O p. Upları alabilmeleri için karakterlerin potansiyelleri olması lazım ama. Gücünün zirvesi amiral olan karakter p. Up alıp yonkou alamaz. Tayfanın bir p. Up la atlıyor dediğin seviyelere baika karakter yıllarca uğraşıp ulaşamıyor. O potansiyeli olduğu için o p. Up'ı alabiliyor.
Luffy konusunda malesef sana katılamıyıcam. Katakuri luffy yi güçlenmeden önce saatlerce dövdü ama o dövüşe dövüş sonu daki kabiliyetlerine sahip olduğu şekliyle başlasaydı luffy öyle tek taraflı bir dövüş izlemiyicektik. Ortada geçen ve iki tarafın da kazanabileceği bir dövüş olacaktı. Eşiği geçti derken o seviyeye ulaştı demek istedim. Ama wanoda hem ileri gözlem, hem de ileri silahlanmaya sahip olduğunda en güçlü sağ kol seviyesine ulaştı. Üzerine de kral haki power up ı ile amiral eşiğini geçtiğini düşünüyorum. Yani amirallerle dövüşür ama kim yener belli olmaz.
Zoronun nihai seviyesi için prime rayleigh ya da onun bir tık üstü olarak düşünüyorum serinin işleniş tarzına göre. Eğer hasırşapka korsanları güç olarak roger korsanlarını geçecekse bir tık üstü, denk olacaksa rayleigh seviyesi. Rayleigh seviyesi de nedir? Amiral üstü, muhtemelen filo amirali seviyesidir ki o da yonkou seviyesi desek çok hata yapmış olmayız.
En azından Zoro'yu filo amirali=yonkou seviyesi görmen güzel.
Şöyle bir şey var. Mangaka bazı şeylere bağlı kalmayı ve plan dahili dışına çıkmayı tercih etmiyor. Zoro da bu konuların başında geliyor. Yani Zoro konusunda taviz vermiyor mangaka. Kim ne derse desin değişmeyen bir şey üzerine kurulu Zoro-Luffy ilişkisi. Seri başında gösterilen Shanks-Mihawk hedefleri. Basit bir denklem var. Shanks bizi geçersen korsan kralsın, Mihawk beni geçersen en güçlü olursun dedi. Mangaka daha sonra bu iki hedef birbirinden farklı güç seviyeleri değil demek için Shanks ve Mihawk dövüştü dedirtti. Bak bu kısım çok önemli. Eğer mangaka bu konuda farklı düşünmemizi isteseydi yani Luffy'nin ulaşacağı seviye çok farklı deseydi Mihawk ve Shanks zamanında dövüştüler bilgisini asla vermezdi.
AMA VERDİ. Bu bilgiyi verdiği için Luffy ve Zoro'nun hedeflerinin de iradelerinin de aynı olduğunu görmemiz gerekir. Ki seride bu iki adamın çoğu zaman aynı, benzer davranışlarda bulunup diğer karakterler dilinden bağdaştırılmaları bunun başka bir kanıtıdır. Bu işin bir boyutu. Diğer boyutu ise güç kısmı. Bu kısım da Shanks'ın yonkou olması ile beraber otomatikman düz bir mantık oluşturuyor Zoro için. Shanks yonkou ise ve Mihawk en kötü ihtimalle ona denk ise ki ünvan gereği ondan güçlü olması gerekir ama en kötü ihtimalle yine denkler diyelim o zaman DEİKU ünvanının da en az yonkou seviyesini ifade etmesi gerekir. Nitekim her iki karakter bu seviyeyi aştığında kk level dediğimiz seviye ortaya çıkıyor ki bu herkesin kk>yonkou diye denklemlerine eklediği değişmeyen bir sıralama. Yani iki karakterin yonkou seviyesini aşacağına dair ilk gönderme ve aşama bu. Bu durumu kuvvetlendiren 2. aşama Zoro için Mihawk'ın Zoro'nun hocalığını yapması ve bu olay neticesinde çoğu Op takipçisinin artık Zoro-Mihawk olayının bittiğine dair kanaatleri ve Ryuma karakterinin ortaya çıkışı oldu. Tabi Mihawk'ın rolü bitmiş mıdır bitmemiş midir bu tartışılır ama her halükarda bir şeyi değiştirmez. Mihawk Zoro'yla karşılaşmayacak olsa bile güçlenecek ya da zayıflayacak değil. Her neyse... Luffy için de belki J. Boy bu şekilde değerlendirilebilir bilmiyorum ama J. Boy'un Roger'dan güç olarak farklı olduğunu belirten pek bir ibare yok. Buna karşılık Mihawk ve Ryuma arasında net bir güç farkı var. Bu sebeple Zoro'nun nihai hedefi Mihawk'tan Ryuma'ya evrilmiştir. Luffy'nin hedefi de J. Boy dersek de
ilk yarı Mihawk-Shanks ilişkisi,
ikinci yarı Ryuma-J.Boy'a evrilmiştir. Dikkatini çekmek isterim ki yine bir paralellik söz konusu. Yani mangakanın seriye başladığındandaki tavır-düşüncesi ne ise bunun hala devam ettiğini açıkça görüyoruz ki bu paralellik bize Shanks almış başını gitmiş Mihawk meh işte DEİKU olmuş, mangaka Enies Lobby'de güç seviyelerini belirlemiş, Wano'da Luffy almış başını gitmiş gibi düşüncelerin pek bir anlamı kalmadığını gösteriyor.