Ben sadece bunun dizinin kastını savunmak için gereksiz bir argüman olduğunu düşünüyorum.Bence ırkçı olmasına rağmen güzel seri, sevdik diye eşeğe armut mu diyelim
Ben sadece bunun dizinin kastını savunmak için gereksiz bir argüman olduğunu düşünüyorum.Bence ırkçı olmasına rağmen güzel seri, sevdik diye eşeğe armut mu diyelim
Hristiyan teolojisi dediğin yerde adam tanrısal varlıklar yaratmış biri. Antik Yunan mitolojisine daha yakın. Din kavramına dair doğru düzgün bir emare de yok eserde.Bütün seriyi hirstiyan teolojisine göre yaz, bütün değerler avrupa merkezci olsun ama yok kardeşim avrupa alegorisi değil de Bana muhafazakar kesimleri anımsatıyor inatla ırkçı değilim kardeşim ben diyen, şimdi bir kaç örnek verirdim de artık ucundan kıyısından malum şeylere laf edince ifadeye çağrılır oldun.
Orta Dünya'daki halkların kendi dünyamızda karşılığı var. Genel çerçeve ile ele alırsan doğu ve batı halkları diyebilirsin. Bir de Afrika halkları tabi.Neden ırkçı olduğunu ortaya koyuyor ben de onu anlamadım. Adam iyiliği yüceltip kötülüğü yeriyor. Orta Dünya'daki halkların kendi dünyamızda bir karşılığı yok. Irkçılık kavramının da Orta Dünya'da ork-elf ekseninde tam bir karşılığı yok. Tüm orklar kötüdür bunun bir istisnası yoktur. Elflerde ise kötülük yapanları gayet de bulabilirsin. (Akraba kıyımı vs.)
Tolkien ırkçıydı o yüzden diziye zenci cast yapmalıyız diyen oldu mu ki, ben bu konuda görmedimBen sadece bunun dizinin kastını savunmak için gereksiz bir argüman olduğunu düşünüyorum.
Başka bir sebep göremedim bu başlıkta durduk yere Tolkien'e ırkçı demek için.Tolkien ırkçıydı o yüzden diziye zenci cast yapmalıyız diyen oldu mu ki, ben bu konuda görmedim
İki kelime fazla yap dedik ne çok konuştun yaBence ırkçı olmasına rağmen güzel seri, sevdik diye eşeğe armut mu diyelim
Sen bulmak istersen elbette karşılık bulursun. Elfleri Yunan, at binen Rohirrim'i de Türk yapar. Düşmanları olan orklara da Afgan sığınmacılar dersin olur biter. Ha orklar aslında elfti bir zamanlar ama olsun.Orta Dünya'daki halkların kendi dünyamızda karşılığı var. Genel çerçeve ile ele alırsan doğu ve batı halkları diyebilirsin. Bir de Afrika halkları tabi.
Tolkien'in ırkçı yaklaşımı hikayesine de sirayet etmiştir. Sonuç olarak bir mitoloji bu. Mitolojilerde ana unsur olan halkın veya halkların yüce, diğerlerinin aşağı görülmesi doğal.
Tamam sen bulamadıysan başka bir sebebi olamaz.Başka bir sebep göremedim bu başlıkta durduk yere Tolkien'e ırkçı demek için.
"The Lord of the Rings is of course a fundamentally religious and Catholic work; unconsciously so at first, but consciously in the revision. That is why I have not put in, or have cut out, practically all references to anything like ‘religion,’ to cults or practices, in the imaginary world. For the religious element is absorbed into the story and the symbolism."Hristiyan teolojisi dediğin yerde adam tanrısal varlıklar yaratmış biri. Antik Yunan mitolojisine daha yakın. Din kavramına dair doğru düzgün bir emare de yok eserde.
Ben kafamda üç ihtimal kurmuştum.Gandalf olduğunu düşünüyoruz o adamın, senin fikrin nedir?
Harad falan mı ne öyle yerler vardı. Oradaki insanların esmer olduğundan, Sauron'a taptıklarından bahsediliyordu.Samimilikle soruyorum, Orta Doğu neyin alegorisi sence?