Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] The Rings of Power (2022-)

2. Sezonu Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 5 17.9%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 23 82.1%

  • Kullanılan toplam oy
    28
Tuhaflık var demedim ki? Kim tuhaf diyor :D Kendi deneyimleri ile sınırlı olduğu mecburiyeti neden ırkçı olduğunu ortadna kaldırıyor onu anlamadım.
Evrenindeki bu aksiyonları ve konseptleri masalsı bir şekilde yüceltince oluyor. Örneğin irreversible filminde Gaspar Noe tecavüz sahnesini travmatik ve iğren. bir şekilde ele almayıp egzantirik ve hoş bir tutumla ele alsaydı yönetmen hakkındaki bakış açısı da o paralelde ilerlerdi.
Neden ırkçı olduğunu ortaya koyuyor ben de onu anlamadım. Adam iyiliği yüceltip kötülüğü yeriyor. Orta Dünya'daki halkların kendi dünyamızda bir karşılığı yok. Irkçılık kavramının da Orta Dünya'da ork-elf ekseninde tam bir karşılığı yok. Tüm orklar kötüdür bunun bir istisnası yoktur. Elflerde ise kötülük yapanları gayet de bulabilirsin. (Akraba kıyımı vs.)

Doğallıkla bir alakası yok kendi kültürünle büyümeyen ve daha sonrasında senin ülkene bir şekilde gelmiş birisine ırkından ötürü aşağılayıcı davranıyorsan bunu doğallıkla bir alakası yoktur. Neyse konumuzla pek alakalı değil zaten.
Tüm Avrupalıları aynı kefeye koyarak sen de ırkçılık yapmış olmuyor musun?
 
Neden ırkçı olduğunu ortaya koyuyor ben de onu anlamadım. Adam iyiliği yüceltip kötülüğü yeriyor. Orta Dünya'daki halkların kendi dünyamızda bir karşılığı yok. Irkçılık kavramının da Orta Dünya'da bir karşılığı yok. Tüm orklar kötüdür bunun bir istisnası yoktur. Elflerde ise kötülük yapanları gayet de bulabilirsin. (Akraba kıyımı vs.)
Samimilikle soruyorum, Orta Doğu neyin alegorisi sence?
 
Hiçbir şeyin. Tolkien alegoriden nefret ederdi.
Bütün seriyi hirstiyan teolojisine göre yaz, bütün değerler avrupa merkezci olsun ama yok kardeşim avrupa alegorisi değil de :D Bana muhafazakar kesimleri anımsatıyor inatla ırkçı değilim kardeşim ben diyen, şimdi bir kaç örnek verirdim de artık ucundan kıyısından malum şeylere laf edince ifadeye çağrılır oldun.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 5, Ziyaretçi: 57)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık