Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] House of the Dragon (2022-)

Tarafınız nedir?


  • Kullanılan toplam oy
    98
Diziyi sevdim olm. Sanderson şüşko kadar başarılı işleyemiyor demek ki bu entrika nanesini.. :artiz: hem burası dizi konusu değil mi..
Kitap için verdiğim spo pek önemli değildi ama kapattım gene de.

İyi güzel o zaman şüşkonun kitaplarına bak gene de. Bu sadece tarih kitabı uyarlaması, ana seriyi anlatan kitaplarda geçenler bunun 10 katı falan.
 
Hayır Velaryonların zenci olmadığı, Targaryenlere benzer yapıya sahip olduğundan bahsediliyor. Hatta Hotd'un kaynak materyalini geçtim güncel seride de Velaryonlar var. Stannis'e bağlılardı başta. Sonrasında Cersei Rhaegar'a benzetip yakışıklı bulduğu için bir Velaryon piçini donanma başı yapıyor. Ama çocuk donanmayı alıp kaçıp bir yerlerde korsanlık yapmaya başlıyor spdpfpeş


Mesela o bahsettiğin piç meselesi aslında tıpkı Cersei'nin çocukları gibi bayağı kesin olan bir şey. Çünkü hem Rhae'nın kocası hem Rhae gümüş saçlı beyaz tenliyken çocuklar kahverengi saçlı oluyor.
Ana aurane waters'ın velaryon piçi olduğunu unutmuşum tamamen. Ahadhaskjdhas 4. kitapta rhaegar rhaegar diyip duruyordu oğlana cersei. Sonra eleman dolandırıp kaçmıştı aflaflksaf.

Özetle sebep ne olursa zenci valyrialı işi gereksiz.
 
Ana aurane waters'ın velaryon piçi olduğunu unutmuşum tamamen. Ahadhaskjdhas 4. kitapta rhaegar rhaegar diyip duruyordu oğlana cersei. Sonra eleman dolandırıp kaçmıştı aflaflksaf.

Özetle sebep ne olursa zenci valyrialı işi gereksiz.
Ya ben her şekilde eserlerin politik doğruculuk gereği çarpıtılmasına karşıyım. Ama bunun dereceleri var. Mesela beyaz karakteri zenci yapmak o evren için çelişki yaratmıyorsa problem sayısı daha az.

Ancak Hotd'de bu işi anladığım kadarıyla organik biçimde, evrenle çelişkiye düşmeyecek şekilde yapmışlar

1. Westeros'da zenci ırkçılığı yok.
2. Valeryonlar zaten dışarıdan gelen bir aile. Elbette Valyrialılar gümüş saçlı beyaz tenlilerdi. Ancak tarihin belli bir noktasında Valyria kökenli Valeryonlar Yaz adalarıyla ticari ilişkiler kurup oradan gelin almışlar ve siyahlanmışlar şeklinde bir açıklama absürt kaçmayacaktır.


Zaten Velaryonlar hatırladığım kadarıyla ejder lordu sıfatına sahip bir Valyria ailesi değildi. Valyria kökenliker ama ejderha kontrol eden aileler arasında değiller. Bu bilgiden yola çıkarak bu ailenin diğer safkan Valyrialılardan farklı olmasına da açıklama getirmek mümkündür(yani ensest safkanlık vs sallamamış olabilirler) Seride ejder sürücüsü olan Velaryonlar olsa da bunlar Targaryenlerle yaptıkları evlilikler sonucu bu hale geliyorlar.
 
3. Bölüm yayınlandı mı ? Yayınlandıysa link atabilen bir babayiğit var mı . İzleyeyim :ehe:

güç yüzüklerini düm uyuya uyuya izledim yorgunluktan. Yoksa tekrar onu izleyeceğim haksızlık etmemek için:respect:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık