Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Naruto

Tobirama abi dayağı yememiş bir faşisttir.
Hiruzen yetersiz bir malın tekidir.
Danzo it köpek tanımının vücut bulmuş halidir.
Hashirama reis kral adamdır.

Itachi konusu ise daha önce bir kaç kez dillendirildiği gibi büyük ihtimalle sonradan karar değişikliği ile iyi, fedakar abi rolü biçildiğinden pek çok soru işareti barındırır. Yine de öyle veya böyle Itachi ve Minato Naruto popülerliğinin doruğundayken hem serinin bu noktaya çıkışında büyük payı olan hem de en çok merak edilip ilgi gösterilen karakterlerin başında geliyorlardır. Sadece şu iki karakter kadar ederi olmayan seriler var hazır muhabbeti açılmışken de övelim buradan.
Bütün bir evren onun hücreleriyle cana gelirken Haşiramanın daha uzun zaman yaşaması gerekiyordu ya. Hücrelerinden yararlanamayan tek adam kendisi sanki :(
 
Bütün bir evren onun hücreleriyle cana gelirken Haşiramanın daha uzun zaman yaşaması gerekiyordu ya. Hücrelerinden yararlanamayan tek adam kendisi sanki :(
Kurgu gereği erken gitti yaşasaydı iş bu noktalara gelmezdi. Çakrasının zekatını verdiği adam ömrüne +30 yıl ekler öyle bir reisti kendisi. Hiç unutmam, çaba harcamadan ayakta durduğu yerde sırf çakrasının hayvanlığı yüzünden kendisini iyileştirebildiğini Madara'nın ağzından öğrendiğimiz bölümde hissettiklerimi.
 
Ya orası ayrı ama oradan hareketle belki de Naruto sexy no jutsu'yu bulmuş olabilir...
Çocuğun bütün ayarları bozuldu da "başıma daha ne gelebilir en iyisi iyi insan olayım demiştir" belki. :D O tekniğin son haline gelmesinde Jiraiyanın da katkısı çoktur bu arada.

Kurgu gereği erken gitti yaşasaydı iş bu noktalara gelmezdi. Çakrasının zekatını verdiği adam ömrüne +30 yıl ekler öyle bir reisti kendisi. Hiç unutmam, çaba harcamadan ayakta durduğu yerde sırf çakrasının hayvanlığı yüzünden kendisini iyileştirebildiğini Madara'nın ağzından öğrendiğimiz bölümde hissettiklerimi.
Gücü de acayip havalıydı be :cool:
 
Danzo meselesi. Malum adam Konoha'da DATÖ kurdu. Bunun nedeni Hiruzen'in göz yumması.
Bir şey yanlış anlaşılıyor.


Öncelikle şu fikirden kurtulalım; Danzo göz yumulan biri değil. Danzo kendi işini fazlasıyla yapan ve Konoha'nın bekası için çok çabalamış birisi. Yöntemleri karanlık ancak shinobi dünyası zaten böyle bir yer.Yine de Danzo, sınırı aşacak bir şey yaptırmamış.

Danzo'nun neden eylemlerinde o kadar da haksız olmadığının en güzel örneklerinden biri PAin dövüşüdür. Herkes Danzo şerefsiz vesaire der Naruto'nun gelmesini engellediği ve de yer altında beklediği için ancak varolan şartlar içinde en iyisini yaptı. Neden ? nasıl ?

1- Danzo, Tsunade'nin hem onbinlerce kişiyi iyileştirip onları ayakta tutup hem de Pain'i yenemeyeceğini biliyordu. Hatta Tsunade'nin nüfusun çoğunu kurtaracağı üzerine stratejisini kurmuştu. Çünkü fiziki olarak köy geri kurulabilirdi ve de ölen azınlık jinchuuriki ya da bijuu kaybetmekten önemsizdi.

2. Danzo,Jiraiya'nın bilge kurbağalarla bile yenemediği birini yenemeyeceğini biliyordu o yüzden saklanması ve konoha için yeni bir başlangıcı, kendisinin başlangıcı adına yaptığı şey karakter dahilinde gene mantıklı

3. Danzo'nun Naruto'yu olaydan uzak tutmak için tonla hakkı vardı. Naruto tecrübesizdi ve de bijuu'sunu kontrol edemiyordu. Ya Pain bijuu'yu Konoha'dan çalacaktı ya da Naruto şeytan tilki olup köyü yok edecekti.


Tsunade, Naruto'ya güvenelim deyip durdu. Eyvallah ateşin iradesi vesaire tamam güvenelim ancak. Naruto'nun yenilmemesi için Kurama'ya dönüşmesi gerekti ve Kurama'ya dönüşümünü durdurmak için de kimsenin varlığından haberdar olmadığı babasının içine yerleştirdiği B planının yürürlüğe girmesi ve çakra formunda Minato'nun gelip günü kurtarması gerekti. Hatta ondan bile öte Jiraiya'nın kitabının Nagato'yu etkilemesi gerekti vs vs

Tsunade "hadi güvenelim" derken bu 3 unsurdan da bihaber idi. Ve bu üç unsur sayılmazsa aslında Naruto düpedüz Pain'e karşı kaybediyor ve ele geçiriliyor. Nitekim Danzo bunların olabileceğini ön göremeyeceğine göre elbette en güçlü kuyruklunun taşıyıcısını köyün o sıradaki en güçlü adamını zalimce öldürmüş, akatsuki liderine karşı göndermemesi son derece normal.


Bir sürü bir araya gelip Tsunade'yi haklı çıkartmış olsa da Danzo gibi mucizelere bel bağlamayan birinin bakış açısından Pain Arkı boyunca Danzo'nun her ama her adımı köy için doğru adımdı.Uchihalar konusunda da öyleydi. Nitekim bu adam göz yumulması gereken çatlak bir ihtiyar değil. İşine yapan bir derin devlet adamı. Bunu bir anlayalım.




-------------------------------------------------------------

Minato ve kahraman olarak yetiştirme olayına gelince ;



Ancak Naruto akademiden mezun olması ile beraber direkt kahraman oluyor zaten.

1. icraat: 1. Hokage'nin parşomenini başka ülkelere peşkeş çekecek olan Mizuki'yi dövüyor
2. icraat: Orochimaru'yu bir süreliğine de olsa durduruyor
3. icraat: Chunnin sınavlarında her müsabakasını kazanıyor bunun da ana fitili, Sasuke'ye karşı olan rekabet duygusu bunu Sasukeyle kim takım yaptı ? Hiru Baba
4. icraat: Gaarayı durduruyor 5. icraat:
5. Hokage olacak olan Tsuande'yi köye getiriyor ve Hokageliğe olan inancını tazeliyor Hatta Pain savaşında flashback yapıldığında tüm bu anları tekrar göstermişlerdi yani Naruto Pain dövüşü ile birden bire kahraman olmadı zaten yavaş yavaş yavaş yavaş ismi duyulur icraatleri bilinir oluyor Pain artık hepsinin üstüne kreması oluyordu.


Nitekim, Hiruzen onun ninja olmasına, ülke dışına çıkmasına, hayatını yaşamasına izin verdiği için. Iruka, Kakashi, Jiraiya gibi mentorlarla buluşmasına olanak sağladığı ve de Sasuke gibi bir diğer yetimle rival yaptığı için


Naruto kahramanlıklar sergiledi. Yani aslında Minato'ya verdiği sözü tuttu, adamın tek engelleyemediği kalabalıkların köylerini yıkan canavar tilkiye nefretlerini engellemek onuda kralı olsa engelleyemiyormuş zaten bunu Killer Bee de gördük.3. Raikage'nin evinde yaşıyor bu adam ona rağmen kimse sevmiyor

Kazekage oğlu Gaara ve 3. Raikage'nin manevi oğlu, 4. Raikage'nin manevi kardeşi Bee gibilerinin başlarına gelenlere göre aslında Naruto'nun çok çok daha iyi geliştiği ortada.




Nitekim, Hiruzen Minato'nun düşmanlarından Naruto'yu koruyacak ve de 9 Kuyruklu bilgisi çok fazla yayılmayacak kadar korumacı davranmış. Bunu anlıyoruz ve Minato, Naruto ile ilk defa karşılıklı buluştuklarında Mİnato bunu anlayışla karşılıyor.Naruto annesinden, babası ve annesinin öümünü öğrendikten sonra Naruto anlayışla karşılıyor hatta savaş arkında edo olarak minato, hiruzen, naruto üçü de beraberken gene kimse olup biteni sorun etmiyor. Demek ki yazarın yeterince iyi aktaramadığı ancak oldukça geçerli bir sebep var.

Ve aslında bakarsak Kishimoto tüm bu Minato ve Kushina konusunda çok iyi bir iş çıkartmadı. Ona bakarsak Jiraiya'da Naruto'yu çok geç kanatları altına alıyor adam manevi dedesi ve vaftiz babası Naruto'nun.Kakashi desen Hiruzen Naruto'yu onun takımına koyana kadar hiç umrunda olmamış değerli hocasının oğlu ve bu sırrı bilen az kişiden biri.

Nitekim bu Naruto-Minato-Köy üçlüsü arasındaki bağlantı da yazım hataları var net belli. Bu Hiruzen kötü biri olduğundan değil, yazımsal bir sorun. Bu kafayla bakarsak serinin en mübarek insanlarından biri olan Jiraiya bile şerefsiz diye tasvir edilebilir (ki favori karakterim) :D :D Burada Hiruzen'e çifte standart var.


Naruto'nun çocukluk travmasinin ana nedeni Hiruzen ve hatalı kararlarıdır bu bence çok açık.
Nope

İruka sensei demisin onu tanıyarak verdi demisin de bu çocuğun arkadaşı yoktu o yaşa kadar. Bunun nedeni Hiruzen. Öldürmeyip sıtmaya razı etmektir bu.
Tam tersine edindiği tüm bağları edinebilmesinin arkasındaki itiici güç Hİruzen işin ilginci.
 
Orochimaru'nun köyü bastığında en çok istediğim şey yaşlı bunak sarutobiyi öldürmesiydi. Orochimaru elinden gelenin en iyisini yapıp başardı helal olsun demiştim köyü yaşlı bunaktan kurtardığı için...
 
Danzo şerefsiz ve bir bunaktır,Hiruzen etkisiz ve doğru düzgün bir tane kararı olmayan güçlü bir bunaktır İtachi ise bahanesi ne olursa olsun çoluk çocuk öldürmüş bir katildir.Danzo dışında diğer 2'si kaliteli karakterlerdir ama 2'si de çok güçlü olmalarına ve başka seçenekleri olmasına rağmen çok yanlış seçimler yapmışlardır.
 
@FistofLove dostum veya abim kusura bakma ama seninle çok farklı düşünüyoruz. Hiruzen'i seviyor olabilirsin saygı duyarım pek tabii lakin hiç sevebileceğim türde birisi değil. Dediklerine genel olarak cevabım bir önceki mesajımla aynı değişmeyecek duygu, düşünce ve hisler bunlar bende kuvvetli ihtimal.

Lakin bir şeye cevap vereceğim savaş esnasında Hiruzen, Minato ve Naruto yan yanayken sorun yaratmadılar demişin doğru anladıysam eğer savaş anında dünya kıyamete giderken bu tartışmaya girmelerini mi bekledin gerçekten? Hiç sanmıyorum...
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık