Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] The Rings of Power (2022-)

2. Sezonu Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 5 17.9%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 23 82.1%

  • Kullanılan toplam oy
    28
Yaratıcı müthiş bir eser ortaya koymuş.Bu eser zamanla evrimleşmeli mi? Evrimleşmezse zamanla ilgisini kaybeder mi?

Özellikle başrol olmayan karakterlerin ten rengi,görünümü hikayeyi ne ölçüde etkiler?

Eserdeki yazıları kimse değiştirmiyor,bu dizi sadece uyarlamaysa esere zarar ver mi?
Eserin muhtevasına zarar vermekte. Yazar karakterleri, ırkları, bölgeleri oluşturmuş. Çeşitli nedenlerle bu özellikler değişiklik gösterebilir (Numenor ırkından Kara Numenor gibi bir grubun çıkıp Sauron tarafında bulunması gibi yahut Saruman'ın yüzüğü kendisi için istemesi gibi) bu durumda bu değişikliğin eserin iç dinamiklerine uygun olması lazım. Olmuyorsa zorlanmış durur, eğreti durur. En basit itibariyle troller Ent'lerin bozulmasıyla orklar elflerin bozulmasıyla elde edilmiş ırklar. Peki bu gen faktörü yahut ten renginin farklılığının nedeni ne olabilir Orta Dünya için?

Buradaki mantıklı açıklama kendi bunyemde şu şekilde:

Ya güney topraklarında kalan elflerin (ki böyle bir bilgi hikaye içerisinde geçmez ya neyse) ten renginin bu bölgenin insanlarında görülen ten rengine benzemesi yahut söz konusu elflerin Sauron tarafından bozulması. Ki bunu da zaten orklarla görüyoruz.

Uzun sözün kısası herhangi bir şekilde ben olabilecek bir kurgu görmüyorum. Her ne kadar kurgu bir evren olsa da bu evrenin kendi iç dinamikleri vardır ve dışarıdan yapılan uygun olmayan her hareket zorlama olur evrenin kendisine zarar verir.
 
Zenci elf şakası gerçek olmuş. Bari saçlarını uzun ince Afrika örgülü yapsaydınız. Hem zenci hem de 3 numara asker tıraşlı elf. Ahahhaha

Zenci cüce de bayaa bildiğin gelinim mutfakta teyzesi olmuş. Bilekte Trabzon burmaları, kenafir bakışlı, o yüzük benim ifadesiyle...

Edit: Bu yeni woke çağından etimle kemiğimle tiskiniyorum.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık