Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1059: Albay Koby Olayı

Bölüm nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 219 78.8%
  • Orta

    Kullanılan: 49 17.6%
  • Kötü

    Kullanılan: 10 3.6%

  • Kullanılan toplam oy
    278
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aynen. Dişini geçirebileceği bir rakip değil derken bunu kast ettim. Bir süre WB filosunu derlemeye çalıştı Karasakalın ipini dürmeye çalıştı başaramadı kenara çekildi.

Bir kurguda geçen her karakter illa seriye dahil olacak sonradan diye bir şey yok. Supernovalar diyelim ki dahil edilmedi sonuna kadar eleştirelim. Ama çoktan işlevi bitmiş tayfanın eski sağ kolunu olaylara dahil etmedi Oda'yı eleştirmek çok haklı gelmedi bana.
Yazdıklarına kısmen katılıyorum tabii ki fakat işlevi bitmiş tayfa konusunda her tayfaya aynı gözle bakamıyorum maalesef. Mesela aynı WB tayfası gibi Canavar ve BM Korsanları da büyük ölçüde işlevini yitirdi muhtemelen, fakat bu iki tayfaya onlarca bölümlük koca bir arc ayrılınca doymuş oluyoruz ve artık seride gözüküp gözükmemelerini pek umursamıyoruz. WB tayfası ise KK tayfası ile kapışmış, Marineford Savaşının temelini oluşturan ve ilgi çekici onlarca karaktere sahip olan bir tayfa. Bu nedenle WB tayfasını, ayrıca da Roger Korsanlarını kendi nezdimde ayrı bir yere koyuyorum ve daha fazla görmek istiyorum. Çünkü seyir zevki ve hikaye açısından potansiyeli olan karakterlere sahipler bu tayfalar. Scopper Gaban gibi ya da Jozu-Vista gibi karakterlerin belirli noktalarda etkin roller üstlenip sonrasında esamesinin okunmamasını garipsiyorum.

Bünyesinde fazla karakter bulunduran serilerin kötü yanı da bu oluyor. Normalde bölüm sayısı fazla olduğu için zaman ayrılabilir gibi duruyor fakat birkaç bölüm gösterilip altı doldurulmadan üstü kapatılıyor.
 
SABO VE ŞİMDİ DE KOBY KAÇIRILDI YADA TUTSAKLAR BU DETAY BİRAZ BENİ ENDİŞELENDİRİYOR SAVAŞ ÖNCESİ HAZIRLIKLAR MI ACABA?
 
Akaiunu Coby için BB'nin peşine düşerse çok şaşırırım.Luffy ve BB'nin karşılaşması için de erken olduğunu düşünüyorum son düşman olarak kafamda Teach vardı hep.Bir hayalim var Garp Akaiunu'nun emrinde değil yani Akaiunu ona bekleyeeceğiz dese bile işe yaramaz.Ace'in yaptığını yapıp Garp'ın BB'Ye tek yürümesi ve BB'nin Garp'ı parçalaması var bir hayalimiz.Hem Teach Garp gibi denizci efsanesi birisine indirerek zirveye yerleşir,hem bu savaş esnasında güçlerini daha da artırır,hem de Luffy'nin Garp'ı Ace kadar sevmediğini düşünsemde bir mazileri var Luffy için bir tetikleyici daha olur.Garp'ın seride bir işlevi kalmadı zaten eski toprağa çağın en büyük korsanının elinden ölüm yakışır.

Uzun süre sonra arım balım peteğim Teach'i görmek güzeldi. Eskiden işlerini halletmek için gizlice adalara, gemilere sızardı şimdi bam güm giriyor. 🤭

Hakikaten serideki tek korsana benziyen kişi Teach. Müthiş bölüm. Keşke Coby'i öldürse.
Seriyi genelini okurken çok farklı Teach'in olduğu bölümlerde çok farklı bir atmosfer oluyor.Serinin ana temasını korsanlar oluşturuyorsa şu serideki açık ara en korsan gibi korsan Teach.Bu adamı çizer öyle bir yansıtıyorki bunun haricinde diğer korsanlar karikatür gibi kalıyor.
 
Rayleigh'in başka ne gücü olabilir.

Bakışlarından mı kaçacak ?
Gençliğinden mi :bilmem:

Adam bize tanıtılan en yaşlı erkek karakter olabilir.
Rayleigh diyor. Ünü çok etkili olmuş. Ayrıca şanslıydık diyor. Ray boş adam olmadığını gösterir gibi tehditkar havayla giriyor. Ama Teach'in de ayrılması için ona adamlarını eski haline getireceğiz diyor. Rayleigh ters gidip adamlarını çözdürmeden yokuş yapmamış. Bir sürü etken var. Sen Rayeligh geldi Teach korkup kaçtıya getirmeye çalışıyorsun olayı. O dediğin Akainu'da oldu. Daha Akainu gelmeden topuk yaptı. Alacağı şeyi de alamadan gitti. Ray konusunda Hancock'un adamlarını eski haline getireceğini düşünse belki de yine anlaşma yapıp geri gidecekti. bunun üstüne Rayleigh ve Shakky geliyor. Ray'in sözüyle adamları serbest kalınca Teach gidiyor. Teach kesinlikle Ray'den çekindi ama istediği bir şey vardı onu da aldı. İki tarafta bir şeyler kaybedeceğini biliyordu o yüzden anlaşma sağlanacak şekilde her iki tarafın da az çok avantajına olacak şeyler yaşandı.
 
Bu bölümü spoilersiz okuyayım dedim tam nokta atışı olmuş baya güzeldi bölüm.
Birden Teach'in gelmesi ardından Hanckok'un pes etmemesi sonra onu kurtarmaya Rayleigh'in gelmesiyle birlikte sürprizler dolu bir bölümdü.

Uzun zaman sonra bir tam olayı başlangıçtan sonuna kadar tek bir bölümde işlendi sanki 3-4 bölüm birden okumuşum gibi hissetim o yüzden bölüm baya tatmin ediciydi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık