Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1043: Birlikte Ölelim

Bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 299 79.3%
  • Orta

    Kullanılan: 39 10.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 39 10.3%

  • Kullanılan toplam oy
    377
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O zaman Luffy ölecek iken o yeteneği Luffy için kullanacak bence... Zaten o ölümsüzlük verme yeteneğini ilk duyduğumdan beri Luffy için kullanacak diye düşünüyordum.
Ben şahsen kullanmasını istemem. Ölümsüz Luffy'i görünce, millet artık "aga adam ölümsüz zaten, bu versusu da öyle yada böyle kazanır" gözüyle bakar. Zaten o gözle bakıyoruz da en azından 2 3 kere kaybediyor, mesela Kaido karşısında ölümü tadıyor falan. Ölümsüz olmasını Oda da istemez. Law'a derinlik katmak ve 5 kadimin olayını açıklamak için bu olay ortaya atılmıştır diye düşünüyorum.
 
Joy Boy pek orijinal bir fikir değilmiş aslında. Mitolojik dans ve eğlence tanrısı gibi bir şey. Ben tamamen Oda'nin uydurduğu bir şey sanıyordum.

Davul seslerinin sebebi anlaşıldı. Sürekli parti yapmaları da aynı şekilde. 🤣



JOYBOY is a god who brings joy and happiness to men so they can maintain their hope to endure the misery in their lives.

JOYBOY appears as a Negro boy. His right hand holds a drumstick and his left arm holds a magical drum. Whenever there is a joyful party, JOYBOY will be there to sparkle the surrounding. JOYBOY starts by drumming his drum in tempo and whoever hears the drum will feel the desire to do omething delightful. After that, JOYBOY will accelerate the tempo and the people who hear the drum will feel the increasing joy. At a point of time, JOYBOY will leave and the party will start to cool down until it gradually ends. However, if JOYBOY does not stop drumming, the magic of his drum will keep the party going until the people there have no energy left to party anymore.
Bu davul konusuna çok takılmış ama bana sanki gerçek bir ses değilde, mecazi anlamda davul sesinden bahsediyor gibi geldi..... Savaş davulları olur ya.... Joy boy döndü, artık savaş davulları çalabilir gibi birşey ... Yoksa gerçek bir davul sesi çıktığını düşünmüyorum ben..
Gerçek davul sesi çıkıyor. E. Oda Luffyi komple araklamış baksana. Luffynin meyvesi Davul Davul meyvesi çıkacak her gördüğünü tokmaklayacak sanırım. Gorusei bundan ürküp lastik diye gizlemişler ismini. :)
 
Okuduğum teoriler ve fikirler sonucunda şu kanıya vardım; Luffy'nin ve JoyBoy'un meyveleri aynıydı, çıkan davul sesleri de meyvenin uyanışıyla alakalı. Peki nasıl oluyor?

Luffynin meyvesi aslında lastik değil, muhtemelen lastiğinde temelini oluşturan resin benzeri bir madde. Bunun önemi şu; meyve lastik gibi son aşama bir ürün yerine resin gibi bir işlenmemiş alt madde olursa değişik formlarda kullanım imkanı verir.

Pekin meyve resin ise neden lastik gibi davranıyor ve uyanışın olayı ne olabilir? Resin birçok işlemle işlenip farklı hallere dönüştürülebilir, Luffy'nin gear formlarını bu temelde ele alabiliriz ama ben burayı geçip doğrudan uyanış ve davul seslerine gelicem.

Uyanışın bu açıdan mekanizması sıcaklıkla alakalı. Bilindiği üzere uyanış demek meyve üzerinde tam bir kontrol ve hakimiyet demek, bunun içinde meyvede tam manasıyla ustalaşıp bütün kapasiteyi ve çalışma mekanizmasını öğrenmek gerek. Ben Luffy'nin uyanışının meyvesinin doğal formuna yani yarı akışkan resin haline geçiş olduğunu düşünüyorum ve bunun da sıcaklık kullanılarak yapıldığını. Tabi burdaki sıcaklık artışı için çevresel bir faktörden ziyade kullanıcının kendi vücudunda yapması gereken bir yöntem olması lazım, yani akainu gelip luffy'i delse uyanışa etkisi olmaz. Peki bu nasıl olabilir? Meyvenin daha önceki kullanımlarından yola çıkarsak muhtemelen metabolizmayı ve kan akımını hızlandırarak bu ısı artışı yakalanıyor. Luffy daha önce G2 formunda ufaktan buna giriş yapmıştı. Eğer ki bahsedilen uyanışı efsaneleşmiş meyve gomu gomu ise bu uyanışın çok zor gerçekleşiyor olması yani "uyanış mekanizmasının zor anlaşılıyor" olması lazım. Şimdi bu durumu, Luffy'nin ölüm döşeğinde uyanış açmış olmasını ve çıkan davul seslerini birleştirirsek ortaya Luffy'nin kalbinin hızlı ve çok kuvvetli atması çıkıyor. Ne alaka derseniz bir sağlıkçı olarak basitçe anlatmaya çalışayım; eğer vücutta bir dolaşım yetersizliği ve oksijenasyon eksikliği oluşursa kalp bu durumu tolare etmek için çareyi daha hızlı çalışarak arar, bu da taşikardiye ve ölümcül durumda kalp atımının 400'lere kadar çıktığı VF ritmine dönüşebilir ve insan kalbi durmadan yani düz çizgi ritmine girmeden önce genellikle VF ritmine girer( vücudu kurtarmaya çalıştığı için). Herneyse işin bu kısmı konu dışı ama şimdi uyanışı anlatınca "nerden uydurdun bunu" demeyin diye basitçe söyleyim dedim.

Şimdi Luffy ölmek üzereydi ve bu yüzden kalbi çok aşırı hızlı bir biçimde atmaya başladı. Tabi burda normal bir insanın kalbinden değilde meyve yemiş özel güçleri olan bir kalpten bahsettiğimiz için bu süreç daha farklı bir şekilde sonuçlandı: kalbin bu çabası sonuç verip Luffy'i hayata dönderirken aynı zamanda dolaşımı çok aşırı fazla hızlandırarak meyvenin uyanış mekanizmasını devreye sokup luffy'i resin formuna soktu. Duyulan davul benzeri seste Luffy'nin kalbinin sesi.

İşte resin meyvesinin uyanışını efsaneye dönüştüren ve bu kadar yıldır kimsenin bu uyanışı başaramamasının temel sebebi de meyvenin uyanış mekanizmasının böyle zor bir şekilde gerçekleşmesi. Resin meyvesi yiyen birinin bunu uyandırmak için illa ölüm eşiğinde olmasına gerek yok ancak Dünya hükümeti meyvenin adını değiştirdiği için meyveyi yiyen kişi meyvesini lastik zannediyor ve böyle bir forma girebileceğini bilmiyor, zaten dünya hükümetinin meyvenin adını değiştirmesi de tam olarak bu amaçla yapıldı. Kişi kendi fikriyle bu uyanışı gerçekleştirebilmesi için öncelikle resin meyvesi yediğinin bilincinde olmalı, sonra da bu meyvede uzmanlaşıp bu uyanış mekanizmasını çözmeli. Resin meyvesi yediğini bilmeyen birisi bu meyvede ancak Luffy'nin yaptığı kadar uzmanlaşabilir daha da öteye gidemez, bilmediği gerçekler meyvesiyle yapabileceklerini kısıtlar. Bu yüzden Luffy kendisi düşünerek bu zamana kadar uyanış açamadı ancak ölüm döşeğinde kalbinin buna verdiği tepkiyle şans eseri açtı.


Okuduğum fikir ve teoriler neticesinde kendi adıma edindiğim son fikir budur, okuduğunuz için teşekkür ederim 😀
rayleigh eğitim sırasında bunu da kendisine öğretmiş midir acaba ? Sonuçta bu meyve roger'in meyvesi olduğunu da az buçuk biliyoruz. İllaki roger da açmış olabilir uyanışı
 
Şimdi Luffy uyanınca ben ne oldum abi demeyecekse hiç uyanmasın arkadaş... Bu gücü sorgulamayacaksa 2y sonrası kimse kimseye nerdeydin, Kuma seni nereye yolladı gibi sohbet dahi etmeyen tayfa var burada...

Kalkınca bana ne oluyor diye sorgulaması ve bunu araştırması gerekiyor. Umarım sODA bunu es geçmez 2y sonrasında ki tayfa iletişimi gibi...

Ve ayrıca Luffy'nin neden ateşten etkilenmediği de açıklanmış oldu... Haki'den üstün olan meyvesi sayesindeymiş... Böylece Akainu'nun lavına karşılık da anti olmuş oldu...
Ulen Kata kendini yere atınca bile noldu diye sormayıp kafasına şapkayı koyan ardından bedenine 3 gömlek büyük gelen artistliği yapıp giden çocuk değil mi bu ? Neyi sorgulayacak ? O kadar derinliği o kadar çapı olan bir karakter mi bu ? Heeeeey gidi hey.
 
Vay be , yani şimdi bizim kerata aslında Joy-Boy muymuş ? Arkadaşlar seriyi ara ara takip ettiğim için olayları pek bilmiyorum. Daha önce yine böyle önemli bir bölümde bir şeyler sormak için yazmıştım , yaş 34 olunca eskisi gibi ilgi alakamız pek kalmadı yaşlılık işte =)

Ek olarak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim ; Yorumlara şöyle bir göz gezdirdim de herkes Yamato diye bir karaktere aşık olmuş , sürekli ''çok güzelsin çok tatlısın'' falan filan. Yahu gençler benim mi güzellik algım bozuldu nedir , tamam güzellik görecelidir ama kadının boynuzları var el-insaf yani o kadar hayran olunacak nesi var =/ Tamam boynuzları olmasa idare eder bir tip ama Robin'in güzelliği yanında solda sıfır kalır keza Nami'nin güzelliği karşısında da... Acaba diyorum sizdeki bu hayranlık sürü psikolojisi falan mı ? Yani hani herkes beğeniyor diye biz de beğeniyoruz olayı falan mıdır anlayamadım valla neyse , gönül meselesi bu tabi...
Benim de yaş 35 fark etmiyor ki. 60-70 olsanda fark etmez. Film izlerken aynı şekilde sorguluyor musun? Yani bir anime manga çocuk işi değildir. Yanlış bir algı var. Tabi uzun yıllar takip edip artık bıkkınlık hissi verip bırakmış da olabilirsin.

Yamato'nun çocukluğu bile serideki en tatlı şeydi. Nami ya da Robin kadar güzel demedi kimse ama bu güzel olmadığı anlamına mı geliyor? İçinde bulunduğu elbiselerinin de çekiciğini etkilediğini unutma. Nami ya da Robin gibi giyinmeye başlasın o zaman gör bak nasıl beğeniliyor.
 
Vay be , yani şimdi bizim kerata aslında Joy-Boy muymuş ? Arkadaşlar seriyi ara ara takip ettiğim için olayları pek bilmiyorum. Daha önce yine böyle önemli bir bölümde bir şeyler sormak için yazmıştım , yaş 34 olunca eskisi gibi ilgi alakamız pek kalmadı yaşlılık işte =)

Ek olarak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim ; Yorumlara şöyle bir göz gezdirdim de herkes Yamato diye bir karaktere aşık olmuş , sürekli ''çok güzelsin çok tatlısın'' falan filan. Yahu gençler benim mi güzellik algım bozuldu nedir , tamam güzellik görecelidir ama kadının boynuzları var el-insaf yani o kadar hayran olunacak nesi var =/ Tamam boynuzları olmasa idare eder bir tip ama Robin'in güzelliği yanında solda sıfır kalır keza Nami'nin güzelliği karşısında da... Acaba diyorum sizdeki bu hayranlık sürü psikolojisi falan mı ? Yani hani herkes beğeniyor diye biz de beğeniyoruz olayı falan mıdır anlayamadım valla neyse , gönül meselesi bu tabi...
Yamato zaten bomboş karakter güçlü sadece o kadar.
 
Bu olabilir karasakalda uc meyveyle cikicak paramecia logia ve zoan buyuk ihtimalke luffyde tek meyvede ucunu barindiriyo olabilir
Bu meyveyi bu kadar özel yapacak bir şey kalmıyor çünkü. En güçlü Paramecia değil, en güçlü Zoan da değil ya da en güçlü Logia da değil, Dünya Hükümeti bu meyveyi sırf Joy Boy'un meyvesi diye takip ediyor olamaz. Meyvenin yüzyıllardır uyandırılmadığından bahsettiler. Demek ki uyandığı zaman bayağı bir değişik güç haline geliyor. Uyanış öncesi haline baktığın zaman çok da mükemmel bir meyve hissi uyandırmıyor. Dur bakalım altından ne çıkacak
 
700-800 yıldır uyandırılamayan bir meyve. Luffy'nin meyvesi uyansa bile bunca yıl uyandırılamamış ve antik sınıfına girmesi imkansız. Lakin Hasır Şapkasındaki meyve gücünün uyanması mümkün. Nami hastayken vb. zamanlarda ona vermesi gibi bence bir şeyleri gözden kaçırmış olabiliriz. Luffy hiçbir zaman savaşçı ruhunu kaybetmiyor belki de bu şapkanın yediği meyve "Tatakai Tatakai no mi" gibi bir şey olabilir (hayır Erehh değil). Yeniliyor kalkıyor, üzülene şapkayı veriyor. Fark ettiyseniz Luffy dışında tayfadaki kimse teke tek savaşlarında tekrardan ayağa kalkmıyor ilk deviren galip hep. Luffy ise yenilmesine rağmen pes etmiyor yani "D" ile de bağdaştırılabilir. Ama Hasır Şapkanın şeytan meyvesi güçlerinin Luffy'i savaşta desteklemesi daha mantıklı olurdu.
 
Bu özel meyve luffynin değil luffynin meyvesi her daim lastik meyvesiydi. Bu özel meyveyi yiyen luffy değil şapkası, aynı nasıl Emma zoroyu test ediyor ise şapkada luffyi test ediyordu ve luffy testi geçti bundan dolayı şapka luffye gücünü vermeye başladı :hmm:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık