aldım o zaman, o bıçakla evde oynadım portakal soydum sadece. Hayatım boyunca bıçak taşımadım yanımda. Şuna özendim şöyle oldu falan hikaye.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık