Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1013: Koca Ana Terörü

Bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 90 32.4%
  • Normal

    Kullanılan: 95 34.2%
  • Kötü

    Kullanılan: 93 33.5%

  • Kullanılan toplam oy
    278
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslında o kadar da kötü bir bölüm değildi. Usopp Nami Zeus gibi tipler ilgimizi çekmediği için çok eğlenmesek de böyle bölümler de lazım ve o cephe için önemli gelişmeler oldu diyebiliriz.

–Daha önce @Nie Li de benzerini yazmıştı, ben henüz bölümü okumadan önce güzel bakış açısı ama Oda o kadar kapsamlı düşünmez demiştim, ama sahneyi bizzat okuyunca ben de bu fikre sahip oldum.

Kaido pokemon avcısı gibi tayfa toparlayan birisi. O noktada ilginç bir karakteri var. Dövdüğü kişileri yok etmek yerine tayfasına katmayı tercih ediyor ve bunu israf olarak görüyor. Meseleye geçmeden önce şunu da ekleyim bu bazılarınıza iyi gelebilir, ama Oda'nın bakış açısınu hesaba katarsak Kaido tüm kötülerden daha farklı seviyede. Zira Oda'ya göre insanların hayallerini öldürmek onu öldürmekten daha beter bir şey. Luffy'nin öldürmek yerine madara edip bırakmasını bu şekilde açıklıyor. Hayalleri öldürüyor bu daha kötü diyor. Kaido ise hayalleri öldürmenin yanı sırq birnevi kendisine köle yapıyor insanları. Bu yüzden aslında kendisinin sadece öldürebildiği kendine katamadığı insanlar Kaido açısından başarısızlık. Yüz bin kere yakalanmış insanın kendine bir çizik atan Oden'den bu kadar tırsma, etkilenme sebebi bu bence. Oden öldü ama hayali ölmedi. Şimdi o hayal, o irade kızına bile miras kaldı. Gelgelelim Luffy de Oden gibi, ama ondan daha fazlasına sahip olarak çok ciddi ve büyük bir gücü isyan ettirdi. Şimdi onlar da Luffy'nin öldüğüne inanmadıkları sürece isyan etmeye ve ölmeye devam edecekler. Yani kabaca özetlersek Kaido iki şeyden hoşlanmıyor, şehitler ve kendine katılıp onu güçlendirmek yerine boşuna ölen insanlar. Kendisinin ölümü isteme sebebi ve yaptığı vurgu da bu yüzden. Hayallerim öleceğine onlarla beraber kendim de öleyim. Bu yüzden kim öldürür onu diye bir sürü teori ortaya atıldı. Zoro kınlar Big Mom vs vs. Ama bence ölmeyecek. Madara edilip bırakılacak. Bitir işimi diye yalvarsa da Luffy oralı olmayacak ve bu sayede sözde hayalleri öldürmr ama özde Oda'nın yumuşak huyuyla alakalı öldürmeme felsefesi seri içinde açıklanmış olacak.


–İşin felsefe kısmını bir yana bırakalım ve çatıya gelelim, ben Luffy'nin bir ara düşeceğinden emindim. Bu düşüncemin sebebi Kaido'nun süper gücü falan değildi. Sebebi her zaman olduğu gibi kurguydu. Çünkü kötü babaya isyan eden asi kızın babasıyla yüzleşmesi kimsenin kaçırmayacağı bir fırsat. Bunun için de böyle bir zaman aralığı gerekliydi. Ama sadece beklediğimden erken oldu(buraya geleceğiz). Burada kilit olan nokta Yamato'nun önceki bölüm acele etmeliyim demesi. Şimdi şu var, Yamato Oden'in günlüğünü okumuş birisi. Yani tüm şu kehanet vesaire şeylerinden haberi var. Toki Kaido hakkında ne dedi? 20 yıl sonra gelenler Kaido'yu yenecekler ve denizde ilerleyecekler. Yani Kaido'yu yenecek olanlar dışarıdan gelecek ve Wano'nun arkasında durması gereken kişiler. Tabi Yamato da belki onlardandır demek mümkün ama Yamato'nun kendine biçtiği rol Oden. Yani kendisi Wano'nun içinden birisi. Bu yüzden Luffy'nin zaferine inanıyorum demesi ciddi bir olasılıktı ama demedi. Hatta verdiği izlenim Luffy'e yardım etmek istemeseydi. Peki o zaman nasıl olacak? Önceki bölümde Yamato teke tek kaldılar yani demişti acele etmeliyim demeden önce. Kaido'nun ilk tanıtıldığı sahnede ise teke tek dövüşte Kaido her zaman alır dendi. Yani Kaido'nun bu yenilmezliğinin özel henüz bilmediğimiz(bir silah vesaire) sebebi olabilir. Yamato da bunun çözümü için rol oynar. Tabi Yamato'nın da kendisini Kaido'yu yenecek olanlardan görmesi ve hatta dövüşün ikiye bire dönmesi de olası. Ama bu ihtimalde cebimizde kalsın. Zaten baba kızın karşı karşıya gelmesi bir flashback için uygun zaman. Flashback gelmeden başlamaz gerçek dövüş. Üstelik Kaido'nun inanç konusunda attığı tirad ve akabinde kızının da yoldan çıkması Kaido için aşırı sinir bozucu olur. Kaido için ona karşı gelinmesi ve dövüşmek hayatın gerçeği. Ama her ne kadar gerektiği takdirde öldürmeyi gözr koymuş olsa da düzeltmeye çalıştığı hatta Wano'nun başına geçirmek istediği kızının yoldan çıkması dövüşü bayağı kişiselleştirir.... Bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum ama en başta Kaido, hayalleri öldürmek vb ile ilgili sözlerimi hatırlayın. Bu durumda kızının kölelikten çıkıp en büyük düşmanı(oden) olma hayalini gerçekleştirmesi ve bu uğurda ölümü göze alması Kaido için affedilemez.

–Luffy'nin off panel şekilde düşmesi de ilginç. Normalde savaştaki önemli bir dönüm noktasından sonra kritik bir anın gösterilmesi beklenir. Ama bunun yerine sadece düştüğünü gördük. Off panel gösterilmesindeki mantık Oda'nın o sırada Luffy'nin tasarladığı özel bir stratejiyi göstermek istemesi olabilir. Ya da o sahnede görebileceğimiz bir açığı... Luffy'nin bir planı vara getirmek çok mu meme'lik ve fanca bir düşünce gibi duruyor? Bence öyle :D. Ama aynj şeyin 3. Kez tekrar etmesi, sahnenin gösterilmemesi ve bunların kesin yeneceğim demesinden sonra olması tıpkı Oden'in diri karşımıza çıkması gibi mevzunun göründüğü gibi olmadığına işaret ediyor olabilir. Daha önce Luffy'in bilincini kaybettiğini ama hiçbir şey olmamış gibi ayağa kalktığını gördük. Klasik Luffy'nin yenilmiş gibi düşmesi ama ayağa kalkması OP'nin başından beri olan şey. Oda artı olarak(bu numarayı kimse yemiyor) bilincini kaybetme numarası da eklemiş olabilir. Luffy'nin sahaya düşüp Marco tarafından iyileştirileceğini de sanmıyorum. Çünkü son sayfadaki temel mantık kellesi görünene kadar ortadan kaybolsa, yenilse vs bile kimsenin Luffy'nin ölümüne inanmamasıydı. Yani yaşadığına dair kanıt yok ama Luffy ölmemiştir bu kesin şeklinde. O yüzden onu el birliğiyle iyileştirmek yerine "kaptanınız yenildi ve öldü en son düşüyordu aloooo" dendiğinde hayır inanmam :mad: denmesi bu mantığa daha uygun. Zirq Kaido seni öldürmem gerekirdi demedi, kafanı kesmem gerekirdi dedi çünkü kanıta ihtiyaç var.Nitekim Luffy geri çıkana kadar Yamato'nun gelmesi ve babasıma inanmaması bunu desteklemiş olur. Yanında Momo da yok radyodan maçı takip etme imkanı da kalmadı. Geriye kalan tek şey inanç. Kaido o boşlukta aşağı inip herkesi biçecekken kızı oyalar.



-Big Mom'ın silahlarına gelelim, bu silahlar üzerinden aşk üçgenleri, dramlar çıkması garip ama realite bu Nami de dahil tüm tayfa üyelerinin bu kadarla kalmaması ve güçlenmesi gerekiyor. Dolayısıyla Zeus, hem Nami'nin yetenekleriyle en azından görsel olarak uyumlu hem de iyi power up'dı. Ama burada şöyle bir sorun var, Zeus Nami'ye kendi isteğiyle katılmadı. Nami Zeus'u hacıladı ve şeker bağımlılığıyla kendine bağladı. Yani arada gerçek dostluktan çok çıkar ilişkisi vardı diyebiliriz. Oda ise özgür iradeye, gerçek bağlılığa çok önem veren bir yazar. O yüzden Zeus'un bir noktada bile isteye Big Mom'ı bırakması ve tamamen Namici olması ve neden Linlin'i terk ettiğinin açıklanması gerekiyordu. İkisi arasında kalması, sonra asıl yaratıcısını tercih edip Big Mom'a yanlaması ancak Big Mom'ın yüz çevirmesi... Bunun altyapısı için ideal bir sahne. Zaten Oda liderlerine büyük bağlılık göstermelerine rağmen liderlerin takmadığı bir kenara attığı adamlar temasını Kurohadol'dan beri işlemekte. Zeus Linlin tarafından yaratılmış olsa da özgür iradesi olan varlık. Köle olmak zorunda değil ve kimse yalnız doğmaz skskekem. Dolayısıyla Big Mom'ın kendisine basitçe son vermesini "ben yarattım gerekirse ben yok ederim" manasının çıkmasını beklemiyorum. Peki nasıl olacak? Gerçekte Zeus'un eşi olan Hera ile. Hera Promotheus'a eş olsun diye Big Mom tarafından yaratıldı ama Hera Prometheus'a yüz vermiyor. Gene yaratıcuya rağmen özgür irade mevzusu işte. Hera Zeus'un küçük bir parçasınu yemez. Sonrasında ikincil karşılaşmada hata yapmışım ana der ama bir şey yapamaz. Prometheus Zeus'u durduracakken Hera mani olur ve bir şekilde tekrar ruh verilir. Ama ne aşamada ve ne ara? Zira bunun için uygun bir kurgusal boşluk da yok. Kid ve Law Big Mom'ın işini bitirecek. Acaba Kaido'nun Luffy'e ettiği gibi Big Mom'ın da ikisinş devre dışı bıraktığı(geçici) Nami'ye sardığı bir ara gerçek olma olasılığı var mı böyle bir boşlukta? Göreceğiz.
 
Aslında o kadar da kötü bir bölüm değildi. Usopp Nami Zeus gibi tipler ilgimizi çekmediği için çok eğlenmesek de böyle bölümler de lazım ve o cephe için önemli gelişmeler oldu diyebiliriz.

–Daha önce @Nie Li de benzerini yazmıştı, ben henüz bölümü okumadan önce güzel bakış açısı ama Oda o kadar kapsamlı düşünmez demiştim, ama sahneyi bizzat okuyunca ben de bu fikre sahip oldum.

Kaido pokemon avcısı gibi tayfa toparlayan birisi. O noktada ilginç bir karakteri var. Dövdüğü kişileri yok etmek yerine tayfasına katmayı tercih ediyor ve bunu israf olarak görüyor. Meseleye geçmeden önce şunu da ekleyim bu bazılarınıza iyi gelebilir, ama Oda'nın bakış açısınu hesaba katarsak Kaido tüm kötülerden daha farklı seviyede. Zira Oda'ya göre insanların hayallerini öldürmek onu öldürmekten daha beter bir şey. Luffy'nin öldürmek yerine madara edip bırakmasını bu şekilde açıklıyor. Hayalleri öldürüyor bu daha kötü diyor. Kaido ise hayalleri öldürmenin yanı sırq birnevi kendisine köle yapıyor insanları. Bu yüzden aslında kendisinin sadece öldürebildiği kendine katamadığı insanlar Kaido açısından başarısızlık. Yüz bin kere yakalanmış insanın kendine bir çizik atan Oden'den bu kadar tırsma, etkilenme sebebi bu bence. Oden öldü ama hayali ölmedi. Şimdi o hayal, o irade kızına bile miras kaldı. Gelgelelim Luffy de Oden gibi, ama ondan daha fazlasına sahip olarak çok ciddi ve büyük bir gücü isyan ettirdi. Şimdi onlar da Luffy'nin öldüğüne inanmadıkları sürece isyan etmeye ve ölmeye devam edecekler. Yani kabaca özetlersek Kaido iki şeyden hoşlanmıyor, şehitler ve kendine katılıp onu güçlendirmek yerine boşuna ölen insanlar. Kendisinin ölümü isteme sebebi ve yaptığı vurgu da bu yüzden. Hayallerim öleceğine onlarla beraber kendim de öleyim. Bu yüzden kim öldürür onu diye bir sürü teori ortaya atıldı. Zoro kınlar Big Mom vs vs. Ama bence ölmeyecek. Madara edilip bırakılacak. Bitir işimi diye yalvarsa da Luffy oralı olmayacak ve bu sayede sözde hayalleri öldürmr ama özde Oda'nın yumuşak huyuyla alakalı öldürmeme felsefesi seri içinde açıklanmış olacak.


–İşin felsefe kısmını bir yana bırakalım ve çatıya gelelim, ben Luffy'nin bir ara düşeceğinden emindim. Bu düşüncemin sebebi Kaido'nun süper gücü falan değildi. Sebebi her zaman olduğu gibi kurguydu. Çünkü kötü babaya isyan eden asi kızın babasıyla yüzleşmesi kimsenin kaçırmayacağı bir fırsat. Bunun için de böyle bir zaman aralığı gerekliydi. Ama sadece beklediğimden erken oldu(buraya geleceğiz). Burada kilit olan nokta Yamato'nun önceki bölüm acele etmeliyim demesi. Şimdi şu var, Yamato Oden'in günlüğünü okumuş birisi. Yani tüm şu kehanet vesaire şeylerinden haberi var. Toki Kaido hakkında ne dedi? 20 yıl sonra gelenler Kaido'yu yenecekler ve denizde ilerleyecekler. Yani Kaido'yu yenecek olanlar dışarıdan gelecek ve Wano'nun arkasında durması gereken kişiler. Tabi Yamato da belki onlardandır demek mümkün ama Yamato'nun kendine biçtiği rol Oden. Yani kendisi Wano'nun içinden birisi. Bu yüzden Luffy'nin zaferine inanıyorum demesi ciddi bir olasılıktı ama demedi. Hatta verdiği izlenim Luffy'e yardım etmek istemeseydi. Peki o zaman nasıl olacak? Önceki bölümde Yamato teke tek kaldılar yani demişti acele etmeliyim demeden önce. Kaido'nun ilk tanıtıldığı sahnede ise teke tek dövüşte Kaido her zaman alır dendi. Yani Kaido'nun bu yenilmezliğinin özel henüz bilmediğimiz(bir silah vesaire) sebebi olabilir. Yamato da bunun çözümü için rol oynar. Tabi Yamato'nın da kendisini Kaido'yu yenecek olanlardan görmesi ve hatta dövüşün ikiye bire dönmesi de olası. Ama bu ihtimalde cebimizde kalsın. Zaten baba kızın karşı karşıya gelmesi bir flashback için uygun zaman. Flashback gelmeden başlamaz gerçek dövüş. Üstelik Kaido'nun inanç konusunda attığı tirad ve akabinde kızının da yoldan çıkması Kaido için aşırı sinir bozucu olur. Kaido için ona karşı gelinmesi ve dövüşmek hayatın gerçeği. Ama her ne kadar gerektiği takdirde öldürmeyi gözr koymuş olsa da düzeltmeye çalıştığı hatta Wano'nun başına geçirmek istediği kızının yoldan çıkması dövüşü bayağı kişiselleştirir.... Bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum ama en başta Kaido, hayalleri öldürmek vb ile ilgili sözlerimi hatırlayın. Bu durumda kızının kölelikten çıkıp en büyük düşmanı(oden) olma hayalini gerçekleştirmesi ve bu uğurda ölümü göze alması Kaido için affedilemez.

–Luffy'nin off panel şekilde düşmesi de ilginç. Normalde savaştaki önemli bir dönüm noktasından sonra kritik bir anın gösterilmesi beklenir. Ama bunun yerine sadece düştüğünü gördük. Off panel gösterilmesindeki mantık Oda'nın o sırada Luffy'nin tasarladığı özel bir stratejiyi göstermek istemesi olabilir. Ya da o sahnede görebileceğimiz bir açığı... Luffy'nin bir planı vara getirmek çok mu meme'lik ve fanca bir düşünce gibi duruyor? Bence öyle :D. Ama aynj şeyin 3. Kez tekrar etmesi, sahnenin gösterilmemesi ve bunların kesin yeneceğim demesinden sonra olması tıpkı Oden'in diri karşımıza çıkması gibi mevzunun göründüğü gibi olmadığına işaret ediyor olabilir. Daha önce Luffy'in bilincini kaybettiğini ama hiçbir şey olmamış gibi ayağa kalktığını gördük. Klasik Luffy'nin yenilmiş gibi düşmesi ama ayağa kalkması OP'nin başından beri olan şey. Oda artı olarak(bu numarayı kimse yemiyor) bilincini kaybetme numarası da eklemiş olabilir. Luffy'nin sahaya düşüp Marco tarafından iyileştirileceğini de sanmıyorum. Çünkü son sayfadaki temel mantık kellesi görünene kadar ortadan kaybolsa, yenilse vs bile kimsenin Luffy'nin ölümüne inanmamasıydı. Yani yaşadığına dair kanıt yok ama Luffy ölmemiştir bu kesin şeklinde. O yüzden onu el birliğiyle iyileştirmek yerine "kaptanınız yenildi ve öldü en son düşüyordu aloooo" dendiğinde hayır inanmam :mad: denmesi bu mantığa daha uygun. Zirq Kaido seni öldürmem gerekirdi demedi, kafanı kesmem gerekirdi dedi çünkü kanıta ihtiyaç var.Nitekim Luffy geri çıkana kadar Yamato'nun gelmesi ve babasıma inanmaması bunu desteklemiş olur. Yanında Momo da yok radyodan maçı takip etme imkanı da kalmadı. Geriye kalan tek şey inanç. Kaido o boşlukta aşağı inip herkesi biçecekken kızı oyalar.



-Big Mom'ın silahlarına gelelim, bu silahlar üzerinden aşk üçgenleri, dramlar çıkması garip ama realite bu Nami de dahil tüm tayfa üyelerinin bu kadarla kalmaması ve güçlenmesi gerekiyor. Dolayısıyla Zeus, hem Nami'nin yetenekleriyle en azından görsel olarak uyumlu hem de iyi power up'dı. Ama burada şöyle bir sorun var, Zeus Nami'ye kendi isteğiyle katılmadı. Nami Zeus'u hacıladı ve şeker bağımlılığıyla kendine bağladı. Yani arada gerçek dostluktan çok çıkar ilişkisi vardı diyebiliriz. Oda ise özgür iradeye, gerçek bağlılığa çok önem veren bir yazar. O yüzden Zeus'un bir noktada bile isteye Big Mom'ı bırakması ve tamamen Namici olması ve neden Linlin'i terk ettiğinin açıklanması gerekiyordu. İkisi arasında kalması, sonra asıl yaratıcısını tercih edip Big Mom'a yanlaması ancak Big Mom'ın yüz çevirmesi... Bunun altyapısı için ideal bir sahne. Zaten Oda liderlerine büyük bağlılık göstermelerine rağmen liderlerin takmadığı bir kenara attığı adamlar temasını Kurohadol'dan beri işlemekte. Zeus Linlin tarafından yaratılmış olsa da özgür iradesi olan varlık. Köle olmak zorunda değil ve kimse yalnız doğmaz skskekem. Dolayısıyla Big Mom'ın kendisine basitçe son vermesini "ben yarattım gerekirse ben yok ederim" manasının çıkmasını beklemiyorum. Peki nasıl olacak? Gerçekte Zeus'un eşi olan Hera ile. Hera Promotheus'a eş olsun diye Big Mom tarafından yaratıldı ama Hera Prometheus'a yüz vermiyor. Gene yaratıcuya rağmen özgür irade mevzusu işte. Hera Zeus'un küçük bir parçasınu yemez. Sonrasında ikincil karşılaşmada hata yapmışım ana der ama bir şey yapamaz. Prometheus Zeus'u durduracakken Hera mani olur ve bir şekilde tekrar ruh verilir. Ama ne aşamada ve ne ara? Zira bunun için uygun bir kurgusal boşluk da yok. Kid ve Law Big Mom'ın işini bitirecek. Acaba Kaido'nun Luffy'e ettiği gibi Big Mom'ın da ikisinş devre dışı bıraktığı(geçici) Nami'ye sardığı bir ara gerçek olma olasılığı var mı böyle bir boşlukta? Göreceğiz.
İyi ama bu kadar uzun anlattığın şeyler birisi son sayfa diğeride 2 bilemedin 3 sayfada anlatılabilecek şeyler.Adam komple bir sayıya çıkarttı bunu.Sorun burda.
 
Bölüm çok iyiydi bence. Godzilla'ya yapılan gönderme güzeldi.

Zeus'a bu kadar üzüleceğimi düşünmezdim. Bir kenara atılma hissini yaşadı bu da yetmedi Big Mom tarafından öldürülmek isteniyor. Zeus daha güçlü bir biçimde canlanacak galiba. Hatta Hera'nın gücünü ve ruhunu da çalabilir. Nami bu gücü terk etmez bence.

Big Mom'un saldırısı çok iyiydi. Kadın'ın meyvesi çok işlevsel. Uçmasını sağlıyor, her türlü elemente ruh verip onu silahı haline getirebiliyor. Ruh meyvesi zirveye doğru çıkıyor önünde Whitebeard'ın, Fujitora'nın ve Law'ın meyvesi var. Whitebeard meyvesinin hakkını veremiyordu sanki, yani çok işlevsel kullanmıyordu o meyvenin asıl potansiyelini Blackbeard gösterecek diye düşünüyorum. Şu haliyle Big Mom'un meyvesi daha işlevsel geliyor.

Tobi Roppo'nun ikisini Big Mom temizledi. Nami ve Usopp'un ileride daha güçlü hale gelmeleri lazım. Şu anda çok bir fayda sağlamıyorlar. Dressrosa'ya kadar iş yaptılar ama Yonkou komutanlarına karşı çok işlevsel değiller. Sıradan korsanlar ya da denizciler karşısında etkili olabilirler ama yarın Teach'le karşılaştıkları zaman yanlarında destek de olmayacak bu yüzden yeni yetenekler ve güçler kazanmaları şart.

Kid'in tek başına Big Mom'a etki etmesi mümkün değil. Yanında Law olsa da yine yeterli olmaz. Marco'nun desteği olmadan yenemeyeceği bariz. Yamato vs Kaido, Marco vs Big Mom göreceğiz.

Luffy'nin de şu anda Kaido'yu teke tekte yenmesi mümkün görünmüyor. Kaido, kellesini almadığı için pişman olacak. Luffy son defa bayıldı şu anda aşağı düşüyor. Onigashima artık denizin üzerinde değil muhtemelen. Çiçek Başkenti'ne geldi. Haftaya Çiçek Başkenti'ndeki halk büyük bir kaos yaşayacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık