Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bak bu noktada bile Croc'u alakasız noktadan eleştirip ''Böcek gibi ezebelicek karakterler vardı'' hikayesini anlatıyorsun. Sana aynı konumda olan Moria'yı örnek gösteriyorum kabul etmiyorsun. Moria ve Crocodile da Shichi değil miydi? Biri eziliyorken diğer ezilmiyor bunu neden anlamak istemiyorsun. Bunu seriye göre değerlendirmen lazım ''Mangaka istemedi ezdirmedi'' demek seriye dışarıdan başkamk demek. Sen serinin içinden bakman lazım. Ezebilselerdi ezerlerdi, Moria'yı nasıl ezdiler. Adam logia yetenek kullanıcısı, bugün gelinen noktada bu yetenek neredeyse belli koşullar dışında dokunulmaz oluyor. Örnek vereyim Marco ve Vista gidip Akainu'ya saldırıyorlar fakat zarar veremiyorlar. Diğer noktada Jinbe Akainu'y vuruyor hiç bir işe yaramıyor. Jozu'dan logia olarak 2 kişi hasar alıyor MF de biri Crocodile diğeri Aokiji. Bunun en büyük sebeplerinden biri bu karakterin Kuzan ve Crocodile boyutunda hakili saldırı yapabiliyor oluşu. Yani bu iki karakterin tüm bedenini etkiliyor adamların yaptığı saldırı, vücudu kaçıracak yer kalmıyor belli noktada. Bugün Crocodile gelse size göre heralde tüm hakili saldırılardan etkilenecek, bana göre ise böyle bir şey söz konusu değil. Crocodile belli noktalarda Akainu'nun Marco ve Vista'nın saldırı tipine benzer saldırılardan etkilenmeyecek durumda gözükecek muhtemelen. Yani siz ''Crocodile muhtemelen kolay indirilemeyeceği için kimse dalmadı'' demek yerine ''Bunu böcek gibi ezerlerdi'' demeyi tercih ediyorsunuz saçma biçimde. Fakat baktığında adamın karşısına geçtiği kişiler çoğunlukla ''güçlü'' diyebileceğimiz karakterler. Bu adam girdiği her noktada da istediğini alan taraf olmuş, fakat sorsan hiç bir şey yapmamış ve millet istese bu adama tek atıyor...

Oysa baktığında adam Amiral'in yediği saldırıdan daha güçlü bir saldırı yemesine rağmen saldırmak için bekliyor diğer gelen saldırıda. Neyse dediğim gibi düşünceler farklı. Sen ''Tek atarlar'' demeyi ''Mangaka istemedi sadece'' demeyi tercih ediyorsun, fakat bunun saçma olduğunu anlamak istemiyorsun. Bu noktada Mangaka bunu istemediyse 2 yıl sonrası da istemeyecek ve yine benzer durumlarda, benzer şekillerde çizecek.

Yav her şeyi üstüne alınma, ben ''Şu istese tek atar'' , ''Bu böyle tek atar'' , ''Şu şöyle halleder'' diye saçma, mangada olmayan, kendi düşüncelerini yazan insanlara o yorumum.
Bugün anketlerde ''Crocodile Hordy'i yenemez'' diyen insanlar var. Ne diyeyim bunlara? ''Canım arkadaşım, sen o kadar haklı ve doğru düşünüyorsun ki biz serinin dinamiklerini hiç anlamamışız?'' mı diyeyim ne bekliyorsun?

Marco Kuzan olayı net olarak ortada. Orada Kuzan yeniliyor mu da bu çıkarımı yapacağız, ya da çok büyük karşılıklı hasar mı var? Geri çekilme mi var? Durdurma mı var?
Adam gelip gafil avlayıp bir tekme atıyor, Kizayu'ya a attı uçurdu sonra adam ışınlanarak döndü geri. Eeee? Diğer noktada Mihawk çatur çutur milleti kesiyorken net olarak durduruluyor. Bana ''Bu adam önüne gelen herkesi keserken neden Crocodile'a gelince duruyor?'' diyorum. ''Mangaka tek attırmadı'' gibi alakasız çıkarımlar ile geliyorlar veya geliyorsunuz diyeyim. Yahu tek atabilse, Mangaka'nın gözünde böyle bir fark olsa zaten atardı diyorum bende. Nasıl Moria'yı belli noktalarda hallettirdi, hem Dof'a hem Jinbe'ye benzer bir şey olurdu. Sen ''Moria çöp'' deyip geçmeyi tercih ediyorsun. Evet, Moria zayıflamış bir karakter travma yaşamış, fakat çöp denilecek bir seviyede karakter değil hiç bir şekilde. Biraz akıllı olsai eskiye yakın durumda yani şuan NW de her türlü sağlam iş yapabilir o meyve ve yetenek ile. Teach de bunu az çok bildiğinden '' Bana katıl'' tarzında konuşuyor zaten. Eğer bu adama Shilev ve Devon gibi iki tane ID 6. katt suçlusu ve oradan çıktıktan sonra iyi meyveler kapmış 2 kişi geliyorsa bir şey vardır.
Kusura bakma o zaman reis.
 
Var neden olmasın. Jozu elmas meyvesi var diye tanrı mı ? Kizaru, Marco savaşı denk gidiyordu diyen adamın böyle şeyler yazması tuhaf geldi açıkçası.
Ona verir diğerine vermez arada fark var. Biri elmas meyvesi yemiş haliyle yüksek saldırı gücü gerektiriyor. Marco'nun pek bir saldırısını görmedik ben kesinlikle veremez demiyorum ama şuan ne Kata'nın nede Marco'nun saldırıları Jozu'yu çok kötü etkiler diyemiyorum.

Kata b haki olarak iyi şeyler gösterdi gerçi snake man'de Luffy yumruk tokuştururken oturup ağlıyordu ellerinin acısından o da Lütfü yani ne kadar ciddiye alınır sen karar ver xD
 
Ona verir diğerine vermez arada fark var. Biri elmas meyvesi yemiş haliyle yüksek saldırı gücü gerektiriyor. Marco'nun pek bir saldırısını görmedik ben kesinlikle veremez demiyorum ama şuan ne Kata'nın nede Marco'nun saldırıları Jozu'yu çok kötü etkiler diyemiyorum.

Kata b haki olarak iyi şeyler gösterdi gerçi snake man'de Luffy yumruk tokuştururken oturup ağlıyordu ellerinin acısından o da Lütfü yani ne kadar ciddiye alınır sen karar ver xD
Dostum belirli seviyenin üzerindeki her karaterler büyük, küçük ölçülerde birbirine zarar verebilir. Marco, King ve Queenden kan aldı.

Şu saldırı gayet Jozuya etki eder.

 
Kata Jozu'yu mochiye boğabilir yalnız.Uyanış yumruklarıyla sağlı solu geçirir.Jozu etrafını görmek için tam vücut elmas yapmıyor zaten.Ordan da tokatlayabilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık