Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Mihawk'ın Seviyesi

Mihawkın gücü ?


  • Kullanılan toplam oy
    643
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mihawk'ın ünvanı herhangi biri tarafından değil direkt olarak hikaye anlatıcının kendisi tarafından açıklandı. Seride gördüğümüz ilk zirve karakterlerden olması dışında kara kılıç Yoru'ya sahip. Shanks'ın yonko olmadan önceki rakibi olsa bile düellolarının tüm Grand Line'da yankılandığı söyleniyor, Shanks'a olan ilgisini de o kolunu kaybettiği zaman kaybediyor.

Shanks kolunu kaybettiğinde kral hakiyi deniz canavarına yönlendirebiliyordu ve WB Shanks'ın kolunu East Blue'da kaybetmesine çok şaşırmıştı. Kolunu kaybettiği zaman bile WB gibi bir yonko tarafından tanınmaya değer bir güçtü.

Yaptıkları düellolarda kral haki çarpışması olmasa Grand Line yankılanmazdı. Mihawk'ta Shanks'a rakip olabilecek seviyede kral haki çıkması diğer ihtimallerden daha olası. Shanks'a rakip olmasa bile yine de kral hakisinin olduğunu ve tam teşekküllü kullanabildiğini varsaymak daha makul geliyor.

Hal böyleyken YC1 seviyesi denilen ne olduğu belirsiz bir kavramın karşısında dizlerinin üzerinde konumlandırılması pek akla yatkın gelmiyor. Baktığın zaman kral haki fışkırtan Zoro da YC1, ailesinin tüm yükünü sırtlanıp ona rağmen hayvan gibi havalı olan Katakuri de, nalları erkenden diken King de, Laugh Tale görmüş Rayleigh de, Shanks'a yakın güçte olduğu söylenen Beckman da. Zoro Laugh Tale'a gitmeden yenince Mihawk YC1'e yenilmiş olacak diyorsanız orası ayrı hikaye. Benim tahminim Mihawk'ın şu anda Shanks'le aynı veya ona çok yakın güçte olduğu. Daha güçlü çıkmasını beklemiyorum ama çıkarsa şaşırmam.
 
Şuan Mihawk YC1 seviyesinin çok üstünde. Adam Zoro'nun nihai hedefi. Zoro Deiku olduktan sonra "aga şimdi yeni hedefim, KK sağ kolu olmak" demeyecek, yeni hedefi Luffy'i kk yapmak olacak o güçle. Daha fazla güçlenmesine gerek kalmayacak. Sen Zoro'yu maksimum sağ kol seviyesi mi görüyorsun? Adam an itibariyle yc1 birini yenip yc1'den üst seviyelere çıktı. Yeni rakibi Mihawk değil, Amiral. Amiral'den sonra Mihawk'la kapışacak. Sanki Zoro, Mihawkla kapışmak için yola çıkmış da King'i yenen Zoro'nun yeni rakibi Mihawkmış gibi esrarengiz bir mantıkla kıyaslamalarda bulunmuşsun. Mihawk, her zaman Zoro'nun nihai hedefi ve rakibiydi. Mihawkı o yener, sonra Zoro da Mihawkı yeneni yener diye bir şey yok, o senin salladığın hayalin. Zoro her yendiği rakibinin ardından Mihawk'ı düşünüp sana yaklaşıyorum çekiyor, bazıları hala Mihawkı başkası yenecek kuruntusundan kurtulamamış. Dediğim gibi Zoro'nun hedefler sıralaması; King-Amiral-Shiryu-Mihawk şeklinde olacak. Zoro, Amiral veya Shiryu seviyesine ulaştığında Mihawk ile kapışabilecek düzeye gelmiş olacak...


Mihawk deiku seviyesinde, o haliyle KKlıktan üstün değil. Bu normal bir şey. kk olmak için bmın kaidonun adalarına girip onlardan poneleri çalabilmen gerekiyor. Bunun içinde sağlam tayfa falan gerekiyor. Mihawkı geçmek için Yonko üstü olman yeterliyken, Kk olmak için bu yeterli değil. Luffy Kaido'yu yenmekle bile kk olamadı hala. Son sınavı Teach ve Hükümet olacak daha. Mihawk şuan istese bile bunu yapamaz, adam tek başına. Luffy'e sağlanan imkan Mihawk'a sağlansa, o da Kk olurdu. Adam bireysel olarak güçlenip Deiku olabilmiş, daha ötesi için tayfası ve destekçileri olmalıydı ki o da yok adamda. Dolayısıyla böyle bir söz sarf edip kklığın zorluğunun bireysel değil toplumsal olmasına dem vurmuş...

La meyve bahanesi ne alaka? Bahane falan değil bu, en sert madde olarak elmas var, bunu da Mihawk'ın kılıcı veya hakisi değil, slaşı aşamamış. Bu da gayet normal. Aynı mihawk kendini sınırsız bölebilen Buggy'i kesemiyor meyveden dolayı, şimdi isimli kılıcı olması, meyve özelliklerini iptal mi ediyor?

Ula elmas meyvesiyle slaş durduruyor slaş, haki maki yok. İsimli kılıcıyla slaş atmış, geminin tahtalarını kesebilecek veya buz dağını kesebilecek bir slaş bu, elması nasıl kessin? Bunun için hakili kılıçla yakından saldırmalıydı ki böyle bir duruma hiç girmediler zaten.

Shanks ve wb buluşmasında haki kullanan wb, mfde niye kullanmıyor? Haki yoktu demiyorum, rayına oturtulmamıştı, haki bildiği söylenen çoğu kişi adam akıllı haki kullanmıyordu. En basitinden wbnin kral haki yıldırımlı saldırılar yapması gerekirdi, veya amirallerden haki şov görmeliydik, veya wbnin tümenlerinden adam akıllı haki göstermelerini beklemeliydik. Bunun yerine ekseriyetle meyve odaklı geçti savaş. Oda da bu savaşla alakalı göstermek istediğim her şeyi gösterseydim her bölüm 50 sayfa olurdu diyor. Her karakterin belli başlı saldırılarını gösterip geçiyordu işte. Doffy mesela baya haki biliyordu ama mfde bunu hiç görmedik. Daha crocoya haki kullanmamıştı. Pek çok örnek var böyle. O gök yarma ve bayıltma harici bir h. Haki saldırısı da görmedik 2y öncesi. Ne şanksdan ne de başka bir h. Haki kullanıcısından.
Öncelikle tanımadığın birisi ile lanlu lunlu konuşma, terbiyeni bozma.

Diğer olaya gelirsek, YC1 arasında güç farkları var zaten. Sonuç olarak Zoro YC1 olarak kalacak mı? Kalacak. Bu Luffy, Kaido yendi, ama halen Yonko demek gibi bir şey. Zoro, Mihawk yense bile YC1 olarak kalacak işte. Luffy, Kaido yeniyor, bir Yonko daha yeniyor, yine Yonko. Luffy One Piece bulana kadar KK sayılmayacak.

YC1 arasında Oden'de var, Rayleigh'den güçlü görülen Oden. Shiryu'da var. YC1 geniş bir kavram. Haliyle çok üstünde falan demen senin ''salladığın hayalin'' yani.

Oda Mihawk'ı tutup Zoro'ya hoca yaptı. Neden yaptı bunu? Belki Zoro ile Mihawk artık dövüşmeyecekler, bunun için. Zoro'ya 2 sene eğitim veren adamı Zoro katur kutur kesse bir garip durur, adam sana geldi 2 yıl eğitim verdi, sen geldin adamı çat diye ortadan ikiye böldün. Aralarında çok yakın olmasa bile mutlaka bir ilişki var artık. Oda bunun yolunu yaptı ki Mihawk'ı beli başka bir yerde ortadan kaldıracak.

Sen şunu dedin: ''Mihawk KK'lık seviyesinden(zirve korsanlık seviyesi) sonra Deikuluk seviyesi olduğunu söylüyor. Yani en güçlü korsandan sonraki korsan, deiku diyor. Bu ünvanı kklık ile kıyaslıyor. ''

Nerede diyor bunu Mihawk?

Yine senin ''salladığın hayalin'' e gelirsek Mihawk'ın Roger seviyesi olmak için öyle bir laf söylediği yok, yani yok Poneglyh yok bilmem de, orada konuştukları şey ''güç'', adamlar güç üzerine Zoro'yu da ilgilendiren bir muhabbet ediyorlar. Mihawk diyor ki Zoro benim gücümü geç, Luffy'ye dönüp sen ne olmak istiyorsun, o da KK diyor, bu beni geçmekten bile daha zor diyor, sen şimdi istersen bahane üret, yok Poneglyh bilmem ne falan diye, bunu aynen senin dediğin gibi Usopp diyince, yani Poneglh çalalım vesaire diye Luffy ekşi bir surat gösteriyor. Adam 2 sene Rayleigh eğitimi almış, yoksa Rayleigh buna Poneglyh'den falan bahsetmemiş. Çünkü onlar kolay işler, Luffy önce en güçlü olmak zorunda, diğer olay güç kadar zor olsa, Rayleigh mutlaka akıl verirdi şunu yap bunu yap diye, hiç bahsetmemiş bile. Big mom yine diyor ki Elbaf ordusu ile gücüm olsa, diğer Yonko'ları yener KK olurdum diyor, Big Mom diyor, demek ki asıl olay güçte. Luffy her arc gücünü arttırmak için binbir takla atıyor, tabii ki KK olmak için en önemli şey güç, diğer Poneglh olaylar sonra gelen kolay işler.

Bahane bildiğin, Haki denen bir şey var, kimse diyor mu Mihawk özel isimli Enma gibi bir kılıç kullanmasın diye? Mihawk'ta özel kılıç kullanmasın o zaman derim bende, sen meyve olayını bahane edeceksen. O sebepten bahaneye gerek yok. Shanks kaç metre uzaktan Kral Haki ile Amiral terletiyor, Mihawk kıyaslıyorsunuz ya, o da terletseydi Jozu'yu, aradan çekil deseydi size göre Shanks ile Mihawk eşitse, ama değiller.

Şimdi Zoro'nun Hakai saldırısını geciktirmesi kıyası yapmıştın Jozu ile şimdi yalan oldu galiba o kıyas benim mesajdan sonra hiç bahsetmediğine göre, haklısın diyeceğine halen uzatıyorsun anlaşılan.

Jozu'nun Haki kullanmadığına neye göre karar verdin? Adam Haki kullanıcısı. Mihawk'ta Haki kullanıcısı olduğuna göre saldırısına, özellikle WB'ye yaptığı saldırıya Haki katmıştır elbet, WB gibi birisinden bahsediyoruz. Jozu'da Haki ile hem meyve ile, Mihawk'ta Haki ile hem özel kılıcı ile saldırı yapıyor, Jozu kolayca üstün geliyor bu saldırıya. Apaçık bir şey.

WB niye Haki kullanmıyor sorusunu ciddi mi soruyorsun? Adamın hasta ve aşırı zayıflamış olduğu üzerine özelce bölüm yaptılar, Crocodile'a WB'ye ''zayıfsın!'' diye bağırttılar, Marco'da eski WB olsa gözlem Haki'si ile sezerdi diyor daha ne desin. Adam zayıflıktan Shanks'a karşı kullandığı Haki'yi kullanamıyor, sen gelmiş niye MF'de kullanmadı diyorsun. Shanks Kral Haki ile gemiye hasar veriyordu zaman atlaması öncesi, basbaya gösterildi. Sadece siyah yıldırım şeklinde gösterilmiyordu o da çok önemli değil, önemli olan etkisi, görsel efektler değil. Sadece görsel efektler değişti veya eklendi diyelim, basbaya Kral Haki ile şov yapan bir Shanks vardı, WB'de hasta olmasa o da aynı Kral Haki'yi kullanırdı.
 
Oda Mihawk'ı tutup Zoro'ya hoca yaptı. Neden yaptı bunu? Belki Zoro ile Mihawk artık dövüşmeyecekler, bunun için. Zoro'ya 2 sene eğitim veren adamı Zoro katur kutur kesse bir garip durur, adam sana geldi 2 yıl eğitim verdi, sen geldin adamı çat diye ortadan ikiye böldün. Aralarında çok yakın olmasa bile mutlaka bir ilişki var artık. Oda bunun yolunu yaptı ki Mihawk'ı beli başka bir yerde ortadan kaldıracak.

Yani sen 2 yıllık eğitim sonrasında Zoro Mihawk'ı kesse seriye mantıksızlık değil de, Mihawk'a mı güçsüz diyeceksin?
 
Sonra neden bu konu çok konuşuluyor deniyor :) . Arkadaş hep aynı muhabbetleri yaptığımız ve sonra unutup tekrar yaptığımız için olabilir mi?

Bundan 4 yıl önce.
Fark ettim ki hala daha şenks ve mihawkın düellolar yaptığını sananlar var.Düellolar değil sadece tek bir düello yapmışlar.

Denmiş. Montana ne demiş?
Ben de bu iki mesajı alıntılayarak şunu demişim.

Alt panel ortadaki üçlü balonun ortası.
決闘の日々( kettō no hibi)deki 決闘(kettou) düello, 日々 (hibi) de günlük, gün aşırı veya günler anlamına geliyor yani günlük düellolar veya düello günleri gibi bir anlamı var, yani böyle çhicken translate yapa yapa bile bunun çoğul olduğu söylenebilir herhalde.
Stephen Paul çevirisi de burada.
http://web.archive.org/web/20090118...reener.com:80/stephen/onepiece/chapter434.txt
The days of the duels between you and Hawk-Eyes,
they are still fresh in my ears.
Viz burada yanlış yapmış olabilir.
Günümüze geldik:D.
Baktım hatta düello demiş direkt düellolar bile değil. Mihawk bunu zamanında yenip bırakmış
Hatta ben buna farklı bir konuda bir ekleme daha yapmıştım.
Daha önce de atmıştım bunu. Animede de direkt aynı tabir geçiyor, kettou no hibi. Devamı da ore no mimi wa ma da atarashi(kulaktan duymalı oldu bu biraz, idare edin). Engin(!) japonca anime bilgimden ore no mimi benim kulağım anlamında, wa am-is-are gibi, ma da/mada halen anlamında, atarashi de taze yeni. Hibi'nin baktığım her yerde anlamı çoğul. Hatta mainichi ve hibi karşılaştırması bile buldum şurada.
https://japanese.stackexchange.com/questions/42612/日々-vs-毎日-usage
Mainichi her gün anlamına geliyor, özellikle her gün. Öte yandan hibi biraz daha genel gibi. "Mihawk'la düello yaptığınız günler" çevirisi uygun gibi. Yani burada şimdiki Viz çevirmenimizin o zamanki yaptığı çeviri(alıntıda paylaşılan) bana en doğru geliyor. Viz'in geçmiş çevirileri ile alakalı görüşlerimi gene yazmak istemiyorum, gerek yok.
Gene de merak edip araştırmak isteyen olursa yukarıda verdiğim kanjilerden kopyala yapıştır ile bile öğrenebilir anlamını. Japonya'da bildiğim kadarıyla kelimelerin çoğul halleri yoktur, ya başına sayı gelir veya bağlamdan anlaşılır. Burada çoğul anlamı veren söz de hibi 日々(günlük, gün aşırı, günler).

Viz'in yanlış çevirileri hakkında da yıllardır kaç defa yazdım, şu anki resmi çevirmenin Viz'e geçmeden önceki çevirilerini de birkaç defa paylaştım, bu vesileyle tekrar hatırlatmış olayım. 65. Ciltte katılıyor çevirmen Viz'e, bu da 637. bölüme denk geliyor. Ondan önceki çeviriler için cnet128(edit. 463. bölümde neler itibaren çevirmeye başlamış ve son çevirisi 930) ve şu anki çevirmenin eski çevirilerine bakılmalı Viz'deki hata kontrolü yapılmayan çeviri dikkate alınmamalı.



 
Son düzenleme:
Buggy yonkou olmuş, Law ve Kid Bigmomu alıyor, tayfa Yonkouyu indirdi.

Hala MF arcında Mihawk şunu yaptı, bu oldu deniyor.

Adam serinin geçmişinde ne olduğunu umursamıyor. Şu an Mihawk dünyanın en güçlü kılıç ustası olduğu için de zirve isimler arasında yer alması gayet doğal.

E. Oda şu an tutupta, ben MF'de Mihawk ile Vistayı çarpıştırdım o zaman Mihawkı YC1 gücünde çizeyim okuyucuyu yanıltmayayım mı diyecek.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 35)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık