Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1044: Kurtuluş Savaşçısı

Bölüm Nasıldı ?

  • İyi

    Kullanılan: 278 52.8%
  • Orta

    Kullanılan: 58 11.0%
  • Kötü

    Kullanılan: 191 36.2%

  • Kullanılan toplam oy
    527
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1 haftadır spoiler'lara lanet okumama rağmen oyumu iyiye bastım. Sebebini eksiler ve artılar şeklinde paylaşıyorum;

Eksiler:
-Luffy'nin belli panellerdeki çizimleri kesinlikle Oda'nın kalemi gibi durmuyor. Bundan aşırı rahatsız oldum. Bir tarz bir bölümde bu kadar değişmemeli, yabancı bir seri okuyor gibi hissettim Luffy'i görünce. Bakın önceki bölümün son panelinde ve bu bölümün son panelinde böyle öbek öbek, bal kıvamlı oval saçlar görüyoruz. Diğer panellerde saçları sürekli ateş şeklinde ve yukarı doğru. Bir tasarımcı olarak böyle şeyler aşırı gözüme batıyor. OP tarihinde hiç böyle olmamıştı.

-Dünya hükümeti 800 yıldır bu meyveyi ele geçirmeye çalışıyormuş. Luffy belki de Enies Lobby'e kadar gözlerine batmamış olabilir ama Enies Lobby'de bildiğin savaş açtı. Mutlaka meyveyi farketmişlerdir. tamam hadi orada Rob Lucci kesin kellesini getirir diye yanılmış olsunlar. Sabody'de kutsal ejder yumrukladı, amiral geldi, Kuma araya girdi, buna da tamamım. Impeldown ve Marineford'ta zaten ortalık cingan alinin sofrası gibi karma karışıktı diyelim. Balık adam adasında işler kopuyor. Smoker reis bile hasırların izini sürebiliyorken dünya hükümetinin çok daha kolay sürüp bulup indirmeye çalışması gerekiyordu ama öyle bir çaba göremedik. Bir ihtimal Shanks bunları tehdit etmiştir sırlarınızı açıklarım gibisinden de öyle avuturuyorum kendimi.

Artılar:
-Forumda defalarca yazdım. Shanks meyveyi bilerek Luffy'nin yiyeceği bir noktaya koyuyor falan falan diye. Hikayenin arka planında büyük bir kurgu döndüğünü zaten anlamış ve konuşmuştuk. Buna okeyim, yeni bir şey değil.
-Meyvenin hito hito no mi: model Nika olacağını düşündüğümü yazmıştım, bu da çıktı. Çizimlerini sevmesem de tarzı güzel. Oda seriyi kendi sevdiği şekilde çizmeli bence. One Piece sonralardan biraz ciddileşti diye gaza gelen bizdik. Yerden çıkan zombiyi mezara geri bastıran çocuk ciddileşmesin, istemem de zaten.
-Gear 2 dolaşım sistemi, Gear 3 iskelet sistemi, Gear 4 kas sistemi güçlendirmeleriyse Gear 5 sinir sistemi güçlendirmesidir demiştim, o da tuttu. Kalp ritminin değişmesi, bedeninin tamamına hakim olması, güçlenmesi ve hayal ettiği her şekle bürünebilmesi falan ben buna da okeyim. Yine çizimleri sevmiyorum :(
-Bir reenkarnasyon durumu falan yok neyse ki. Miras alınmış bir güç ve irade var. Buna da okeyim.

ZORO ÖLDÜ MÜ?
 
Arkadaşlar bir teori gördüm, sizin fikirleriniz nedir diye bir paylaşmak istiyorum.

Daha önce fark etmemiştim ama Oda tayfanın şeytan meyvelerinde sayısal oyun yapmış.

Chopper: Hito hito no mi (hi - to = 1 - 10)
Brook: Yomi yomi no mi (yo - mi = 4 - 3)
Robin: Hana hana no mi (ha - na = 8 - 7)
Luffy: Gomu gomu no mi (go - mu = 5- 6)

2 ve 9'un eksik olduğunu görüyoruz ama Luffy'nin meyvesi Nika çıktığı için (Ni - Ka = 2 - 9) bu boşluk doluyor.

Şimdi 5 ve 6 tekrar sahipsiz kalıyor. Go ve Mu, 5 ve 6'nın bir telafuz şekli ama aynı telafuzu veren bir meyve daha var. Goro goro no mi (Go - Roku = 5 - 6).

Bunlar tesadüf değil, Oda'nın böyle kelime oyunlarına ne kadar değer verdiğini her OP hayranı iyi bilir.

Peki ENEL tayfaya hayırlı uğurlu olsun diyebilir miyiz?
 
Nika bir tanrı.Luffy ise lastik diye Nika modeli meyveyi yemiş.Bu onu seçilmiş kişi yapar.Nika kölelere,dışlananlara hatta dünyanın her bir yanından yardıma muhtaç insanlara yardım etmiş bir tanrı.Aslında burda ki tanrı, yaratıcı anlamında değil.Seçilmiş kişi, İsa gibi bir anlamda diye düşünüyorum.Nika konuşulanlara göre insanların eşitliğine ve özgürlüğüne o kadar önem vermiş ki yerine gelecek kişinin seçilmiş kişi olması mantıklı.

Nika güneş tanrısı olarak anılıyor.Bir güneş tanrısının Lastik bir bedene sahip olmasını herkes garipseyebilir fakat burdaki güneş aydınlatıcı mana da olduğu için seçilmiş kişi tanımına uyuyor.Nika'nın lastik bir bedene sahip olması ise onun sadece karakterinin değil bedeninin de özgür olduğunu anlıyoruz.Nika böyle gülünç bir tanrı.Bu kısımda kimisine göre sıvama olabilir ama seriyi tümden yok etcek bir şey değil.Çünkü Luffy bir lastiğe göre kocaman olup garip garip formlara giriyordu.İlginçti.Hatta bence en ilginci kan akışını hızlandırıp bedenini hızlandırması.

Luffy benim için hep lastik çocuk.Seçilmiş kişi olduğuda gerçek.Bence başından beri bu yansıtılıyordu.Yeni gelecek bölümü çok merak ediyorum.Acaba bu 3.Raund kaç bölüm sürecek?Yeni gelişmeler yaşanacak mi?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 30)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık