Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sinema Dünyası Sohbet, Haber ve Tartışma

Spider-Man seansından eve yeni geldim,

Öncelikle filme gidecek olanlara birkaç önerim var. Cinemaximum'a gitmemeleri ve önceki Spider-man filmlerinin hepsini izlemiş olmaları çünkü filmdeki düşmanlar geçmişe çok fazla gönderme yapıyor ve diyaloglar da siz her şeyi biliyormuşçasına yapılıyor. Beklediğiniz ve izlemek istediğiniz bir filmse fazla beklemeden ve kesinlikle spoiler yemeden gitmeye çalışın çünkü biliyorsunuz internet affetmiyor.
Bu konuda anlaştıysak ağır spoiler'a geçiyorum
Açıkçası nerden başlasam bilemedim.

İlk sevindiğim sahneden başlayayım. Uzun zaman sonra Mat Murdock'u görmek acayip güzeldi ve aslında onun da MCU'da kendisine ait bir yeri olacağı kesinleşmiş oldu.

Film adeta bir Nostalji festivaliydi ve diğer iki Spider-Man olan Andrew ve Tobey'in sahneye giriş yapmasıyla tıklım tıklım olan sinema salonun alkışlaması muazzam bir andı. Sırf böyle anlar için iyi ki sinemada izlemişim diyorum. Üç Spider-Man arasındaki diyaloglar harikaydı şahsen sohbetleri hiç bitmesin istiyordum. Hele ki o bel kıtlatma sahnesi harikaydı.
Tobey'in kıyafetini ne giyerse giysin hep içinde taşıması güzel bir ayrıntıydı, sadece tek eksik içimde kalan bir şey var o da Tobey'in dar bir ara sokakta koşup göğüsünü açıp kıyafetini giydiği bir sahne çekilmeliydi, öyle bir sahne çekmemelerine üzüldüm.
Andrew, filmindeki zayıf senaryodan dolayı en beğenmediğim Spider-man'di ama bu filmde acayip sempatik bir şekilde parladı ve performansını acayip beğendim.
Heleki MJ'yi kurtarıp ağladığı sahneye bittim. Hani filmde böyle göndermeli çok fazla sahneler var o yüzden bütün filmleri izlemek kesinlikle şart. Mesela Tom'un Goblin'i kendi kaykayıyla öldürmek istemesi ama Tobey'in onu durdurması gibi sahneler acayip anlamlıydı ve derin göndermeler taşıyordu.

Kafamda filmle ilgili birkaç isteğim vardı ve ilginç bir şekilde çoğu gerçekleşti sanki film zihnimi okuyormuş gibiydi. Mesela örnek verecek olursam Doc Ock benim için baştan beri hep iyi bir karakterdi ve sadece birkaç sorundan dolayı kötü olmuş biriydi hatta Spider-Man 2'nin sonunda kendi kötü tarafını yenip iyi oluyordu. Şimdi kişiliği bu kadar güçlü bir karakteri ve özünde iyi bir karakteri kötü olmasını istemiyordum. Ve film sanki adeta kafamı okuyup adamı bizim safa çekti ve bu benim acayip hoşuma gitti. Goblin'in oyunculuğunu da övmek zorundayım çünkü adam ilginç bir şekilde Spider-man 1'den daha iyi bir performans sergiledi helal olsun. Son olarak şimdiki Spider-Man'imiz olan Tom Holland'in de açık ara en iyi Spider-Man performansıydı.

Filmde beğenmediğim birkaç nokta vardı ama bu kadar iyi olaylar arasında söz edilecek şeyler değil kesinlikle. Netflix'e düşer düşmez tekrar izlemeyi düşünüyorum.
Sen filmden ne anlarsın ya xD
 
Carnage'ı izledim, gömüldüğü kadar kötü olmamış bence; vasat bir filmdi yine de. Sonra Carnage'ın çizgi romanda nasıl oluştuğunu merak ettim ve Google'dan bakındım. Meydana çıkma şekli ve zamanı, ayrıca yenilme şekli ve zamanı kronolojik olarak asıl hikayeye çok ters olmuş. Keşke serinin daha çok hakkını verselermiş...

@Smoker sen bilirsin, çizgiroman hakkında merak ettiğim bir iki şey var.
Filmdeki çığlık atan kadın çizgiromanda da var mı? Bir de ölümün eşiğine gelip gözleri maviye dönen polisin ileride nasıl bir rol alacağını biliyor musun; sondaki "canavarlar" diye sayıklamasından sonra Anti-Venom olacak zannedip bakındım biraz, hiç alakası yokmuş :D
Filmi izlemedim, izleyip bakayım.
 
Don't Look Up filmi hoşuma gitmese de bu sahnesi epey etkileyiciydi hatta yakın zamanda izlediğim en iyi sahne. Duygu, an, müzik.
 
The Spine of Night (2021)
İlk olarak cover'a aldanmayınız. Animasyon kalitesi çok hoşlandığım bir teknikten yapılmasına rağmen aşırı özensiz ve tembelce geldi. 1978 yılında yapılmış LOTR da aynı tekniği kullanmıştı. Ama karşılaştırdığım LOTR (Lord Of The Rings) 1978 yılına ait bir LOTR. Bu ise 2021 yılına ait. Yani üstüne eklenilmemiş ve tembelce.

Ne yazık ki filmin yarısı çevrilmemiş ve çevrilmiş yerleri de üstüne düşünülmek istenilmemiş bir translate çevirisi var. Şöyle bir örnek vereyim: Kadın karakter itiraz etmek için "NO!" diye haykırıyor. Alt yazıda "NUMARA!" diye çevrilmiş. :d Tüm sitelerde aynı bu durum. Ama filmden izlenimim şu: Sanki bize bir mit anlatılıyormuş hissiyatına kapıldım. Ki bu çok hoşuma gitti. Filmde çıplaklık filmin başından sonuna kadar var. Ki karlı kaplı dağın başında bile... Sanırım şaman, barbar bir dünyayı anlatmak istenildiğinden dolayı olabilir. Conan etkisi diyebiliriz galiba. Sonu pek tatmin etmese de anlatılmak istenen hikaye ilgi çekiciydi.

 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık