Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Roronoa Zoro vs. Charlotte Katakuri

Sizce hangi taraf kazanır ?

  • Zoro

    Kullanılan: 192 40.3%
  • Katakuri

    Kullanılan: 297 62.4%

  • Kullanılan toplam oy
    476
Paramparça olur ama kılıç ustası birinin kılıçla durdurduğunu belirtmeye gerek yok. Aynı Luffy darbedelere her dayandığında lastiğin katkısını eklemenin gereksiz olduğu gibi.
Luffy G4 ile yedi hoşaf oldu balyoza. Şimdi hakisiylr durduruyor. Zoro'nun kılıca saldırı yemesi en fazla onun kuvvetini yoklar. Saldırı altında kalırsa da bu sefer bünyesini zorlar. Doğrudan darbe almış olmuyor. Bu da kılıç kullanmanın avantajlarından biri.

Ama kimse Zoro o saldırıyı kılıçları bırakıp kolları ile savunurdu diyemez işte şu an. Hatta işin daha da öncesi elindeki kılıçlar normal olsa kesinlikle kırılmıştılar.

Kinemon'un kılıcı normal değil ona raen yediği atakta kırıldı tabi onun yediği atağı Luffy'nin Ragnarok'u ile bile kıyaslarsın. O tarz bir darbe alıp savunmuş değil Zoro.
 
Kendinle çelişiyorsun. Daha demin yavaş gelsin pişman olur diyordun. Ayrıca ben %90 sadece yaptıklarına göre yorum yaparım. Fanlığımı vs'lere katmam.
Atak gücü olarak Zoro>King
Dayanıklılıkta tabii ki bizden olduğuna göre Zoro>King
Hızda emin değilim savaş anında belli olur genelde ama King>=Zoro olabilir
Haki olarak 1 kez daha kral hakisi kullansa saldırırken Zoro>King şu anda eşit olabilirler
İrade olarak King'in geçmişi belli değil ama Zoro'yu geçeceğini sanmam
(Bu zoro>king dediklerim zaten az farkla kazandığı şeyler.)
Yaptığı özel bir şey yok şu ana kadar King'in. İleride bilemem tabii. Ama ikisi de birbirini ezemez.
Evet pişman olur diyorum. Ama Oda fanları mutlu edeceğim diye saçmalarsa kazandırabilir bir şekilde. Böyle bir şeyi de hiç istemem. Saydığın şeylerde kesinlik yok yalnız. King'i tam olarak göremedik ki. Sen tüm alanlarda Zoro'yu üste koymuşsun. King Zoan bir kere hayvan gibi dayanıklılığı vardır. Birde uçuyor üstüne Zoro nasıl rahat mücadele edecek. King bir sağ kol ve ödülü en az 1.320 milyarın üzerinde olan bir karakter. Özel bir yanının olmaması imkansız. Big Mom bir tek onu tayfasına davet etti, ırkı bile özel zaten daha en baştan.
 
Evet pişman olur diyorum. Ama Oda fanları mutlu edeceğim diye saçmalarsa kazandırabilir bir şekilde. Böyle bir şeyi de hiç istemem. Saydığın şeylerde kesinlik yok yalnız. King'i tam olarak göremedik ki. Sen tüm alanlarda Zoro'yu üste koymuşsun. King Zoan bir kere hayvan gibi dayanıklılığı vardır. Birde uçuyor üstüne Zoro nasıl mücadele edecek. King bir sağ kol ve ödülü en az 1.320 milyarın üzerinde olan bir karakter. Özel bir yanının olmaması imkansız. Big Mom bir tek onu tayfasına davet etti, ırkı bile özel zaten daha en baştan.
Dediğim gibi şu ana kadar gördüklerimiz için yaptım bu analizi. Zoan ise fazla dayanıklılık olur sadece. Lucci de zoan idi ne değişti? Hiçbir şey. Zoro kazanırsa zor kazanır ama Sanji Queen'i alıyorsa, Zoro da mantıklı bir şekilde kazanmış olur. Güç seviyeleri başka yerlere doğru gidiyor tayfada. King'in uçması bir şey değiştirmez. Vurmak için yaklaşmalı. Zoro ateşi rahatça kesebilir hatırlarsan ;)
 
Dayanıklılık ve hasarı bu kadar basit düşünmeyin bence.

Evet King’e kıyasla zoro’nun hasar potansiyeli daha yüksek. İradesi de daha yüksek. Ama genel olarak dövüş sırasında bu avantajlara sahip olacağını göstermez bu.

Luffy’nin de mesela king kong gun’ı vardı ama katakuri’ye karşı kullanılacak bişey değildi ağır olduğu için. Kong gun ile bile vuramadı geleceği gören karakuri’ye. Hız desek boundman’da patlama hızı çok iyiydi ama snakeman’ın garip tekniklerine ihtiyaç duydu onun yerine. Düşünün dof’un gözünün önünde yok olup arkasında beliren boundman’ın patlama hızı yetmiyor.

Şimdi biz dinazorların kaba kuvvetini bilmiyoruz mesela. Tamam enma’ya haki basınca zoro çok iyi isimli saldırı atıyor ama normal kılıç tokuştursalar üstünlük muhtemelen King’de olur (eğer çatıda zoro güçlenmemişse). Dayanıklılık desek dinazorlar bi türlü inmiyor gördüğümüz kadarıyla. King’in 30+ kemiği kırılsa zoro gibi ayakta duramaz belki ama King dinazor derisi sayesinde 30 kemik vermez muhtemelen aynı saldırıya karşı.

King zoro için iyi rakip. Enmaya gücünü basıp dalar kritik hasar verir. Luffy de king’le dövüşse King kong gun falan atardı. Ama katakuri öyle değil. Göz göre göre enmaya haki basıp ardından isimli saldırı hazırlamasını beklemez. O teknikleri yokken de zoro’nun normal saldırıları power mochi’ye kıyasla zayıf kalır.

Zoro’nun her saniye attığı normal slash’larının çok güçlü olması lazım. İsimli, enmalı saldırılarının değil. Anca o şekilde dayanır katakuri’ye karşı.
Hıza bakarsak da peş peşe seri saldırılar yapabilen, aynı anda hem sıyrılıp hem vurabilen bi kişi olup bi de gelecek görmek gerekiyor. Zoro hiç buna uygun biri değil adamda patlama hızı var. Ona da gelecek gören biri rahat karşılık verir. Bu yüzden basit hasarını iyice arttırıp 1-2 gün dayanması gerekir. Kata’nın gelecek görmesi zayıflayınca da alır. Ama henüz bunu yapacak kadar güçlü değil. Adam denjiroyla, killer’la, apoo’yla kılıç tokuşturuyor. Power mochi allahına kavuşturur onları.
 
Dediğim gibi şu ana kadar gördüklerimiz için yaptım bu analizi. Zoan ise fazla dayanıklılık olur sadece. Lucci de zoan idi ne değişti? Hiçbir şey. Zoro kazanırsa zor kazanır ama Sanji Queen'i alıyorsa, Zoro da mantıklı bir şekilde kazanmış olur. Güç seviyeleri başka yerlere doğru gidiyor tayfada. King'in uçması bir şey değiştirmez. Vurmak için yaklaşmalı. Zoro ateşi rahatça kesebilir hatırlarsan ;)
Mantıklı bulmuyorum ben şu noktada kazanmalarını ama senin görüşün diyecek bir şey yok. Zoro ulaşamayacağı yükseklikte ki rakiplere karşı sıkıntı yaşayabiliyor bunu gördük. Ateşi kesiyor evette bu adamında tek gücü ateş değil herhalde. Lucci ile King'i bir tutmayalım lütfen antik bir meyveye sahip King. Bu bir şeyleri değiştirir. King'in rakibi Zoro değil Marco'dur. Sanji Queen'i alabiliyorsa alsın o zaman düşünürüm bu dediğin mantığı.
 
Saldırıya bakarsan bir kısmı yanlardan akıp gidiyor. Yani tam olarak her şeyiyle tutuyor da değil. Formunu anlayamadım. En başta hava tarzı gibi bekliyordum ama saldırının Zoro alındıktan sonra akması garibime gitmişti.

Ayrıca zaten Zoro'nun fiziksel kuvveti de sağlam. Ama bu muhabbetler çok önemli değil. Aynı adam Hawkins ile kılıç çarpıstırınca da baya kuvvetli diyordu. Ama hakkını vermek lazım bir anlık durdurması da iyi bir şey. Ama saldırının çarptığı zemin kılıç olmasına rağmen Zoro'nun kemikleri kırıldı. Zoro'nun bedenine doğrudan çarpsa ne olur sen düşün.
Saldırının çapı büyük ve etkisi fazla.Kendi üstüne geleni kısmen durduruyor ama fazla karşı da koyamıyor.E herhalde iyi birşey yahu. :D Toplam 10 milyarlık saldırı neredeyse.Roger atamaz öylesini.Durduramasın bir zahmet Zoro.Adam çıtayı öyle yükseğe koymuş ki Zoro’dan dağları yerinden oynatması bekleniyor artık. Yapamazsa yine iyi deniyor.xD
 
Sende Luffy ve Zoro fanısın belli ki. King'in gördüğümüz kadardan ibaret olduğunu mu düşünüyorsun cidden. Zoro hiç yardım almadan teke tekte King'i yenerse baya eğreti durur. Eğer ki yenerse de Luffy ve Katakuri dövüşü gibi zorlama bir şekilde olur anca.
Adam Kaido'yu çizdi. King'i yenince nasıl eğreti duruyor ?
 
Yavaş gitsin. King iksiri içip savaşa devam ettiğine pişman eder Zoro'yu.
Ben kör kütük bir fan değilim öncelikle bunu belirteyim arc başından beri Zoro'nun Kinge yürümesini istedim Kaidoya gitmesi saldırıyı bloklaması ve hasar vermesi beni tatmin etmedi Zoro adına. Kingi alacağını düşünüyorum ama dediğin gibi bu kolay olmayacaktır iş bitiminde kimi Zoro handikaplıydı o yüzden bu kadar zor kazandı diyecek kimisi King Marco ile olan dövüşte yıprandı diyecek yani herkes bir şekilde Zoronun sağ kol olduğunu kabul edecek yani ben bu şekil olmasını isterim
 
Katakuri'nin sakinliğini kaybettiğinde görme yetisinin gittiğini gördük. Luffy istikrarlı ve seri darbeler indirebildi anca Snakeman'de. Zoro'nun artı yönü ateşli kesişler ve h.haki. Anlık hızı çok iyi Zoro'nun, Kata'nın özelliklerini bilse yenebilir. Dövüş içerisinde biraz gelişmesi lazım ama. Özellikle k.haki veya hız konusunda.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık