Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

L mi Kira mı?

  • Konbuyu başlatan buslu
  • Başlangıç tarihi
Kardeşim şartlar eşit olmasa neyini izleyecektik. Herşeyin başında kira L ile uğraşmayı kabul etmese L nerede bulucak kirayı deftere yazarak öldüren bir fenomeni nasıl bulucaksın ? L bile light ile tanıştıktan sonra düşünme şeklimiz aynı diyor zeka seviyeleri denk ama arada bir fark var. L bu işlerin adamı Light ise ''çocuk'' deneyim,görmüş geçirmişlik ve bu işlerin iç yüzünü bilmesinden dolayı Light üstündeki şüphesini gitgide arttı. Bunu dengelemek için 2.defter geldi,misa geldi,2.shingami geldi ama onlarda %100 Light'ın kozu olarak gelmedi. Çoğu kişinin 25.bölümden sonrasını kabul etmemesinin sebebi o zamana kadar çok iyi giden akıl oyunlarının ondan sonra o derece zekaya sahip insanların basit hatalar yapmaya başlaması ve iyi kazanır klişe için malzeme olmasıdır. Kira'nın ''tanrı'' tanımını ise mecazi buluyorum. Defteri alırken bile cennet ve cehennemin olmadığını biliyor adam. Son bir şey söylemek gerekirse Death Note gibi bir şeye sahip olan her insan evladının mütevazi takılması imkansız müthiş bir ego verir insana.
 
İmkan dediğin şeylerin katili bulma yada cinayeti anlamada ne etkisi var ki? sadece katilin japonyada olduğunu buldular. zaten bu işin doğası gereği kötünün karşısında bütün iyilik seferber olurda ancak yeterli hale gelir. bu artık kaçnılmaz. kiranın tanrı olmak gibi saçma bir saplantısı vardı. bu bile müthiş zekasının yanında onu tam bir aptala çeviriyor bence.

eğer kira itiraf etmeseydi katil bulunsa bile cinayet çözülemezdi. tüm dediğin imkanlar bunu açıklmaya yetmezdi.
Sadece katilin japonyada olduğunu mu buldular? Seriyi izlediğine/okuduğuna eminmisin? Şinigami olayını raito kira değilken öğrendiler. Yani itiraf etmesi falan gerekmezdi.

L'in elindeki imkanları büyütmeye gerek yok. Kira'da babasının bilgisayarına sızıp polis teşkilatı ile ilgili bilgilere ulaşabiliyordu. Kiranın sahip olduklarını öyle bir yazmışsın ki sanki hepsi işe yaramaz şeyler. L'e itaat eden adamlarıda merak ettim. Hepsi kaçıp gittiydi polis teşkilatında. 4-5 tane emir dinleyen adam kaldıydı geriye.

Ayrıca bu ikisinin zeka seviyelerini birbirlerini yenip yenememelerine bakarakta anlayamayız. Basit bir örnek veriyim;
Bence;
Mesela, sıradan suçsuz,masum bir sivil getirilse ve onu öldürdükleri zaman Kira kimliği açığa çıkacak dense, L böyle bir şeyi kabul etmezdi. Ama Kira ederdi ve yapıyordu bunu istediğini elde etmek için gerekirse masumları öldürürdü. O yüzden tek beyinle Kira'yı yenmek imkansız gibi bir şey.
L, N ve M'den üstündü.Ama Near'ın da seri sonunda söylediği gibi ikisi beraber L'in yapamadığını yapıp Kirayı yakaladılar...

Karşılaştırmaya gelince "L > Light" derim ben.
L'e itaat eden interpol,fbi ve kendini komple adamış üç beş japon vardı. Near'ın gidip fbi'ın başına oturduğunu düşünürsek imkanları gerçekten çok kısıtşıymış. Hepsi dediğin iki şinigami, defter ve misa. Raito'nun elinde başka ne vardı? Misa zaten yaptığı saçma hatalarla kendini ortaya çıkardı. Raito da onun yüzünden defteri unuttu. Ryuk genel itibariyle yardımcı olsa da kendi istediklerini yapıyodu. Rem zaten sürekli olarak raito'ya düşmandı. Misa'ya zarar verirsen seni öldürürümden başka bişey demedi. Defterleri kesin bi itaat içindeydi ama onu es geçmemek lazım.
 
Her ikisinin kendine göre avantajları vardı. L deneyimliydi, kira ise kitapla ne yapacağını biliyordu ve babası polis şefiydi. Bence L.
L öldükten sonra, serinin birçok kişi için hayal kırıklığı olması ya da ondan sonraki bölümleri beğenmemesi buna kanıt bence. Tabi bu aralarındaki çekişmenin güzelliğinden kaynaklanıyor da olabilir :)
 
Resmi açıklanan zeka oranları;

Yagami Light (Kira): 9/10
Nate River (Near): 9/10
L Lawliet (L): 8/10
Mihael Keehl (Mello): 7/10
 
Resmi açıklanan zeka oranları;

Yagami Light (Kira): 9/10
Nate River (Near): 9/10
L Lawliet (L): 8/10
Mihael Keehl (Mello): 7/10
Near L'den zekiyse niye L görevi ona bırakmamış da mello'yla ikisine pay etmiş? Onu da geçtim near niye biz birlikteyken L'i geçiyoruz tek başımıza onun kadar etmiyoruz dedi?
 
Near L'den zekiyse niye L görevi ona bırakmamış da mello'yla ikisine pay etmiş? Onu da geçtim near niye biz birlikteyken L'i geçiyoruz tek başımıza onun kadar etmiyoruz dedi?
Ohba öyle demiş. Vardır bir bildiği. Near olaya tecrübe yönünden bakmış da olabilir.
 
Zaten Yagaminin kuklası Teru hata yapmamış olsa sonunda yine kazanan Kiraydı.İkimiz L'i geçtik diyen adamları bile yeniyordu az daha.O yüzden L en fazla ona eşit olabilir.Kiranın planı mükemmele yakındı.Sadece uygulamada sorun yaşadı.
 

Soytarii26

Ohba öyle demiş. Vardır bir bildiği. Near olaya tecrübe yönünden bakmış da olabilir.
L olaya direkt girebilecek kadar da cesur bi adamdı gitti direkt kimliğini açıkladı Light'a ama Near anca oturduğu yerden düşünmeye yarıyor bence. Bu açıdan bakarsak N daha zeki ama L daha iyi bi dedektif olur genel anlamda
 
Benim izlediğim seride Near L'den daha zeki değildi. Ayrıca,Kira daha az imkanla(bana göre) daha tecrübesiz ve daha toyken L'i yenebildi. Öyle veya böyle benim için Kira minikde olsa bir adım daha öndedir.
 
Hayır. Ben sadece zeka oranlarını yazdım. Diğer saydıklarının oranları da farklı. Onları da yazalım:

. Kira L Near Mello
Zeka - 9/10 8/10 9/10 7/10
Yaratıcılık - 10/10 10/10 10/10 7/10
Girişkenlik - 8/10 9/10 6/10 10/10
Duygusal Güç - 10/10 10/10 10/10 8/10
Sosyal Yetenekler - 10/10 1/10 1/10 9/10
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık