Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1043: Birlikte Ölelim

Bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 299 79.3%
  • Orta

    Kullanılan: 39 10.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 39 10.3%

  • Kullanılan toplam oy
    377
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim yıllardır bildiğimiz gomu gomu çıkmasın şimdi gum gum no mi...:hoo:

Harbi en çok merak ettiklerim.

Denjiro
Caribou
Diğer ada da kalan Ceaser

Bunlar 3 önemli karakter.
Caribou çok iş yapar bence... Ateşi bile yutabilir bence meyvesiyle...
 
Bizim yıllardır bildiğimiz gomu gomu çıkmasın şimdi gum gum no mi...:hoo:

Harbi en çok merak ettiklerim.

Denjiro
Caribou
Diğer ada da kalan Ceaser

Bunlar 3 önemli karakter.
Caribou çok iş yapar bence... Ateşi bile yutabilir bence meyvesiyle...

Denjiro wanoda şov yapmazsa yazık olur
 
Bunca yıldır luffynin iyileşmesini ete bağladık. Et yiyince iyileşmek çok saçmaydı. Belli ki altından reçine çıkacak. Sanjiyi alevini de saçma buluyorduk. Sürtünde kuvveti diyorduk kingin dnası çıktı. Luffy red hawkta ateş çıkarması da saçmaydı. O da aslında reçinenin yanıcı özelliği ile ilgili çıkacak.
Yalnız Lastik zaten lastik ağacının reçinesi oluyor.

Ben hala uyanışının saf lastik/latekse dönüşmesi olacağına inanıyorum, o da reçine gibi bir şey zaten.
 
Okuduğum teoriler ve fikirler sonucunda şu kanıya vardım; Luffy'nin ve JoyBoy'un meyveleri aynıydı, çıkan davul sesleri de meyvenin uyanışıyla alakalı. Peki nasıl oluyor?

Luffynin meyvesi aslında lastik değil, muhtemelen lastiğinde temelini oluşturan resin benzeri bir madde. Bunun önemi şu; meyve lastik gibi son aşama bir ürün yerine resin gibi bir işlenmemiş alt madde olursa değişik formlarda kullanım imkanı verir.

Pekin meyve resin ise neden lastik gibi davranıyor ve uyanışın olayı ne olabilir? Resin birçok işlemle işlenip farklı hallere dönüştürülebilir, Luffy'nin gear formlarını bu temelde ele alabiliriz ama ben burayı geçip doğrudan uyanış ve davul seslerine gelicem.

Uyanışın bu açıdan mekanizması sıcaklıkla alakalı. Bilindiği üzere uyanış demek meyve üzerinde tam bir kontrol ve hakimiyet demek, bunun içinde meyvede tam manasıyla ustalaşıp bütün kapasiteyi ve çalışma mekanizmasını öğrenmek gerek. Ben Luffy'nin uyanışının meyvesinin doğal formuna yani yarı akışkan resin haline geçiş olduğunu düşünüyorum ve bunun da sıcaklık kullanılarak yapıldığını. Tabi burdaki sıcaklık artışı için çevresel bir faktörden ziyade kullanıcının kendi vücudunda yapması gereken bir yöntem olması lazım, yani akainu gelip luffy'i delse uyanışa etkisi olmaz. Peki bu nasıl olabilir? Meyvenin daha önceki kullanımlarından yola çıkarsak muhtemelen metabolizmayı ve kan akımını hızlandırarak bu ısı artışı yakalanıyor. Luffy daha önce G2 formunda ufaktan buna giriş yapmıştı. Eğer ki bahsedilen uyanışı efsaneleşmiş meyve gomu gomu ise bu uyanışın çok zor gerçekleşiyor olması yani "uyanış mekanizmasının zor anlaşılıyor" olması lazım. Şimdi bu durumu, Luffy'nin ölüm döşeğinde uyanış açmış olmasını ve çıkan davul seslerini birleştirirsek ortaya Luffy'nin kalbinin hızlı ve çok kuvvetli atması çıkıyor. Ne alaka derseniz bir sağlıkçı olarak basitçe anlatmaya çalışayım; eğer vücutta bir dolaşım yetersizliği ve oksijenasyon eksikliği oluşursa kalp bu durumu tolare etmek için çareyi daha hızlı çalışarak arar, bu da taşikardiye ve ölümcül durumda kalp atımının 400'lere kadar çıktığı VF ritmine dönüşebilir ve insan kalbi durmadan yani düz çizgi ritmine girmeden önce genellikle VF ritmine girer( vücudu kurtarmaya çalıştığı için). Herneyse işin bu kısmı konu dışı ama şimdi uyanışı anlatınca "nerden uydurdun bunu" demeyin diye basitçe söyleyim dedim.

Şimdi Luffy ölmek üzereydi ve bu yüzden kalbi çok aşırı hızlı bir biçimde atmaya başladı. Tabi burda normal bir insanın kalbinden değilde meyve yemiş özel güçleri olan bir kalpten bahsettiğimiz için bu süreç daha farklı bir şekilde sonuçlandı: kalbin bu çabası sonuç verip Luffy'i hayata dönderirken aynı zamanda dolaşımı çok aşırı fazla hızlandırarak meyvenin uyanış mekanizmasını devreye sokup luffy'i resin formuna soktu. Duyulan davul benzeri seste Luffy'nin kalbinin sesi.

İşte resin meyvesinin uyanışını efsaneye dönüştüren ve bu kadar yıldır kimsenin bu uyanışı başaramamasının temel sebebi de meyvenin uyanış mekanizmasının böyle zor bir şekilde gerçekleşmesi. Resin meyvesi yiyen birinin bunu uyandırmak için illa ölüm eşiğinde olmasına gerek yok ancak Dünya hükümeti meyvenin adını değiştirdiği için meyveyi yiyen kişi meyvesini lastik zannediyor ve böyle bir forma girebileceğini bilmiyor, zaten dünya hükümetinin meyvenin adını değiştirmesi de tam olarak bu amaçla yapıldı. Kişi kendi fikriyle bu uyanışı gerçekleştirebilmesi için öncelikle resin meyvesi yediğinin bilincinde olmalı, sonra da bu meyvede uzmanlaşıp bu uyanış mekanizmasını çözmeli. Resin meyvesi yediğini bilmeyen birisi bu meyvede ancak Luffy'nin yaptığı kadar uzmanlaşabilir daha da öteye gidemez, bilmediği gerçekler meyvesiyle yapabileceklerini kısıtlar. Bu yüzden Luffy kendisi düşünerek bu zamana kadar uyanış açamadı ancak ölüm döşeğinde kalbinin buna verdiği tepkiyle şans eseri açtı.


Okuduğum fikir ve teoriler neticesinde kendi adıma edindiğim son fikir budur, okuduğunuz için teşekkür ederim 😀
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık