Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1037 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Birbirlerine kral haki salıyorlar kimse dayanamayacak atlatamayacaklar diyip ikisi de kral haki salıp havada çarpıştırıyorlar ya...
Bu ileri seviye değil hocam ya.. Chinjao ve Dof'ta olan haki çarpışması neyse bu da aynısı. Dövüş hep kızıştığında bu sahne yaşanıyor. Krallık hırsları bir nevi ortaya çıkıyor diyeyim. :D Tamamen sembolik olan bir şey burada.
 
Tamam ama gel luffy normal yumruk at haki ekle deyip g4 falan yapmadan kendisi de h. Haki basıp üstün gelseydi ve sonra ekleseydi dünyanın tepesinde duran insanlar hçhaki ekler saldırısına diye anlatsaydı yeterdi. Ray ya hiç görmedi ya da başından attı bunu.
Gelişmiş silahlanmayı öğrenirken yine Ray'ın kelepçeyi parçalamasını hatırlıyor. Bir de bazı şeyler sonradan öğretilir sonuçta Shounen okuyoruz, Hyogoro gibi karakterleri de işlemesi lazım. Ray çoğu şeyi anlatmış zaten.
 
Şeytan ve meleğe dönüştüren mistik zoanlar yok mu ya.Digimondaki devimon-angemon gibi bişey göremeyecek miyiz bu seride
 
Şeytan ve meleğe dönüştüren mistik zoanlar yok mu ya.Digimondaki devimon-angemon gibi bişey göremeyecek miyiz bu seride
Adı değişen meyve Yami yami. Meyvenin asıl adı aku aku no mi yani şeytan meyvesi. Karasakal abim uyanışı yapıp şeytana dönüşecek hatta bu bölümle birlikte çoktan dönüştü diyebiliriz. O yüzden hiç merak etme göreceğiz, at fava bekle 😀
 
Aldığı power up'ın zemini oluşturuldu ve yapıldı çoğu kişi de bekliyordu zaten bu güçlendirmeyi... Fakat sen bir tane güç artışıyla Suitle Page One'a adam akıllı zarar veremeyen Daifuku'ya mexe olan bir arc boyunca ciniyle çarpışan... Vergoya bacak çatlatan adamın, İmparatorun ikinci komutanını bir komboyla yenmesini mantıklı buluyorsan eyvallah hocam. Yani buradaki sıkıntı yapılan güç artışının altyapısının kötü olması değil orantısız, ucu kaçmış şekilde yapılması.
P. One savaşı oyalama zaman kazandırıp kaçma olayıydı savaş değildi ki ortak, daifuku olayındada gayet başarılıydı daifuku sanjinin hızından olayı bile anlamadı metrelerce uçtu. Vergo olayı da vergo gerçekten güçlü karakterdi smokerın içinden geçti hani luffy dofu yenecek diye vergoyu lawa ayırmıştı oda ki bence dofun en güçlü ekip üyesiydi. Queen e de tek kombo diye bakma orta muhtemelen 10-15 belkide daha fazla tekme vuruyor tek seferde ve tüm güçlendirmelerle birleştirip. Hani şu arkta tek mantıklı ve güzel işlenen power up sanjininkiydi açıkçası.
 
Selamlar. 5 yıldır bu forumu her spoiler'da ve bölümde uzun uzun okuyorum. İlk yorumumu yazıyorum. Aranızdaki bazı "Spiderman mi döver Hulk mu?" tarzı tartışmalar beni çok güldürdüğü için bayağı eğleniyorum. Çok harika tespitler içeren yorumlar da yapılıyor. Bu Gorosei'lerin uyanmış efsane meyveyle ilgili yorumları çok ilginç. Oda ters köşe yapmayı çok seven bir yazar. Bu olay kesinlikle kimsenin beklemediği bir noktadan çıkacaktır. Karasakal, Law, Luffy falan herkesin beklediği şeyler. Benim şöyle birkaç tahminim var;

-Mera Mera no mi: Ace gibi seri için çok önemli bir karakterle tanıtıldı meyve ama magma meyvesi altında yazarın diliyle ezildi. Meyve şu an Sabo'da. Sabo ise Reverie haberlerinde şok edici bir durum ile okuduğumuz şekilde akıbeti belirsiz. Bu meyve gerçekte ateş meyvesi olmayabilir. Ateş, şeytanın bir çok mitolojide doğal elementidir. Yani bu meyve aslında mera mera no mi değil, aku aku no mi olabilir. Sabo Reverie'de her ne olduysa bu zor durum sonucunda bunu uyandırmış olabilir.
*********************
-Chopper'ın insan meyvesi de çok şüpheli. Hiçbir zoan'ın o kadar formu yok, gümbürtü topu da belli ki diğer meyve kullanıcılarında çalışmıyor. Öyle olsa geminin doktoru Chopper, mutlaka Luffy'de falan denerdi. Ama bu bence düşük bir ihtimal, bu meyveden başka bir şey çıkacaktır. Yine de Wano içinde bu meyvenin ilaçla yarım saat kullanılması bir tetik olabilir(deve dönüşüp dev yaratıkları çekmek giib) yine de ihtimal düşük.
*********************
-Bölüm çıkınca tam anlarız ama spoiler'a göre, WG gemileri dev gölgeyle karşılaşıp bunu den den mushi ile rapor ettikleri sırada Reverie ve ardından Wano konuşan ihtiyarların gündemi değişiyor ve "bu imkansız" şeklinde yeni konuya başlıyorlar. Oda burada olta da atıyor olabilir ama değilse doğrudan Zunesha ile de alakalı olabilir. Sebep şu, One Piece'in tekrar tamamlanabilmesi için, Wano'daki dev kurukafanın sahibi gibi ama yaşayan bir kıta çekene (Oars'un soyu olan bir şeytana) ihtiyacımız var. Moria'nın Oars'u ya da MF savaşındaki Oars Jr falan bu iş için fazla küçük kalıyor. Wano'daki kuru kafa sadece bu devlerin kendileri kadar büyük. Yaşan böyle büyük bir şeytanın da gizlenmesi için bir çeşit kamuflaj gerekiyor. Bu da Zunesha olabilir. Sonuçta bu şeytanlar zamanında Antik Krallığa hizmet etmiş ve şu an Wano'yu oluşturan, haritada ayrık ayrık görünen beş adayı birleştirmişler belli ki. Yine ortaya çıkması gerekiyor en az bir tanesinin. Zunesha'nın Momo ve Luffy ile konuşması, emir beklemesi, ve yıllardır cezalı olması da bir işaret olabilir. Kaido'nun şeytan ırkı ile kıta çeken şeytanların ırkı arasında bir bağ var mı bilmiyorum ama şeytan meyvelerin ataları ile bağlantılı olabilir. Belki Kaido'nun "Joy Boy Filtresi" görevi teorisi de doğru olabilir. Ama spoiler'a göre bakarsak büyük bir gedik var. Bu adı gizlenmiş ve değiştirilmiş olan meyve, bizim adını bildiğimiz bir meyve olmalı ancak Zunesha ile ilişkili bir meyve hakkında bilgilendirilmedik. O yüzden bu da yaş. Bu arada Wano'daki dev kılıç da boşa gösterilmemiştir. Bir kıta çeken kılıcı muhtemelen, hikayeye o da girecektir mutlaka
-Ben adaya gelen Zunesha'nın, adadaki bir meyve kullanıcısının uyanışına çekilerek geldiğini tahmin ediyorum. İki olay birbirine çok paralel ilerletildi. Law olamaz diyebilirim çünkü bahsedilen meyvenin uyandığını biz gördük ama anlayamadık durumu olması gerekiyor çünkü dedelerin dediği gibi, bize meyve farklı tanıtıldı. Zou'da bildiğiniz gibi Luffy fili duyuyordu ama Momo hem duyup hem de soyu yetkisiyle emir veriyordu. Ama Momo'nun meyvesi replika. Bu durumda elimizde sadece Luffy kalıyor ki hiç istemiyorum. Lastik meyvesi Wano'da gündeme geldi, beraberinde tanrı güneş tanrısı Nika muhabbeti falan geçti derken, Oda altını doldurmadan hiçbir olaya girmez. Bunu da boşuna vermemiştir. Meyvenin Shanks'ta olması bunu önemli kılıyor, tamam. WG'tan çalıyorlar meyveyi, belli ki önemli, Oda bunu da söyledi. Shanks bu kadar önemli ve çalmak için muhtemelen ciddi zahmete girdikleri bir meyveyi ayyaş barında ulu orta, sandığı kilitsiz bırakıyor, tam obur bir çocuğun görüş alanında. Sonra bu çocuk için kolunu feda edip beynine aşırı keskin ideolojiler sokuyor. Belli ki burada bir tiyatro var, net. O canavar Shank'in kolunu ısırdığında ağzında diş kalmazdı.

Lastik meyvesinin çok önemli olmasının bir sebebi yıldırım adası olabilir. Seride bu ada bize bir kere gösterildi, bir kere de bahsedildi. Kimse girememiş deniyor. O adanın One Piece'le bir bağlantısı olabilir, girişin anahtarı da lastik olmak olabilir. Oda hiçbir şeyi boş yere göstermez. Seride çok önemsiz gibi yüzeysel bahsedilen şeyler bile sonradan büyük önemlerle karşımıza çıktılar.
Bir diğer ayrıntı, Sanji'nin bacağını yaktığını gören Quenn, Lunarian mısın hayırdır diye sordu. Bambaşka bir teori kapısı açtı bize Oda. Ama Luffy'nin ateşli saldırıları ile ilgili kimse bir yorum yapmadı seride. Suyun içinde bile yanıyor kolu (bkz. fishman island). Kaido bu yanan saldırılardan bayağı çekiyor bu bölüm, ona rağmen bu kol neden yanıyor diye sormuyor, lastikle ateş ne alaka. Bu bölüm Luffy Kaido'ya Roc Gattling atıyor, artık ateş kullanımının tadını kaçırıyor. Esnemek ve yanmak ya da dev olmak ve yanmak ilk şeytanların özellikleri olabilir. Luffy'nin koluna güya hava basıp, balon olması gereken kolunun dev kolu etkisi yaratması hep garip gelmişti. Altından bir şey çıkabilir. Aynı şekilde tanrı ırkı Lunaria denilen King'in de hem yanıyor, hem de kafasının anormal esneyip çok uzun mesafeye vuruş yapması garip gelmişti. Herkes komik ve saçma buldu ama bildiğin King, lastik özelliği kullandı gözümüzün önünde. Meyvesiyle de çok alakasız.

Luffy'nin devlere hayran olması, hatta bir filler'de dev olmak istemesi konusu işlenmesi, uzuvlarını dev uzuvlarına dönüştürebilmesi, yanabiliyor olması, King'in de yanıp esneyebilmesi, Onigashima'daki kıta çeken kafatası, adaya yaklaşan şüpheli dev fil, haritaya göre Wano'dan sonraki adanın Elbaf olması vs. şüpheler üst üste biniyor.

*********************
-Lady Toki: Bildiğimiz gibi meyveler uyandıkları zaman sadece sahipleri etkileyen özellikleri, başka insanları veya nesneleri de etkileyebiliyor. Bu bağlamda seride daha önce çok meyve uyanışı gördüğümüzü düşünüyorum bahsedilmeyen. Mesela Big Mom kendi ruhunu yiyebiliyor, başkalarının ruhlarını yiyebiliyor ama bu ruhları başka nesnelere verebilmesi uyanışının bir parçası olabilir. Brook'un ruhunu uçurup başka canlıların ruhunu etkilemesi 2 yıl sonra gerçekleştirdi ama kendi bile adını koyamadığı bir uyanış olabilir. Chopper2ın çoklu zoan formları gümbürtü topuyla tetiklenen, 2 yıl sonra da ustalaşılmış bir uyanış olabilir, adam deve dönüşüyor. Moria'nın başkalarının gölgesini yemesi ve kendi gölgesini kontrol etmesi meyve özelliği iken, bu gölgeleri başkalarına verebilmesi uyanışın bir parçası olabilir. Oda bazen bir şeyi herkesin gözünün önüne koyarak gizlemeyi çok seviyor. Toki de meyve özelliği ile kendisi zamanda yolculuk yapabilirken, uyanış ile diğerlerini zamanda yolculuk ettirebiliyor olabilir. Sonuçta uyanışın olayı, özellikle paramecia'larda kendi vücudun dışındakileri de etkilemek. Gorosei'ler, CP0'dan Wano'daki geçmişten gelen kınları öğrenip Toki'nin uyanışına şaşırmış olabilirler ama umarım böyle olmaz. Zaman yolculuğu zorlu bir konsept.

-Yukarıda bahsettiğim gizli uyanışlarla ilgili olarak bir de Robin var. Kendi uzuvlarını çoğaltmasına tamamız. Kendi uzuvlarını, hatta tüm vücudunu deve (evet yine dev konsepti) çevirebilmesine eyvallah. Ancak "bu hareket beni çok yoruyor" diyerek başladığı çirkin bir "şeytan dev"e dönüşmesi bambaşka olay, Law ve Kid de uyanışın yorucu olduğunu söylemişlerdi. Buna forumdakiler de dahil kimse bir kılıf bulamadı. Ne alaka dedik. Bunu da öğrenmiş olabilir Gorosei dedeler.

Günün sonunda bu olay, muhtemelen hepimizin oha diyeceği bir yere bağlanacak. Oda ters köşe yapmayı sever
 
Son düzenleme:
Aldığı power up'ın zemini oluşturuldu ve yapıldı çoğu kişi de bekliyordu zaten bu güçlendirmeyi... Fakat sen bir tane güç artışıyla Suitle Page One'a adam akıllı zarar veremeyen Daifuku'ya mexe olan bir arc boyunca ciniyle çarpışan... Vergoya bacak çatlatan adamın, İmparatorun ikinci komutanını bir komboyla yenmesini mantıklı buluyorsan eyvallah hocam. Yani buradaki sıkıntı yapılan güç artışının altyapısının kötü olması değil orantısız, ucu kaçmış şekilde yapılması.
Wano nun genel olarak sıkıntısı bu zaman kavramı hiçe sayılıyor güçlendirilmelerde , zaten op te eğitim diye bir kavram yoktu neredeyse serinin hızlandırılmasıyla alınmış bir p up tan ibaret bu sanji olayı da zoro , law gibi
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 19)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık