Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1033: Shimotsuki Kozaburo

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 237 90.8%
  • Orta

    Kullanılan: 18 6.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 6 2.3%

  • Kullanılan toplam oy
    261
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Daha fazla tek kaş reis den fb görmek istiyoruz...
Gelse güzel olurdu. Dövüşle birlikte giden FB'lerin hastasıyım. Bu işin zirve noktası da Zoro'dur. Mr1 dövüşünde Koshiro fb'si ve King dövüşünde Shimotsuki Fb'si efsane oldu. Devamı gelirse harikulade olur, bal üstüne kaymak olur. Ama hazır başlamışken bu iş Zoro'nun kökenlerine, ailesine kadar gitseydi iyi olurdu. Başka zaman bunları işlemesi saçma olur artık. Zamanı şimdi değilse ne zaman ?
 
Zoro ve King savaşı ile başlıyor bölüm. Enma Zoro'dan bağımsız olarak hareket ediyor ve enerjisini çalıyor. Zoro'da bu durumdan rahatsız tabi. bkz. sayfa 4, orta panel.
Enma burada kendi kafasına göre King'e saldırıyor. Zoro'nun daha önce hiç yapmadığı, dik bir şekilde direkt King'in vücuduna saplıyor. Tabi King etkilenmiyor ve vücudu natural mayın misali patlıyor.

Bir sonraki panelde enkaz içerisindeki Queen'den gerekli bilgiyi alıyoruz. King'in ırkı ve geçmişi ile alakalı bir kaç bilgi veriyor. "O canavarlar bu dünya üzerindeki her türlü ortamda ayakta kalabilir!" buranın altını çizelim. Sonrada ekliyor: "Böyle varlıkları nasıl ortadan kaldırabildiler?"


Bunları teker teker yorumlayacağız, önce bir sayfaları karıştıralım. Bir sonraki sayfaya geçiniz efenim.

Zoro haki kullandığı için zarar görmemiş. King kendini havaya uçurmuş ve hiç zarar görmemiş. Zoro buna oldukça şaşırıyor ve en güçlü saldırılarından birisini, aslanın şarkısını kullanıyor lakin işe yaramıyor. King karşı saldırıya geçerken Enma tekrar çıldırıyor. King teşhisi koyuyor, kılıcı tarafından yenilen bir kılıç ustası peh! deyip sırıtıyor. Sonrada flashbacke geçiyoruz.

Fazla detaya inmeye gerek yok, çoğu bilgiyi biliyoruz zaten. Yeni öğrendiklerimiz arasından dikkatimi çekenleri toparlayayım yeterli.

  1. Kozaburo 50 yıl önce ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmiş. "Oden henüz 9 yaşında iken." Yani Kozaburo Enma'yı 50+ yılda yapmış olmalı. Bu ne için önemli? Kozaburo ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmiş. Doğu Mavide hanesinin adını taşıyan köyü kurmuş ve bu köy korsanlar tarafından kurulmuş. Yani bu ihtiyar zamanında korsan ve aranan biri. Zaten "sessiz ol, denizciler peşime düşebilir" demesinden de anlıyoruz. OP dünyasında tarih tekerrürden ibaret. Bu dayımızda çağının Rogeri, Luffy'si ile kaçmış kurtarmış işte kendini. :d (bence)
  2. İhtiyarın dediğine göre kılıçlar sadece insanları kesmek için var ve ne kadar fazla can alırsa o kadar güçlü olacağına dair üstü kapalı yorumunu katıyor.
Bir sürü şey diyor da hepsini yazarsak destan olur, devam edelim. Flashback bitiyor ve günümüze dönüyoruz. Zoro aslında kılıcı kullanacak seviyede olmadığını söylüyor ve Oden'in gücüne vurgu yapıyor. Ezelden beri Oden'in aşırı güçlü olduğunu söyleyen biri olarak göğsüm kabardı. 20 yıl öncesi ya da sonrası fark etmez, Oden 39 yaşında serinin en güçlü karakterlerinden biriydi.

Gelelim 17.sayfanın en alt paneline. Yüksek ihtimal buradaki kral hakiyi Enma salıyor. Yanlış duymadınız, Enma salıyor. Zoro farkında bile değil olayların. %100 doğru olmamakla beraber tahminim şu şekilde;

  1. Zoro "lanetli" olarak adlandırılan kılıçların gerçek doğasını anladı.
  2. Enma'yı bastırmak yerine ona istediği şeyi, enerjisini (hakisini) verdi.
  3. Enma Zoro'nun kral hakisini emdi ve dışarı saldı.
Ve sanırım Zoro'nun bunu yapan ikinci kılıcı oldu.

Bölüm sonunda geçmişe gidiyor ve"Korsanlar kralının sağ koluna yakışır" manasında Luffy'nin sözü ile pekiştiriliyor ve bitiyor.

Bende bitirmeden önce King hakkında bir kaç şeye değinmek istiyorum.

King'in ırkı ne olabilir? Aralarında benimde yazmış olduğum teorilere malzeme olan meşhur Enel'in uzay serüvenindeki kapak hikayeleriyle başlayalım.

Duvarın sol tarafındaki kanatlılara bakalım. İlkinde mink kulağı, arkasındakinde balık kafası var. Bunlar minkleri ve balık adamları simgeliyor. Birisi denizde, diğeri karada diğeri de yani sonuncusu da havada yaşıyor. Üçüncüsü yani en soldaki yüksek ihtimal King'in kabilesi Lunarya. Kanatlarının King'in kanatları gibi aşağıya doğru bakması fiziksel olarak benzeyen özelliklerden. Henüz tam belli olmasa da göz altı çentiği de var gibi King'de. King ve ırkının Red Line üzerinde yaşaması ve kanatlarının olması gayet normal. Yaşadıkları coğrafya ile uyumlu.

Bir diğer dikkatimi çeken şey King'in saldırı isimleri oldu.

Vermilyon Yay İmparatoru
Gururlu Sansar İmparatoru

Eski tarihte tanrı olarak adlandırılan bir ırk için gayet normal saldırı isimleri. Alakası olduğunu düşünüyorum. Daha uçuk düşüncelerim var, ipucu geldikçe birleştirip öyle konuşuruz. Sayonara kfc. :*
Güzel yazı olmuş ama enelin baktığı o resimde o en sondaki kingin ırkı değil birka ırkı yani enelin ırkı. Onların ırkının kanatlarının baktığı yön shandarian veya skypieanların tersiydi.
 
Gerçekten bir fikrim yok.
Sanji'nin dnalarının altından Lunarian çıkarsa Big Mom bunu öğrenirse hemen Pudingi Sanji'ye verir.

Muhtemelen işin altından Dünya Hükümeti çıkacak ama soylarının kurutulması için nasıl bir sebep olmuş olmuş olabilir. Daha da ilginci bu Lunarian'lılar madem tanrı olarak görülüyordu bu kadar güçlü bir kabile nasıl yok edildi, Dünya Hükümeti o zaman ne kadar güçlüydü acaba? Yani hem bir koca asırın içini boşaltmışlar, hem Wano gibi bir ülke dışarıdan gelecek saldırılara karşı ülkeyi dış dünyaya kapatıyorlar. Ayrıca antik silahlar kullanılmamış mı? D'ler nasıl bu oluşuma karşı duramamışlar acaba? İmu ve Gorosei'ler her geçen gün daha da ilgi çekici bir hal almaya başladılar.

Zoro'nun şu andaki seviyesine bakarak Gorosei'deki kılıçlı dayının gücü hakkında bir fikir oluşmaya başlıyor. Elindeki %100 Shodai Kitetsu ve Zoro'nun alacağı son kılıç olacağından %100 eminim. Kılıcın kabzası bile yeşil yani ben Zoro'nun kılıcıyım diye bağırıyor resmen. Onunla iyi bir mücadele verecek bu belli, hatta şu anda Gorosei'ler gelen gemilerin içinde bile olabilir.
 
Ben de farkındayım ama öyle çıkmasını istemediğimden yol yapıyorum. Lunarian ırkının ateşi her nedense özel bir ateş. Bu kadar özel olmasın be bu karakterler. Sıradan değil artık hiçbiri.
Seri sonuna yaklaştık ya über süper karakterler ve güçler çıkmaya başladı. Marco'nun tekmesiyle kan aldığı yerde Zoro kılıcıyla alamaması da bariz saçmalık ama.
 
Gelse güzel olurdu. Dövüşle birlikte giden FB'lerin hastasıyım. Bu işin zirve noktası da Zoro'dur. Mr1 dövüşünde Koshiro fb'si ve King dövüşünde Shimotsuki Fb'si efsane oldu. Devamı gelirse harikulade olur, bal üstüne kaymak olur. Ama hazır başlamışken bu iş Zoro'nun kökenlerine, ailesine kadar gitseydi iyi olurdu. Başka zaman bunları işlemesi saçma olur artık. Zamanı şimdi değilse ne zaman ?
Yeak aile ye girdi mi beceremiyor naruto ya bağlıyor. Zoro da gen sülale falan olmasın kılıçlarıyla bir yerlere gelsin. Tek kaş reis kılıcın yolundan girmiştir belki, hocası da olur. Oradan ehlileştirme işi hop bilinçli h.haki kullanımı misss...
 
Cevap da vermemişsin.Birisi günlerce,haftalarca,yıllarca uğraşır,birisi tek günde çözer.Seçilmiş olan Luffy sonra.Luffy güneş tanrısı ise Zoro da torpil tanrısı.
Farkındamısın, Zoro Enies Loby ve kısmen de olsa Shabondy'den sonra ilk kez Wano'da sınırlarına ulaştı. Luffy ise bu aralıkta defalarca kez ölümün kıyısına geldi. Karakterlerin savaşırken güçlenip, yeni yetenekler kazandığını biliyoruz, bu şartlarda değerlendirisek Luffy'nin ön planda olması kadar normal bir şey yok. Neye cevap istiyor, neyi tartışıyorsun çok anlamadım ama evet, op evreni için seçilmiş bir karakter varsa o Luffy'dir, böyle düşünmüyorsan kendi düşüncen, tartışacağım bir konu değil. Luffy'nin çok uzun zamanda başardığı şeyleri Zoro'nun bir kaç günde başarmasını ise yukarıda açıkladım, adam yıllardır savaşmıyor. Zoro'nun da Luffy kadar savaş görüp, o kadar zaman geçirdikten sonra bazı şeyleri gerçekleştirmesini beklersek, bu saatten sonra ömrü yetmez.
 
Kafesle cebelleşeceğine gidip Dof'u indirseymiş de herkesi dertten kurtarsaymış diye takılmıştım ama madem ciddi soruyorsun ahan da cevap;

Fuji kafesi kesemedi diyemez kimse. Kesebilse de kesmezdi zira. Sebebini söylememe gerek yoktur sanırsam.
Yok ben de kafesi kesemedi demedim. Fuji de gidip Dof'u indirebilirdi ama o da kafesi itmeyi tercih etti... Çünkü Dof'u yenmesi gereken ve prensesi kurtarması gereken kişi Luffy'di.
 
Bölümdende yola çıkarak bombayı ortaya atalım:

Queen'in lazer'i ( lazer yaylım saldırilari) vs king'in saldırilari (sapan saldırilari :) ve ates patlamasi)

Hangisi daha etkili?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 14)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık