Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Genel Sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benimki direkt konsept. İçeride aydınlatma olarak gaz lambası ya da meşale olacak, hiçbir elektronik eşya olmayacak. Bardaklar ahşap, boynuz ya da metal olacak falan.
Süper olur insanlar sadece fotoğraf çekmek için bile gelir. Ürünlerde güzel olursa iyi iş yapar, kadıköyde gider aslında böyle bi mekan.
 
Kahveci açmak için böyle aksiyonlara girmeye gerek yok bence. Hani restoranı konseptli yapsan okey, ama insanlar alt tarafı kahve içmeye gelecek. İnsanlar kolay kolay konsept bi yerde kahve içicem diye yolunu uzatmaz. Ayrıca açacağın cafe’nin cok büyük olmayacağını da düşünürsek insanları biraz daha take away’e yönlendirebiliypr olman lazım starbucks gibi. Amacın kahve satmak olmalı, mekan güzelmiş diye oturan insanlar senin için handikap olacaktır. Gençlerde para yok zaten, orta dünya konseptli kafeye gelen geek’leri hedef alırsın, adam bi kahve alır 3 saat oturur konsept güzel diye . Para kazanabilir misin sence böyle ?

lokasyon falan cok daha önemli şeyler. İyi bir lokasyonda rekabetçi fiyata kahve satabilir misn bu tarz şeyler okeyse konsept falan bana biraz boş geliyor açıkçası.
Dediğin gibi eli yüzü düzgün güzel bir konsept yapınca gidesi gelmez kimsenin içeriside sıcak olunca oturur da oturur. Hayatta önceliğim ve değer verdiğim şeyler estetik kaygılı şeyler oldu nedense. Yani bir online oyun oynarken bile o oyunu karakterlerin, skillerin ortamların güzel gelmesi beni oynatıyor bağımlı ediyordu. Kimileri bunlara önem vermeyip oyunda para kazanıp alım satım yapıyordu ama ben çocuk gibi oyunun fantastik renkli dünyasında kayboluyordum. Yaş ilerleyince para kazanma gereksinimi artıyor önceliğim de değişiyor ama yinede bir mekan açtığımda estetik olarak güzel durması önceliğim okuyor tabiatım böyle. Gerçekçi olursak benim düşüncem daha çok hobi gibi ilerde olabilir. Gençken para kasacaksam daha minimalist sade bişey yapılıp para odaklı yapılabilir. Birde şunu farkettim bizim millet çok önem vermiyor güzel olmasına mekanın. Atıyorum bi börekçi görüyorum masası sandalyesi mekanın içi sıradan böyle, müşterisi gayet iyi ama, sonra mekanı yeniliyolar çok güzel modern oluyor ama müşterisi azalıyor.
 
Neyin atarı bu şakasına bir şey yazdık alt tarafı.
Emoji kullanmıyor ya bu yüzden farklı anlaşılabiliyor. Sırf bu yüzden mesajlarımda emoji kullandığım oluyor. :D

Köfteci Yusuf, baklavacı Şemsettin , Ekrem coşkun. Bu tarz kâr marjından kısıp sürümden kazananlar bence başarılı olacaklardır eninde sonunda. Çünkü insanların alım gücü düşük. Cappucino’ya 20 TL istiyorlar şaka gibi. İstanbul’da iyi semtlerde en uygun fiyata kahve alabileceğin iz yer sanıyorsam starbucks. 14.25’e İstanbul Şişli’de başka yerde cappucino içebileceğimi sanmıyorum. Ben kafe falan açıyor olsam bir şekilde 14.25’ten de ucuza kahve satmaya çalışırdım.
Bir süredir kofteci Yusuf harici Burger yemiyorum. Fiyat olarak uygun bulduğum tek yer.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 16)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık