Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Mihawk'ın Seviyesi

Mihawkın gücü ?


  • Kullanılan toplam oy
    643
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Burdakilerin hiçbiri rakip değil ona bakarsan. Mihawk Shanks'i rakipten görmüyor. Diğer iki ikilinin arasında da bazı atışmalar olsa da rakip değiller.
Bunların gayet belli rekabete dayalı ilişkileri var. Queen ve king’in ödülleri bile çok yakın. Queen/king ile sanji/zoro ilişkisi hep aynıydı.

Bizimkilerin manga başından beri rekabetleri var. Sanji’nin ödülüyle hava atması, onu geçtim diyerek sevinmesi ve kızdırması falan ortada. Yakaladıkları dinazorları karşılaştırmaları da vardı. Zoro’nunki uzundu sanji’ninki şişkoydu diye karar verememiştiler (rakipleri king ve queen de aynı). Hem dourikili rakiplerin dourikileri aşırı yakındı hem komutanların ödülleri yakındı.

Mihawk ve shanks defalarca duello yapmışlar kimin üstün olduğuna karar vermemişler. Hatta “mihawk kendisini yenmesi için shanks’tan güçlü rakip bekliyor” şeklinde açıklama yapıldı diye hatırlıyorum. Wb shanks’ı görünce bile ilk bahsettiği şeylerden biri mihawk’la duellolarıydı.
__________

Mihawk ve shanks’ın doğum günü bile aynı. Oda böyle garip şeylere dikkat edebiliyor. Üç rekabette de 1 cm fark olması tesadüf olmayabilir.

Mantıklı değil. Ama vista’yla duellosuna bakacağıma boyuna bakıp yorumlarım daha iyi.
 
Dostum tartışma çok başka yerlere kaydı. Öncelikle şunu söyleyeyim: Benim yaptığım Shanks> Mihawk çıkarımı, şimdiye kadar okuduğumuz 1055 bölüme dayanarak yapılmış bir çıkarım. Yani serinin gelecekte nasıl bir noktaya geleceğini işin içine katmadım. İlerde ne olur bilemem, sadece tahmin, yani senin söylediklerinin de garantisi yok. Mesela İM tahmin edildiği kadar güçlü çıkmazsa eğer senin tahminlerin komple yatıyor. Ben şimdiye kadar Mihawk=Shanks hissini hiç alamadım, bundan sonra nolur orasını Oda bilir.

Buggy'nin icraatları konusunda ciddi değilsindir umarım. Shanks sevmeyen biri olarak ben bile bu kadar acımasız olmazdım. Shanks'ın WB ile haki çarpıştırması bile tüm Buggy CV'sini ezer geçer.
Luffy'yi örnek vermişsin de, hocam baş karakterle yan karakteri nasıl karşılaştırtıralım. Shanks'ın hayatını anlatan bir manga olması lazım bu karşılaştırma için.

Bak ben demek istediğimi şöyle açıklayayım:

Mihawk'ın 1055 bölümdür yaptıkları:

- WB slash atmak. WB'ye ulaşmadı o slash.
- Don Krieg kovalamak.
- Mr 1 kesmek.

Shanks'ın 1055 bölümdür yaptıkları:

- MF savaşını durdurmak
- WB ile haki çarpıştırmak. Mihawk hayatında WB'yi görmemiş bile
- Haki ile Amiral kaçırmak.
- Kaido'nun savaşa gelmesini engellemek.

Elini vicdanına koy bu adam Shanks ile eşit mi şimdi? Aksi bir durum varsa söyle. Mihawk böyle büyük hareketler yaparsa benim fikrim değişir. O zaman Mihawk'ın hakkını veririm. Ama akşama kadar adada şarap içen adamı, Hakiyle amiral kaçıran adamla kıyaslamam.
Yorum öğrenci dolabı gibi bomboşşş, çocuk havuzu gibi sıpsığğğ..
 
(1. kısım) Shanks'ın Luffy'i KK yapacağı belli değil. Adam son bölüm de kendisi de amaçladı OP'yi.
Mihawk'ın amacına ulaştığını ama Shanks'ın ulaşamadığını söylemişsin. Bak olaya birde bu açıdan yaklaşalım. Hangisinin hedefi daha büyük? KK olmak mı daha büyük bir hedef yoksa en iyi kılıç ustası ünvanı mı? Yani herkesten daha güçlü olmak mı daha zor yoksa sadece kılıç ustalarından daha güçlü olmak mı?
KK her türlü daha kapsamlı bir ünvan.

(2. kısım) Mihawk kaç sene önce bu ünvanı almış. Luffy'nin çocuk olduğu zamanlar. Bu adam Shanks'ı yendi diyelim, belli değil tabi ama biz yine de diyelim. Peki o zamanki Shanks ile şimdiki Shanks aynı güçte mi?
Mihawk yıllar önce Shanks'ı yenip hedefine ulaşmış ve hedefine ulaştığı için her şeyden elin ayağını çekmiş. Peki Shanks ne yapmış, KK olmak için yoluna devam edip Yonkou olmuş. Mihawk yerinde dururken ki Shanks güçlenmeye devam etmiş. E şimdi bunlar nasıl aynı güç de oluyor?
Mihawk'ın kazandığı da belli değil bu arada. Shanks'ın rakipleri de her türlü daha güçlü zaten.


(1. kısım) Shanks'ın KK olma yolunda rakipleri: Kaido, BM, WB, Teach, Luffy... daha gider bu liste, büyük başları yazdım sadece. Bunların hiçbiri kılıç ustası değil bu arada.

(3. kısım) Peki Mihawk'ın rakipleri kim? Zoro dışında bu ünvanı isteyen başka birinin gördük mü? Ray, Vista falan demişsin alakası yok. Ray Roger öldükten sonra emekli oluyor.

(4. kısım) Yani sen diyorsun ki: Mihawk'ın yendiği en güçlü rakip Yonkou olmayan Shanks ve zirvede bıraktı. Başkan seride böyle bir zirve yok.
Shanks yıllarca diğer Yonkoular ile savaşırken Mihawk hedefime ulaştım diye hiçbir şey yapmıyor. Zoro'nun gelip kendisini yenmesini bekliyor. Mihawk hiçbir Yonkou ile savaşmamış yani. Yonkou olmayan Shanks ile dövüşüp zirvede bırakmış. Peki hiç Yonkou yüzü görmeyen adam nasıl Yonkou gücünde oluyor?


(5. kısım) Bu arada Mihawk'ın tek kollu diye Shanks'ı reddetmesi çok ciddiye alınacak bir sahne değil. Adamlar arkadaş. Ayrıca orda Shanks Mihawk'a soruyor. Düello için mi geldin diyor. Mihawk kazanmış olsa niye düello yapmaya gelsin. Ayrıca Shanks dövüşmek istese Mihawk'dan izin mi alacak? Adam saldırır direk.

Bu arada şöyle bir detay vereyim. Kaybeden taraf düello talep eder. Mihawk kazanmış olsa, Shanks niye sorsun.
(1. kısım)Bak kardeş, en başta da demişsin, Shanks'ın ne yapacağı belli değil. Hal böyleyken, neye göre KK olmak istediği çıkarımına vardın? Bu adam KK olmak istese, gider önce Luffy'i öldürür, elindeki red ponelerin belgelerini ele geçirir, sonra son kalan poneyi de bulup kk olurdu. Yani desteksiz sallama, ben de Mihawk kainatın en güçlü adamı olmak için bin yıldır plan yapıyor, antrenman yapıyor diye sallayım o zaman? Destek olmadığı için yıllar evvel Deiku olma gayesindeydi, oldu ve daha büyük bir gaye arzusunda bulunmadı diyorum. Belki bu adam KK olmak için Croco, Buggy ile aynı masaya oturdu? Yani sallasam ben de sallarım, herkesin önü açık sallama konusunda. O yüzden Shanks kk olmak istiyor, o yüzden kk gücünde, mihawka tek atar diye bir mantık kuramazsın.

(2. kısım)Mihawk bu adamı yendi diyelim, yani onu güç olarak geçti. Bundan sonra da unvanı almış da olabilir veya başka adaylarla da dövüşüp yenmiş de olabilir. Bunu bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey varsa, o da; MİHAWK BU UNVANI ALDIĞI GÜNDEN BERİ BİR KERE BİLE YENİLMEDİ! Ne şanks'a ne de bir başka insana. Buna Yonkolar da(yonkolarla savaştı demiyorum bu arada, belirsizlik hakim o konuda da), diğer kılıç ustaları da, Zoro da, Shanks da, Shiryu da, Vista da dahil. Ben sadece Mihawk'ın unvanına bakarak Shanks dahil bütün kılıç ustalarından daha güçlüdür diyebilirim, sen aksini diyebilir misin? Bana bir adet delil göster aksini ispatlayabilecek? Mihawk unvanı aldığından beridir bir kişiye yenildiğinin kanıtını göster, bekliyorum. Bu arada Mihawk'ın yerinde durduğuna dair de bir kanıt gösteremezsin, Zoro ve Vista dövüşleri gördük, adam Wb'ye bile kafa tuttu, nasıl yerinde sayıyormuş? Hayırdır? Neye dayanarak yerinde saydığını iddia ediyorsun, onun da delillerini bekliyorum.

(3. kısım) Mihawk'ın rakiplerini pek çok kez gördük, o sıralar gözlerin kapalıydı herhalde, aklında sadece Zoro kalmış. Mihawk'ın dövüştüğü ve dövüştüğü söylenen adamlar; Shanks, Zoro, Vista, Mr 1. Bu adamlarla kapışmış, biriyle dövüşünü ertelemiş, diğerlerini de ezmiş geçmiş. Onun haricinde muhtemeln rakipleri, seri sonuna yakın Zoro, Shiryu, Shanks gibi isimler.

(4. kısım) Mihawk'ın kimi yenip de unvanı aldığı belli değil ama Shanks ile dövüşüp de üstün geldiği kesin(üstün gelemeseydi unvan onda olmazdı). Ondan sonra bilmediğimiz X bir unvan sahibiyle dövüşüp unvanı ondan aldıysa, onu bilemeyiz. O yaştaki Shanks'ında unvan sahibi olduğunu bilemeyiz. Bildiğimiz tek şey şu; Kılıç Ustalığıyle meşhur olan hiç bir karakter Mihawk'a üstün gelememiş. Buna Shanks, Shiryu, Zoro, Vista ve Mr 1 de dahil. Rayleigh dediğin gibi emekli olmuş olabilir ama onun da unvanı kara kraldı, deiku değil.

(5. kısım) Niye ciddiye alınmıyor? İşine gelmediği için mi? Şanks fanlığın ağır bastığı için mi? Shanks baya ciddi bir ruh haliyle, düello isteyip istemediğini soruyor Mihawk'a, Mihawk da bu sorunun karşılığında tek kollu bir adamla dövüşmek istemediğini söylüyor. Shanks o kadar güçlü olsa şöyle derdi "gel kardeş, tek kolla da yeterim sana". Mihawk red ettiğine göre kazanmış ki red ediyor. Shanks da "aga düelloya mı geldin, ben yenilmeye doydum, sen yenmeye doymadın" diyor. Neyse ki Mihawk reisimiz çolak adama acıyıp red ediyor teklifi. Ha ayrıca, işine gelince dost, işine gelmeyince düşman oluyor bu ikili, düello isteyince niye direk saldırıyor? Hayırdır, dost değil miydi bunlar?

Şu detay işine gelecek olursak, kaybeden taraf talep eder diyorsun. Sonra niye shanks soruyor diyorsun. Yani sana göre şanks kaybetmiş ki soruyor, doğru mu anladım?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık