Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Bara Bara No Mi'nin Gerçek Gücü

Sadece koluna takılıyor ama kafasına gelen bir darbe de kan akıyor,ilginç. Deniz suyu,Luffynin kafasının uzaması Kaoreseki filan hepsi çelişkiye düşüyor. Ayrıca Bu Kaoreseki'ye dokunduğun da gücünün zayıflaması lazım ama bu herif nasıl kalas taşıyor öyle ?
 
Sadece koluna takılıyor ama kafasına gelen bir darbe de kan akıyor,ilginç. Deniz suyu,Luffynin kafasının uzaması Kaoreseki filan hepsi çelişkiye düşüyor. Ayrıca Bu Kaoreseki'ye dokunduğun da gücünün zayıflaması lazım ama bu herif nasıl kalas taşıyor öyle ?
Orada ellerine kairoseki kelepçe takılmış yani sadece ellerini kullanamıyor geri kalan vücudunu kullanabiliyor.O kalası omuzunda taşıyor farkettiysen
 
Bence konuyu yanlış yere açtın. Buradaki insanlar mal oldukları için anlamayacak ve bu teoriyi pek desteklemeyeceklerdir. En iyisi mal vadisine aç. Orada bu teori desteklenir ve bomba spoiler olarak bile karşımıza çıkar.
Bahsedilen teoriye kanıt olarak sunulacak hiçbir şey yokken Haki'nin Meyve kullanıcılarının gerçek bedenine saldırmaya yarayan bir irade gücü olduğu açıkladığı halde bu görüşü savunanlara hakaret etmek gerçekten de çok güzel bir hareket :alkis:
 
Paramecia ne peki tam tersi mi?Onda da aynı durum sözkonusu.Paramecialar da denize düştüğü anda meyve güçlerini kendileri kullanamıyor.Buggy'e kairoseki kelepçe tak başını kesersen hemen ölür.Tabi başkası buggy'e yardım etmezse.
İyice saçmalamaya başladın. Hemen hemen herkes saldırıları elleri ve ayaklarıyla yapmıyor mu? Farklı bir yerinini kullanan bile az. Ivankov gözünü kırparak saldırısı var o bile genelde elleri ve ayaklarını kullanıyor.

Bence konuyu yanlış yere açtın. Buradaki insanlar mal oldukları için anlamayacak ve bu teoriyi pek desteklemeyeceklerdir. En iyisi mal vadisine aç. Orada bu teori desteklenir ve bomba spoiler olarak bile karşımıza çıkar.
Bana gelmiş Ace kairoseki den etkilendi diye, Buggy de etkilenir diyorsunuz. Kaç kere gördünüz. Bir logia nın denize düştüğünü??? Smoker Duman adam olmasına ragmen Arabastada Kairoseki kafesinden cıkamamıstı degil mi? Eger mesele sadece gucsuzluk olsaydı Smoker duman haline gecip, kısa bir sure gucsuzluge dayanıp, o kafesten cıkardı. Demek ki deniz ve kairoseki logiaların dönüşümünü ebgelliyor. Kelepçesi açılır açılmaz diklenmeye baslamadı mı Ace? O zaman Logiaların dönüşümünü engelliyor kairoseki.

Ama parameciaların bedenleri kendi bedenleri oldugu için, hala o ozelliklerini kaybetmiyorlar. Arlong parkta olan da bu. Luffy krakeni denizde yendi, Hody le de denizde dövüşüyor. Bunu anlamak cok guc degil
 
Shanks bunları söylüyor. Kaç kere saplanırsa saplansın,bıçaklanırsan bıçaklan"kesilirsen kesil diyelim artık" ne olursa olsun sen ölmeyi başaramazsın gibi bir anlam çıkıyor. Yani bu adamı kesmeyi başarabilecek biri yok demek. Çünkü haki bilgisinden Shanks'ın haberdar olduğunu düşünür ve karşıda da hakili rakipler olabileceğini bu düşünceye eklersek, Buggy'i kesmenin şu şartlar altında bir imkanı olmadığını görürürüz. Belkide tayfa içinde bunu denediler ve başaramadılar. Belkide ellerinde meyve kitabı var ve bunu biliyorlar. Ama sınır konusu kafamda soru işareti olarak kalacak.
Herşey bir yana "Haki"nin meyveler üzerine etkisi böylece bir hayli açıklık kazandı(bence). Teşekkürler.
 
Tekrar mı sorsam Roger ile Wb arasındaki farkı nasıl açıklasın diye...
Yoksa işine geldiği şekilde mi yorumlamayı tercih ediyorsun...

Diğer nokta ise "kaç kere görüldü logia'nın denize düştüğü" diyebiliyorsun
AMA
Buggy'nin sınırının görülmediği halde "kesilmesine sınırsız diyorsun"
Aynen işine geleni cevaplıyor işine gelmeyi cevaplamıyor.Tam 2 kere sordum luffy vs moria sahnesinde o dev ayak luffy'i un ufak etmezmiydi diye halen net bir cevap alamadım.
 
Oraların sünme nedeni garpın luffy i ordan tutup sürüklemesi, yani luffy nin agırlıgı, Ayrıca sen şuan luffy i "hakisiz fiziksel ataklardaan etkilenmez" ilan etmeye çalışıyorsun. Lucci yle dovusunun baslarından, daha adam Zoan formuna girmemişkenki halinden bir kare veriyorsun, sonra da bak "kan çıkaramamış" diyorsun. Verdiğin sayfadan ilerlerde kan çıkıyor:

http://www.mangareader.net/103-2532-14/one-piece/chapter-425.html
http://www.mangareader.net/103-2532-15/one-piece/chapter-425.html

Bu dövüşün sonunda kaç gün uyanamadı Luffy hatırlamıyor musun? Ayrıca illa ki kan çıkacak diye birşey de yok. Mesele acıtmak.Oz ve Moria yla dövüstükten sonra bilinci kapalı yerde yatan luffy degil miydi? Demek ki yeterli güç uygulandıgında fiziksel darbelerden gayet guzel etkileniyor..

Burdan anlasıldıgı uzere lastikin fiziksel ataklara karsı bir dayanıklılık sınırı var. Ben de sana diyorum ki Garp ın saf gücü yetiyor, luffy nin canını acıtmaya.. Orda "haki" kullanmıs olamaz demiyorum bak. Eğer orda haki kullanıyorsa(ki bence kullanmıyor) bile, hakisinin verdiği gücü cıkardıgında kalan "saf güç" de yetiyor. Bu yuzden gelip de "garp haki kullanıp sadece o bölgeyi acıtıyor" şeklinde bir şey söylemek mümkün degil. Ayrıca luffy de orda "yanağımın sünen yerleri dahil heryeri acıyor" diyecek hali yok. Canım acıyor diyecek tabi ki...
Ha diyorsan ki, Garp ın sadece kavrama gücü mü Luffy nin canını acıtacak? Evet öyle diyorum. Cunku Hody gibi degersiz bir adam bile dogru duzgun hap kullanmadan Ryuugu Sarayı nın duvarını sadece avuc içiyle kavrayıp paramparca edebiliyorsa, Luffy Arlong un kiribachisini parmaklarıyla sıkarak kırabiliyorsa, Roger la kafa kafaya savasan Garp da sadece kavrayarak Luffy nin canını acıtabilir bence...
Sentoumaru Luffy'ye çaktığında, chopper ne diyor ? ''lastik bi adam bu saldırıdan nasıl etkilenir''
Garp Luffy'ye çaktığında Sanji ne diyor ? aynısını...
neden bunlar söylendi çünkü luffy'de darbelerden etkilenmez
Buggy kesilemeyen adam, hakili kesme yiyince ne olacak ?
aynı şaşkınlıklar ve kesilecek...
sen lucci diyorsun, moria sonu diyorsun
lucci'de tek uçan tekme var ve etkisiz !
moria'da adam gear2+3 yaptı bütün arc dövüştü vs vs acı aldı darbelerden ancak etkilenmedi
buggy'de kesilirken acı alıyor zaten ve bu yüzden sınırı var...

Parça parça ayrılmak sadece bara bara'ya has özellik değil logialarında aynı özelliği var,
aç bak apoo-kizaru, croco-dof, akainu-dof, ve logialara yapılan kılıç saldırıları onlarda aynı şekilde parça parça ayrılıyorlar...
Bu adamlar etkileniyor ama buggy etkilenmiyor...
Sen diyorsun paramecia, luffy diyoruz onuda anlamıyorsun...
çünkü insan bedeni yok diyorsun (böyle bi bilgi nerde geçtiyse artık logiaların var ama parameciaların yok :D)

kairoseki kelepçe takıldığında ne olacak ?
yine kesilmeyecek diyorsun çünkü insan bedeni yok öyle mi ?
arkadaşlar göstermiş paramecia daz bones'un nasıl insan bedeni olduğunu....
sınırı yok diye inat ediyorsun, öyle bi bilgide yok...
neden inat ediyorsun sınırı olduğunu kabul etsen çünkü teorin yatacak bu da çok açık.
buggy'nin insan bedeni olmasa bu adamın bedenin kanın ne işi var? ağzına çaktığında gayet güzel kan çıkıyor bu demekki insan bedeni gayet güzel var.
baştan aşağı boş bi teori bana göre
hem haki işlemiyor hemde sınırı yok ha,
vay be ne meyveymişte haberimiz yokmuş bara bara.
@Serkan söylediğimiz hiç bir şeye inanmıyor diyorsun da güzel kardeşim adamın dediklerini haklı bulanlarda var bunu da göz ardı etmeyelim sadece benimle de sınır değil bu :)
Bence Mihawk olayında Meyve otomatik olarak parçalara ayrıldı,Buggy gibi bir karakter o kadar mesafeden o seviye de ki hızlı savuruşları karşılayamazdı.
Sorun şu ;
Teori ile kesin arasında fark vardır. Yazdığın şey teoridir ve bir çok kişi bu teoriye katılmıyor. Ama olay teori değilde kesin böyle olayına çevirdiğin sürece bu konu uzayıp gidecek. Aynı şeyi de yazacaz fanatik bir şekilde hayır diyeceksin ve teoriyi gerçek gibi kabul ettirmeye çalışacaksın. En iyisi konuyu burada kapatmak boşu boşuna gırtlak patlatmaya gerek yok. İyi geceler.
Bu bi teori dendiği gibi,
ama arkadaş seriyi yazmış gibi anlattıkça hikaye gibi anlatıyor.
Hakinin etkisiz kaldığı bi tane meyve görmedik, bu konuda bu kadar kesin ve emin bi şekilde yazmak sorun...
 
Hocam Daz Bonesin o sahne çok çelişkili,Kaoreseki kelepçe var ama etkilenmiyor çok saçma.Luffy dokunduğu an bayılacak gibi oluyor ama bu adam gayet normal bir şekilde takılıyor.O kelepçenin normal kelepçe olma olasılığı var mıdır ? Yoksa bu durumun içinden çıkılmaz.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık