Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Zoro ve Sanji Arasındaki Güncel Güç Dengesi

Sizce hangisi ?


  • Kullanılan toplam oy
    465
He şimdi de tüm hakiler efektsiz çizilebilir ama busoshoku efektsiz çizilemez demeye mi getirdin? Busoshoku haki tanıtılırken görünmez zırh gibi savunma ve saldırıya güç ekler diye anlatıldı. Busoshoku hakisi mangada Luffy tarafından övülen Cracker'ın bembeyaz kılıçlı saldırısı var mangada, hem de en güçlü saldırılarını yaptığı tam gücünde olduğu halinde. Koramiral ve üstü ya da yonkou kumandanı ve üstü seviye adamların saldırılarına haki efekti çizilme zorunluluğu yok yani, ciddi tüm saldırılarında kullanıyorlar ve mangaka da yüzde yüz çizme gereği duymuyor. Kiku Kaido'yu efektsiz kesince saldırı hakili oluyor efektsiz olsa bile ama Queen Sanji'yi kesemeyince Sanji çok dayanıklı oldu demek zor geldiği için o saldırı hakisiz demek hiç dürüstçe değil dostum...
Yoo onu getirmeye getirmedim. Normal silahlanma hakisinin net bir şekilde belirtilmesiyle (yani kullanıcının atak yaptığı şey her neyse kolunun kılıncının vs. Siyaha dönmesiyle) ryou hakinin arasında çiziliş olarak çok bir fark olmuyor genelde onu diyorum. kral haki bile belli olmuyor bazen. Beyaz kılıçlarda haki olsa bile diyelim o kadar fazla değildir siyah hakide olduğu kadar. O kadar güçlü bir saldırıysa siyah hakili olmalıydı bence. Zoro Queen'in silahını normal slashiyle kırdı ne abarttınız yav bu kadar.
 
Son düzenleme:
Sanjiyi iki yıldır gömüyor adam, Sanji yılında Sanjiden nefret etti forum. Zoro 10 yıldır ilk defa Sanjiye yararlı bir şey çizdi.
Bu arc içinde bile çok gömdü adamı. En son robin taskete diyordu. Ama son 10 sayıdır baya değerlendi. Adam önce black maria dan dayak yiyip handikap aldı, sonra önce queenle 1 vs 1 e başladı, sonra kısa süreliğine 2 vs 1 atıyor, ardından tekrar queenle vs atarken gen uyanışı yapıp queen'in kılıcını kırıyor ki bu adam daha suitini bile giymedi.
 
Yoo onu getirmeye getirmedim. Normal silahlanma hakisinin net bir şekilde belirtilmesiyle (yani kullanıcının atak yaptığı şey her neyse kolunun kılıncının vs. Siyaha dönmesiyle) ryou hakinin arasında çiziliş olarak çok bir fark olmuyor genelde onu diyorum. kral haki bile belli olmuyor bazen. Beyaz kılıçlarda haki olsa bile diyelim o kadar fazla değildir siyah hakide olduğu kadar. Zoro Queen'in silahını normal slashiyle kırdı ne abarttınız yav bu kadar.
Burda yine çok önemli iki fark var. Birinde Zoro saldırıp keserken diğerinde Sanji karşılık vermeden, sadece saldırıyı yiyerek kırıyor. Saldırıp kırma işini hakisi üstün olan herkes yapabilir zaten. İkinci farkı da Zoro'nun kestiği silah sıradan bir silahdan farksız çünkü Queen bu silah ile kılıç gibi rakibe vurmadığı için silahın bizzat kendisini busoshoku haki ile kaplama durumu yok, en fazla Kuja korsanlarının oku Busoshoku haki ile doldurdukları gibi kurşunları CoA ile doldurur...
 
Önümüzdeki sayılar güç dengesi için çok önemli. Oda güç dengesini mahvetmiş zaten, son büyük savaştan önce netleştirecek az çok kimin hangi seviyede olacağını. Eğer Sanji'nin durumunda ilerleyen bölümlerde geri adım atmazsa seviyesi uçtu. Stealth Black Law tarafından Sora'nın en zahmetli düşmanı olarak tanıtıldı. Sora evcil bir martı ve robot ile beraber Germa'ya karşı savaşan deniz kahramanı. Martı Lucci'nin güvercinine, Sora Lucci ya da CP0 ile Dünya Hükümetine ya da direkt martılı kahraman Marine'e yani donanmaya ve Robot da Vegapunk'ın son başarısı olan SSG yani shichibukailik sistemini kaldırma cesareti veren gelişmesine bir ima ise Sanji'nin Thriller Bark arcında verdiği sözü (Bu tayfada denizcilere en büyük sorunu çıkaracak olan Kara Bacak Sanji'dir) sözünü tutmasıyla bağlantılı olabilir.


MARTILI MARİNE SEMBOLÜ
 
Son düzenleme:
Burda yine çok önemli iki fark var. Birinde Zoro saldırıp keserken diğerinde Sanji karşılık vermeden, sadece saldırıyı yiyerek kırıyor. Saldırıp kırma işini hakisi üstün olan herkes yapabilir zaten. İkinci farkı da Zoro'nun kestiği silah sıradan bir silahdan farksız çünkü Queen bu silah ile kılıç gibi rakibe vurmadığı için silahın bizzat kendisini busoshoku haki ile kaplama durumu yok, en fazla Kuja korsanlarının oku Busoshoku haki ile doldurdukları gibi kurşunları CoA ile doldurur...
Silahın sertliğinden bahsediyorum ben. İkisinde de görünür bir haki yok. O bembeyaz ekipman benim için aynı şeyi ifade ediyor özel olarak belirtilen bir durum yoksa. Haki olup olmadığı bile belli değil çıkarım yapıyoruz. Sanji savunma aşırı arttı dedin ya ondan öyle bir slash örneği verdim. Zoro herhangi bir hakili saldırısında gayette yaralar Sanji'yi.
 
Kiku ryou haki biliyor haberin olsun hani. Kılıcın bir tarafı siyah hem.
Sanji'nin kırdığı kılıcın da bir tarafı siyah senin mantığınla bakarsak. Neyse o saldırının hakisiz olduğuna binde bir ihtimal bile vermiyorum, direkt öldürmek amaçlı saldırdığı barizdi yani hakisiz saldırması için hiçbir sebep yok. Anlaşamayacağız her türlü o yüzden konuyu kapatalım.
 
Kendin düşünsen seviyelerinin çok alakasız olduğunu yine kendin görürdün zaten. Çok basit iki örnek vereyim.
1) Sanji gen uyanışsız iken gen uyanışlı Yonji'yi dövdü.
2) Sanji'den iki tekme yiyen Yonji iyileşmek için doktora gitmek zorunda kaldı, Sanji'nin ise tüm organları ezilmiş ve tüm kemikleri kırılmışken doktorsuz hemen sonraki panelde 3 saniyede tüm bedeni iyileşti. Yani güç, dayanıklılık ve hız, kısacası her alanda kardeşlerine fark attı.
Kardeşleri genler sayesinde güçlüydü. Sanji insan vücuduyla güçlüyken gen uyandırdı.

Beyaz bıyığa çöp askerlerin mermileri bile işleyebiliyor. Roger’ı çöp askerler idam etti. Bu evrende sanji’nin gen uyanışı gibi bi güçle daha dayanıklı olmayacak bi insan yok. Bm, kaido gibi istisnalar var sadece.

Sanji genleri olmadan da güçlü bi karakterdi. Şimdi geliştikçe dünyanın en dayanıklı karakterlerinden biri olacak.
Beyler Sanjinin güçlü olmadığını söylemiyorum sizin dediğiniz dayanıklılık ise genlerden geliyor Sanji Yonjiye attığı tekme kadar şiddetli bir darbe yerse şayet aynı duruma düşerdi ben bu olaydan Kaido göndermesi var demezdim bahsettiğiniz panel yazarın bu uyanışı çizmek için yazdığı bir panel
 
Mangaka One Piece evreninin en güçlü yaratığını ilk defa chapter 795 de bize tanıtırken giyotinin altına koyduklarında bıçak kırıldı, sapladıklarında mızrak kırıldı diye tanıttı. Şimdi Sanji herhangi bir saldırı yapmadan Yonkou kumandanından gelen saldırıyı yiyince kılıcı kırıyor. Mangaka Luffy'den sonra tayfada ikinci yonkou seviyesini çıkarmaya hazırlanıyor. Ağlasanız da gerçek bu.
Kaido yalan çıktı, sonradan delindi. Şimdi dua etsin ki Sanji karşısına çıkmasın. Luffy falan hikaye, Sanji'nin arkasında kendi atalarını görür. Sanji, Garpla tekme tokuştursa Garp'ın ayağı falan pert. Beni ikna ettin.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 13)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık