Dostum tartışma çok başka yerlere kaydı. Öncelikle şunu söyleyeyim: Benim yaptığım Shanks> Mihawk çıkarımı, şimdiye kadar okuduğumuz 1055 bölüme dayanarak yapılmış bir çıkarım. Yani serinin gelecekte nasıl bir noktaya geleceğini işin içine katmadım. İlerde ne olur bilemem, sadece tahmin, yani senin söylediklerinin de garantisi yok. Mesela İM tahmin edildiği kadar güçlü çıkmazsa eğer senin tahminlerin komple yatıyor. Ben şimdiye kadar Mihawk=Shanks hissini hiç alamadım, bundan sonra nolur orasını Oda bilir.
Buggy'nin icraatları konusunda ciddi değilsindir umarım. Shanks sevmeyen biri olarak ben bile bu kadar acımasız olmazdım. Shanks'ın WB ile haki çarpıştırması bile tüm Buggy CV'sini ezer geçer.
Luffy'yi örnek vermişsin de, hocam baş karakterle yan karakteri nasıl karşılaştırtıralım. Shanks'ın hayatını anlatan bir manga olması lazım bu karşılaştırma için.
Bak ben demek istediğimi şöyle açıklayayım:
Mihawk'ın 1055 bölümdür yaptıkları:
- WB slash atmak. WB'ye ulaşmadı o slash.
- Don Krieg kovalamak.
- Mr 1 kesmek.
Shanks'ın 1055 bölümdür yaptıkları:
- MF savaşını durdurmak
- WB ile haki çarpıştırmak. Mihawk hayatında WB'yi görmemiş bile
- Haki ile Amiral kaçırmak.
- Kaido'nun savaşa gelmesini engellemek.
Elini vicdanına koy bu adam Shanks ile eşit mi şimdi? Aksi bir durum varsa söyle. Mihawk böyle büyük hareketler yaparsa benim fikrim değişir. O zaman Mihawk'ın hakkını veririm. Ama akşama kadar adada şarap içen adamı, Hakiyle amiral kaçıran adamla kıyaslamam.
Mihawk 1. bölümden beri tamamlanmış bir karakterdi. Şöyle düşün, Roger ölüp gidiyor, biz de hiçbir şey göremiyoruz onun adına. Çünkü birinci bölümden ölmüş adam. Şimdi çıkar "aga flashback bişey gördük" dersin, Ryuuma örneği veririm, veya shiki örneği, bir ton örnek bulunur. Birilerinin icraatlerini görmememiz, o karakteri yerin dibine sokmaz. Adam zaten bütün icraatlerini tamamlamış, Shanks gibi aktif Luffy'i kk etme amacına sahip birisi değil ki bu adam? Veya diğer yonkolar gibi kk olmayı kovalamıyor ki? Ne bekliyorsun tek başına kk olmaya çalışmasını falan mı? İcraatlerini göremememiz, zaten tamamlanmasındandır. Adam küçüklükten beri Shanks dahil herkesle düello yapmış ve deiku olmuş, görünen o ki Shanks Mihawk'ı düello yaptıkları sırada yenememiş ki Mihawk bu ünvana sahip. Ayrıca Mihawk'ın ünvanı, Shanks'tan eski. Yani adam Luffy korsanlığa başladığı birinci bölümde zaten istediği hayale kavuşmuş, artık bir hedefi amacı kalmamış birisi haline gelmiş. Hal böyleyken gelip de " aga icraat görmedik, Mihawk tü kaka" demek yersiz olur.
Ayrıca serinin devamında göreceğimiz, Gorosei'ye köpek çeken Im için seviye tahmini için illa da kendisini görmek şart değil bence. Aynı şey Teach ve Dragon için de geçerli. Kaido ve BM'ı ilk silüet olarak gördüğümüzde Buggy seviyesidir diyemezdik mesela, en güçlü 4 korsandan biridir diyorduk. WG'yi ve Gorosei'yi yöneten Im için de aynı şeyleri düşünmemiz kadar doğal bir şey yok.
Elime vicdanıma koyarak söylüyorum, Shanks'ın hikayesi bitmediği için 1055 bölüm değil, 1500 bölüm de icraatte bulunur, zira Shanks'ın Luffy'i kk yapmak gibi bir gayesi var. Dolayısıyla Shanks'ın icraatlerinin Mihawk'tan üstün olması kadar doğal bir şey yok. Mihawk'ın amacı tamamlanmış, gayesi kalmamış, bu saatten sonra gidip Yonko mu avlayacak? KK mi olacak( öyle bir gayesi yok ve tayfası da yok zaten)? Ne gibi gayesi var ki icraat bekliyorsun adamdan? Shanks ve Mihawk'ı icraat konusunda kıyasa etmek, Shanks ve Luffy'i icraat konusunda kıyas etmeye benziyor. Shanks'ın hedeflerinden ve ana karaktere yakınlığından dolayı, daha fazla gözükmesi gayet doğalken, Mihawk'ın tek gayesi yerinde oturup Zoro tarafından yenilmeyi beklemek. Bu adamdan icraat beklemek abes olur. Hal böyle olunca icraatlerini de kıyas etmek aynı şekilde abes kaçıyor.
Ayrıca taraflı kıyas etmişsin;
Mihawk'ın 1055 bölümdür yaptıkları:
- WB slash atmak. WB'ye ulaşmadı o slash, çünkü elmas(en dayanıklı ve sert madde olan) jozu tarafından engellendi.
- Shanks'la yıllar evvel düello etmek ve muhtemelen kazanmak.
- Shanks, Ray, Zoro, Vista, Shiryu gibi adamların olduğu evrende Deiku unvanına sahip olmak.
- Shanks'ın düello sorusuna " tek kollu" olması gerekçesiyle red etmek.
- Bir organizasyona girip, o organizasyonu Yonko organizasyonuna çevirmek.
- Buz dağı kesmek( gayet sıradan bir hareketle )
- Zoro'nun hala en büyük hedefi olmak.
- En güçlü Şiçi olmak.
- Denizci filosu dağıtmak.
Shanks'ın 1055 bölümdür yaptıkları:
- MF savaşını durdurmak(
şaibeli bir şekilde, sengoku'nun " sırf sen olduğun için " demesi)
- WB ile haki çarpıştırmak.
Mihawk hayatında WB'yi görmemiş bile ( gördü ve slash yolladı gülüm, oralarda sen yoktun herhalde)
- Haki ile Amiral kaçırmak. (momo'yla kapışan amirali, helal be)
- Kaido'nun savaşa gelmesini engellemek. (şaibeli, nasıl olduğunu biliyon mu kanka?)
- Mihawk'a "aga düello mu yapacaz" diye sorup Mihawk'tan ayar yemesi(tek kol muhabbeti).
- Seri başında haydutlardan yediği ayar.
- Seri başında luffy'nin teklediği balığa kol vermek.
- Seri başında haydutları gözden kaçırmak.
- Benn Beckman'ın "bizimle kapışmak istiyorsanız denizci filosuyla gelin" sözü.
- CP0 ile kapışıp meyve çalma.
Şimdi daha dengeli oldu sanki.