Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Manga Satışları

Animesi topluyor zaten yine filmi kurtarmış. OP maalesef video anlamında pek destek bulamıyor. Eminim gelirinin çoğu Manga'dandır OP'un.
Hayır, 2 milyar civarı mangadan geliyor.
En büyük kısmı , merchandise satışlarından geliyor, figürü osu busu, magazacılıktan kısacası, ayrıca oyunların geliri manga gelirlerine yakın.
Toplamda 12 milyar.

Manga satışları diğer pazarların yanında küçük kalıyor.
 
Son düzenleme:
Jujutsu Jujutsu dediler, izledikten gördük. Orjinaliği olmayan, çorba bir seri, özellikle Naruto ve diğer önemli shonnenlerden almışlar bir şeyler. Bir de Japonların çok sevdiği büyü, cin, peri, youkai falan da koymuşlar.

Maksat para gelsin, hiçbir cacık değil.

Naruto, Bleach, HxH, One Piece gibi serilerin boku olamaz bunlar. Shingeki no Kyojin ve Kingdom var işte, ayrıca Jojo var ama o eskiye dayanıyor.
 
Bence Wano Arc, OP'un açık ara en kötü arc'ı ve bu forumda yaptığım paylaşımların %60'ında falan da Wano'da olup bitenler yüzünden hissettiğim memnuniyetsizliği dile getirdim ve arc'ın biteceği günü sabırsızlıkla bekliyorum AMA One Piece, Berserk ve henüz okumadığım Haikyu!! serileri hariç şu listedeki mangaların alayını donunda sallar. Çöp falan yazmışlar One Piece için. Ne desem bilemiyorum. Görmezden gelmek en iyisi.
 
Jujutsu Jujutsu dediler, izledikten gördük. Orjinaliği olmayan, çorba bir seri, özellikle Naruto ve diğer önemli shonnenlerden almışlar bir şeyler. Bir de Japonların çok sevdiği büyü, cin, peri, youkai falan da koymuşlar.

Maksat para gelsin, hiçbir cacık değil.

Naruto, Bleach, HxH, One Piece gibi serilerin boku olamaz bunlar. Shingeki no Kyojin ve Kingdom var işte, ayrıca Jojo var ama o eskiye dayanıyor.
Zort cidden başka bir şey demiyorum gnsmgmmsnfh. Düşünce biraz dinozorluk kokuyor be hocam.
 
Yanlış anlaşılmasın kimsenin eleştirisine bir şey demiyorum, okurken izlerken başka serileri düşünüp: “Bu şunun çakması, bu bunun çakması.” Diyerek okuyorsanız hiçbir şeyden eğlenemeyeceğiniz kanaatindeyim ve bunu aşırı derecede dinozorluk olarak adlandırıyorum. Kafa eskide kalmış ileriye bakamıyor yani.
 
Şu OP bozdu muhabbetlerini anlamadım gitti. Önceki arclar mükemmeldi de ben mi farkında değilim? Adam 20 yıldır aynı şablon üzerinden arc çiziyor. Luffy zamanında 1 damacana suyla Shicbukai indirmedi mi? Mr 1 ile King yenilgisi arasında ne fark var?

O zamandan tek farkı, rezillik seviyesinin büyümesi. Kimse kendini kandırmasın, 10 yıl önce bile forumlarda millet aynı dertlerden muzdaripti.
Oda boş bölüm çiziyor, seri yavaş akıyor ama ilerde şaha kalkacak diye diye, serinin müptelası oldu millet, farkında değil. Oda bildiğin vaatlerle bağladı seriye, sonra da alıştığımız için bırakmadık
.
Roger vs WB olayından sonra ayıktı millet. Bu adam bizi yıllardır bekletiyor ama hiçbir şey işlemiyor dediler.
Yani seri bozmadı, insanların Oda'ya olan güveni bitti.
Ayrıca Oda kadar tolere edilen başka bir mangaka görmedim. Zamanında Kishi ve Kubo'ya yapılan muamele ortada. Ama hala Oda'yı Tolkien ile bir tutan milyonlarca insan var.

OP leş gibi seridir. Kurgusu, dövüşleri, karakter gelişimi de leş gibidir.
Ama Oda ticari anlamda çok zeki bir insandır. Bu konu da gayet ciddiyim.

Hiç bir seri hakkında oturup, OP kadar muhabbet edecek malzeme çıkmaz. O şikayet ettiğimiz gizemler, silüetler bizim seriye olan ilgimizi taze tutuyor, farkında değiliz. Ha artık sıktı, o bir gerçek.

Şu birbirinin kopyası arcları, Oda dışında biri çizse itin bir tarafına sokulurdu. Bu kadar satmasının hayali bile kurulamazdı.

Ama Oda insanları çizdiği şeylere değil, gizemlere odaklanması sağlıyor. Seri hakkında teori üretmekten, millet kafayı yiyor.

Oda'nın amacının, güzel hikaye yazmak olduğunu düşünmüyorum. Tamamen okuyucunun ilgisini taze tutmaya çalışıyor.

Mesela o kadar ırk varken ortaya birde lunarian ırkı attı, haftalarca teori kasıldı. Hikaye de olmasa da olurdu. Ama amaç evreni genişletmek değil ilgiyi taze tutmaktı.

Dragon, Shanks, Mihawk

Bakın, Manga aleminde okuyucuyu bunlar kadar manupüle eden bir karakter göremezsiniz. 20 tane leş ötesi bölüm çiziyor, sonra araya 2 panel Shanks, millet kendini kaybediyor.
Bu karakter hiçbir zaman işlenmeyecek, bundan eminim. Çünkü bu karakterlerin hizmet ettiği amaç farklı.
Bu karakterlerin amacı üretilen teorilere malzeme olmak. O yüzden 20 yıldır Mihawk hakkında bir şey çizmiyor. Şu karakterleri işlemek, altın yumurtlayan tavuğu kesmekle aynı şey.


Bir mangaka düşünün ki:
Dövüş çizmiyor, en önemli olayları off panel geçiyor, birbirinin kopyası arclar çiziyor, hikayesi bir arpa yol ilerlemiyor. Ama satış rekorları kırıyor. Bakın bu çok büyük başarı ve şanstır. Başka bir seri le kıyaslamak bu serinin kusurlarını örtmez.
 
Yahu mevzu OP değil ki anasını satayım. Evet OP, tarihinin en rezil dönemini yaşıyor ve seri bu arc bitmiş olsa GOT 8.sezon etkisi yaratırdı bünyelerde. Ama buna rağmen vasatlığın kitabını yazmış yeni nesil serilerle OP'u aynı cümle içerisinde kullanmak için azılı bir OP haterı olmak lazım. Ampül dayılarla memleket meselesi konuşmak, OP forumunda OP'a sallama fetişliğini dizginleyemeyen insanlara herhangi bir şey anlatmaya çalışmaktan daha kolay benim gözümde.

Yeteri kadar satamadığı, ilgi görmediği için hızlıca sonu getirilmiş ve adam akıllı bir anime yapmaya dahi tenezzül edilmemiş Toriko'yu ele alalım misal. Bu serinin ana karakterlerinden biri olan Komatsu, tüm anime manga aleminin en itici en leş karakterlerinden biridir. İşte, en büyük hayali Toriko ile gerdeğe girmek olan bu kımıl zararlısının ön planda olduğu herhangi bir Toriko arcı dahi > Çöpetsudur. Bu alemde Bleach itin münasip bir yerine sokuldu animesi yıllarca ötelendi, satsın veya satmasın insanlar FT'ye kusmuk muamelesi yaptı. Dönüp bir bakıyorum şu serilere, yeni nesil diye ilgiye boğulan çöplerin eline dolu dolu verecek seriler hepsi. Tek suçları yanlış zamanda alemlere akmak oldu. Çünkü maalesef biz insanlık olarak inanılmaz boktan bir dönemi yaşıyoruz eğlence sektöründe. Çöpetsu arsızca satıyor, Netflix'in vasat dizileri rekorlar kırıyor, son Spider Man filmine insanlar 10 üzerinden 100 veriyor Witcher sıçmığını ayıla bayıla izleyen binler türeyebiliyor bu dönemde.

Çöpetsunun tek olayı anime aleminde animasyon kalitesi bakımından devrim niteliğinde bir eser ortaya çıkarmış olmasıdır. O da animeyi yapan stüdyonun emeği ve bu konuda övülmek de sapına kadar haklarıdır. Ps2 neslinden Ps3 nesline geçiştekine benzer bir grafiksel devrim yarattılar piyasada. 2007 yılında çıkıp ortalığı kavurmuş Crysis gibi bir iş bu. Bir anime sadece teknik detaylarıyla ele alınacaksa bu işin zirvesi çöpetsudur. Gerisi tıraş tabi.
Abi konuyu o kadar güzel özetlemişsin ki.Bir kere okuduktan sonra birkaç kez daha okudum aynı hissi yaşamak için.
 
Haklısın millet için serinin kalitesi önemli değilki Tek olayı fanservice olan Tokyo Revengers İnanılmaz satıyor, Aot Hala fanları tarafından en iyi anime falan zannediliyor, nerde yakışıklı-güzel fanservice, badass karakter var o seriler patlıyor artık tek olay reklam olmuş 2-3 karizma karakter çiz reklamını iyi yap satarsın

One piece konusuda ne kadar odaya sövsekte
Op en leş hali çoğu yeni nesil animeyi cebinden çıkartır.
Her zaman böylemiydi bilmiyorum ama son birkaç senedir anime ve manga kitlesi resmen toksik K-pop kitlesine döndü
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık