Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1016 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Olayların bu şekilde gelişiyor olması, serinin mantıklı ilerlediğini göstermiyor. Bu arc içinde okuduğumuz pek çok şey, serinin dinamiklerine çok aykırı olaylar. Luffynin kaido ile denk olması, hatta kaidoyla savaşabilmesi, zoronun kingle, sanjinin queenle aynı şekilde denk gidebilmeleri serinin dinamiklerine aykırı. Rogerin grand line ı fethetmesi 20 sene sürüyor. O roger ki adaya çıktığında balıklar kaçışıyor aurasından. Her şeyin sesini o kadar iyi duyuyor ki poneglifleri anlayabiliyor az çok. Tayfasında rayleigh gibi gaban gibi canavarlar var. Ona rağmen garp diyor ki şansa korsanlar kralı oldu. Olamayabilirdi. Luffy bu adamda gösterilen özelliklerin hangisini bunun seviyesinde kullanabiliyor? Roger yeni dünyaya bu seviyedeyken giriş yapıyor. Amirallerin birbiriyle 10 gün savaştığı bir evrende. Akainu gibi aokiji gibi tehlikeli adamlardam bahsediyoruz, anlık açık ölüm demek. Dünyanın en güçlü yaratığının geceden sabaha yenilmesi ne kadar mantıklı. Daha bir önceki arcda Big Mom'ın sağ kolu ile kapışan luffy meyve kullanımında da, b. Hakide de k. Hakide de bu adama eziliyordu. 1.5 sene yaşayan en usta haki uzmanlarından birinden ders alan Luffy 1 ayda 2 yıllık gelişiminin kat kat fazlasını gösterdi. Bu ne kadar mantıklı?
Evet luffy yonkouluğa, tayfa yonkou tayfalığına koşuyor ama ne tayfanın ne de Luffy nin güçlenişlerinin altyapısı doğru düzgün oturtulmadı. Kendi adıma bu durum beni çok rahatsız ediyor. Shounenlerin klasikleşmiş sonunu getirememe hastalığını Oda'nın da yaşadığını düşünüyorum. Üzücü...
Hemen hemen herkesin kabul ettiği üzere seçilmiş kişinin Luffy olduğunu hesaba katarak şunu söyleyebilirim; Luffy'nin genç olması bir avantaj çünkü küçümseniyor rakiplerince ve bu avantaj sağlayabiliyor, haki konusunda adeta göklerden gelen bir karar gibi potansiyeli var ve bu yoldan yürüyor değil akıyor gidiyor. Kralların iradesine sahip olması zaten gayet normal çünkü has karakter. Sayamadığım ve aklıma gelmeyen diğer katalizörler de hesaba katılınca gayet muhtemel bir gidişat. Seri bir 20 yıl daha sürecek olsa tabi ki yedire yedire işlensin kalan hikaye ancak zaman da yok. Bana göre Luffy kimsenin yapamadığı kadar hızlı sonuca giderse ve öncekilerden güçlü olursa seçilmiş kişi olur. Sonuçta bu hikaye de kul yapımı, kusursuz olmaz. Ben keyif almaya bakıyorum kendi açımdan ?tavsiye ederim. Yoksa iş yüzüklerin efendisindeki "kartallar niye frodoyu taşımadı en başta" olayına gidiyor ?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık