Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1012: Kaşıntı

Sizce bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    232
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sanji'nin Zoro'ya " Çatıya çıkman pek bir işe yaramamış" cümlesi çevirisi hatalı olmuş.
"nothing to sneeze at" önemi olan, küçümsenemez anlamına geliyor.
Yani cümlenin tamamı şu anlama geliyor... " Peki, yukarıda yaptıkların kayda değer şeyler olmalı."
Normalde yazmazdım ama Sanji Zoro'yu takdir ederken, tam aksine küçümseme anlamı çıkmış. Pek anlaşamıyorlar ama Zoro-Sanji ikilisi, konu düşman olduğunda birbirlerine son derece saygılı. Örneğin Kuma sahnesi. :)
Tortuga'nın gözünden kaçmış herhalde. Zaten Sanji öyle bir şey dese Zoro bu kadar tepkisiz kalmazdı. Ordan belli o diyalogda bir sıkıntı olduğu. Teşekkürler.
 
Tortuga'nın gözünden kaçmış herhalde. Zaten Sanji öyle bir şey dese Zoro bu kadar tepkisiz kalmazdı. Ordan belli o diyalogda bir sıkıntı olduğu. Teşekkürler.
Sanmam, Sanji, bu cümleleri dese bile Zoro, Sanji'ye hak verebilirdi. Ama çatıdaki tarafların son durumlarını tam olarak bilmeden söylemesi mantıksız gelmişti bana. En azından bu söyledikleri cümleleri destekleyecek bir diyalog olmamıştı. Ki zaten doğrusu, "çaban boşuna değil" demekmiş. Bu da mantıklı ve oturaklı oldu.
 
Son düzenleme:
100 sayı oldu galiba Wano şimdiden. Tahmin edilenden çok daha uzun sürecek bu arc muhtemelen.
Hadi Kaido'nun düşmesini geçtim adaya başka birileri gelirse eğer (amiral veya korsan) onların tarafı da baya gösterilir.
 
Arkadaşlar uzun zaman sonra bütün yorumları okuyabildim ve kendi kendime bir şey mi kaçırdım acaba diye soruyorum. Bu King ve Queen dediğimiz adamlar 1 milyar ödülü geçmiş Kaido'nun as adamları. Ancak yorumlara baktığımda tamamen ele ayağa düşmüş durumdalar. Her ne kadar zaman atlamasından sonra Zoro ve Sanji'yi full kapasite görmesek de nasıl bu kadar kolay Queen ve King aldırabiliyoruz. Şunun şurasında Luffy ve Katakuri dövüşünü hatırlayalım. Luffy yendiği halde bile içimize sinmedi, çünkü Katakuri'nin ne denli güçlü olduğunu gördük. King ve Queen de Katakuri klasmanında olduğuna göre kemikleri kırılmış Zoro'nun bile King'i alabileceğini düşünüyoruz. Sanırım Luffy'nin çok hızlı aldığı power uplar bu düşünceye itiyor. Aynı şekilde Big Mom konusunda da hepimiz için her an düşebilecek bir karakter haline geldi. Güç dengeleri algımız şaştı gibi.
Katakuri mevzusu derin bir mevzu aslında. King ve Queen'in o klasmanda olduklarını sanmıyorum, ödülleri yanıltmasın seni. King ve Queen, Zoan kullanıcısı yani fiziksel güç ve dayanıklılık konusunda çok tehlikeliler. Luffy'nin, Katakuri karşısındaki acziyeti tamamen Katakurinin Kenbonshoku'da zirve oluşuyla alakalıydı. Bu iki azmanın öyle bir olayı yok. Fiziksel olarak güçlüler bütün Zoanlar gibi. Bunun dışında Busoshoku konusunda çok aktif olduklarını görmedik ya da Kenbonshoku konusunda. Ödüllerinin yüksek olması sebebi sürekli denizcilerin başına dert açmasıyla alakalı. Queen'in zehirli kurşunları nam yapmış olacak ki "Veba" lakabını vermişler. King'in de benzer bir özelliği var belli ki, çok sadist olduğunu söylemişlerdi bir bölümde. Bu seride sadist ruhlu olmanın ödüle yansıdığı örneğini daha önce de gördük. Luffy denizcilerin başına çok büyük belalar açmasına rağmen sivil katliamı yapan Kid'in gerisinde kalıyordu. Anlayacağın, ne Queen ne de King, Katakuri'ye rakip olamazlar!? Marco'nun ikiye karşı bir dövüşmesi de tam olarak bu sebepten. Adamların fazla bir olayı yok. Çok güçlü savunmaları ve fiziksel hasarları var. Akazayaların içinde bile birebirde kapışabilecek adamlar var bu ikiliyle. Fiziksel güç ve dayanıklılıkla çok denizcinin canını yakmışlardır. Ödülleri abartı değil hak ediyorlar o ödülleri. Yine de bizim tayfanın lig atlaması için iyi antrenman araçları görevi görecekler. Bizim ikiliyi fiziksel olarak çok yoracaklar, devirmeleri kolay olmayacak ama devirdikten sonra artık Sanji ve Zoro, eski Sanji ve Zoro olmayacak.
 
Son düzenleme:
Haklısın.
Bizi bu duruma iten Oda'ydı. Çünkü, giderek hayrete düştüğümüz kurgular görüyoruz. ilk başta, tayfa tobi roppo'yu yendikten sonra tayfadan bir kaçı ve diğer ittifaktan kişileri ile Kaido için epik bir dövüş düşünülmüştü. Sonra bir baktık ki, 5 Nova vs 2 Yonkou oldu. İlerde birileri yardım gelir dedik, bir baktık ki Luffy ile Kaido teke tek kaldı. Tabi bu durum beklentimizi çokça artırdı. Sadece bu beklenti Sanji de yok. Queen alması bile şüpheli bir karakter.

Yok ben aksine alabileceğini düşünüyorum. Queen, Sanji'nin aksine hantal bir karakter özellikle Zoan formunda. Sanji'nin yapması gereken bu deriyi nasıl aşacağını ve hasar vuracağını belirlemek. Chopper bile sağlam kan aldı. Bu adamların olayı sert deri ve fiziksel güç. Zoro kılıç kullanıcısı olduğu için o deriyi aşmada çok zorlanmaz. Sanji'nin ne yapacağını merak ediyorum ben!?
 
Luffyden daha bir amiral performansı da görmedik. Nasıl yonkouya yakın bitiriyor? Saldırıyı yese gene bilinci kapanacak. Onun da senin de yorumun yanlış dolu. Altı üstü kral haki eklemeyi öğrendi diye ne oldu?
La ne kadar zorlasan da Luffy'i Zoro'nun seviyesini indiremeyeceksiniz. Adam aldı başını gidiyor. Evet şu an temizinden Amiral ve Yonkou seviyelerine giriş yaptı. Zoro da hala sağ kol ayarına çıkacak. Daha tam çıkamadı.
 
O kadar dedik, Zoro çatıya çıkarsa çok bir iş yapamaz, King'i alsın daha iyi diye. Çıksın diyenler sonuna kadar gider diye umuyorlardı, Luffy yalnızca en sonda teke tek atacak diye düşünülüyordu ama öyle olmadı. Şimdiyse cuma çıkışı mendil açan Suriyeliler gibi sargı bezlerini açmışlar, Marco'dan mavi alev bekliyorlar. :D İnşallah verir vermesine de sonuçta hayaller Canavarlar Kralı, gerçekler Sadistler Kralı oldu be. :D
İyi oldu bence çatıya gitmesi. Dövüşerek güçlenilen mangada 2 yonkou karşısında 5 vs 2 avantajıyla olsa da uzun süre dayandı. Kaç arc’tır boş duruyor. Böyle bişey lazımdı.

Harbiden bi power up almamıştır daha. Ama luffy’nin dof ve cracker’de gözle görülür power up almadıktan sonra bi anda yeni hakiler öğrenmesi gibi bişey olabilir. Çatıya gitmeden king’e dalsa dövüş sırasında yeterince güçlenmezdi bence. Artık olabilir.
__________

Zoro hiç hasar vermeseydi bile alev saldırılarını iyi tuttu. Yıldırım luffy’e işlemezken ateşi de zoro tuttu. O sayede bu yonkouların elementsel saldırıları çok işe yaramadı.
 
La ne kadar zorlasan da Luffy'i Zoro'nun seviyesini indiremeyeceksiniz. Adam aldı başını gidiyor. Evet şu an temizinden Amiral ve Yonkou seviyelerine giriş yaptı. Zoro da hala sağ kol ayarına çıkacak. Daha tam çıkamadı.
Zoro enma ile sağ kol seviyesini rahat geçti.Üstelik kral hakisi ile amiral seviyesine gider.Kılıç ustası ve potansiyel güç gelişimi ile ileride amiral üstü olacak bu adam.Sağ kol demek haterlıktan başka birşey değil.
 
Zoro enma ile sağ kol seviyesini rahat geçti.Üstelik kral hakisi ile amiral seviyesine gider.Kılıç ustası ve potansiyel güç gelişimi ile ileride amiral üstü olacak bu adam.Sağ kol demek haterlıktan başka birşey değil.
Her şeyi anlarım da yonkou level adamların kullandığı kral hakisiyle yeni uyandırılmış halini karıştırmayın. Bi durun en azından Qinjao kadar kullanmayı öğrensin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık