Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Luffy'nin Kaido'yu Teke Tek Dövüşte Yenmesi Mantıklı mı?

Luffy'nin Kaido'yu teke tekte alması mantıklı mı?


  • Kullanılan toplam oy
    161
Ben de yorumumu yapayım. Aslında pek çok kişinin aksine(ki anketten anlıyoruz ki aslında o kadar da yoklarmış yaşasın milli irade) bu konuyu tümüyle mantıksız bulmuyorum.


Şimdi önce konuyu serinin geldiği yer açısından inceleyelim. Bu arc iki yonkou da düşecek. Bu olaydan sonra sadece 2 tane muhtemel rakip kalıyor. Karasakal ve Dünya Hükümeti. Luffy Karasakalı yenerek korsanları kralı seviyesine çıkar. Dünya hükümetiyle savaştıktan sonra da o seviyenin de üzerine tırmanır.


Basitçe özetlersek bir dahaki saganın ana düşmanı Karasakal. Dolayısıyla Luffy'nin serinin ilerleyişi açısından bu arc yonkou seviyesine çıkması açısından bir problem yok. Pek çok arkadaş Luffy diğerleriyle yenerek amiral seviyesi olur dedi, yonkouyu fazla buldu. Ama bu sadece sorunları erteler. Her türlü iki basamağı tek adımda çıkmak zorunda. Ha amiralken KK seviyesi olmuşsun ha yc1'ken amiral seviyesi. Ha belki Elbafta Big Mom'ın bir tur da Luffy'den dayak yemesi suretiyle seviye atlaması olabilirdi de kum torbası değil bu kadın. Oda'nın bir kere düşüşten sonra daha da uzatacağını sanmam. Yani kurgu açısından arc sonu yonkou olmasında bir problem yok.



Gelelim meselenin nasılına.... Aslında bence bunun temeli uzun zamandır oluşturuluyor.


Rayleigh zamanında hakinin dövüştükçe güçlenen bir şey olduğunu söyledi. Yani bu sayede çocuğun girdiği her dövüş kaybetse dahi az da olsa hanesine power up gibi yazılmasının yolu açıldı.


Luffy Yc1 seviyesinde Kaido'dan tek yedi. Ama sonrasında Hyogoro tarafından eğitildi ki Hyogoro zamanında dünyanın çekindiği Wano'nun en güçlü adamlarındandı. Onun tekniğini öğrendi ve ondan bile daha ileride olan tekniği geliştirmenin yolunu yaptı.


Son olarak kral haki meselesine gelelim, Rayleigh bunun zaten eğitimle değil kendiliğinden geliştiğini ifade etti. Yani mesele sadece Kaidonun tekniğini kopyalaması da değil, çocuğun kral hakisinin güçlenmesi de aynı zamanda etken. Zaten o tek kral hakiye bağlandı ki en güçlü denen haki türünü etkin kullanan birisinin etkin kullanmayan birine fark atması normal. Ama Luffy de öğreniyor artık.
 
Süpernovalar arasında o potansiyeli gösterecek kimse gözükmedi kaidonun güçlü gözükmesi normal adam yonkou burada sıkıntı millet luffyi küçük görüyor. Mantık konusuna gelince Zoro fanlarının çoğundan daha mantıklı olduğumdan eminim.
Şuan şuna anlam veremiyorum. Zorodan bahsetmemiş olmama rağmen yok zoroya söylüyorsun , yok ondan mantıklıyım kafasındasın.
Kim küçük görüyorsa ona yaz bu mesajını.
Aklı başında bir insan luffynin şuanki durumuna şunu der. Oldu bittiye geldi.
Şuan luffynin yaptığı hareket neye benziyor biliyormusun
Söyleyeyim.
Zorodan bahsedeyim bu kadar ismini ağzına almışken.

Zoro çıkıyor çatıya kaidoyu ortadan ikiye bölüyor.
Baya mantıklı harbiden.
Rayleigh ne demisti haki eğitimi yaparken
Kralların hakisi isteyerek kullanılmıyor herzaman. Adam baya baya kullanıyor.
Öğretmedi luffye ne alaka ise artık.
Shanks vs wb da kılıçlar değiyordu. Hadi wb yaşlı hastaydı kullanamadı diyelim.
Gösterim yapabilirmiş. Bak Linlin Page one vururken nasıl h.haki kullandığı gözüküyor.

Daha önce Kaido ve Linlin kılıç tokuşturken
Bu hakiyi neden kullanmadı? Baya baya yokluyorlardı birbirlerini.

Bu haki odanın dogru dürüst işlemeden bir anda luffye verdiği aptallıktır. Ne buna hitaben bir örnek vardı görsel olarak. Nede baska birşey.
Katakuri savaşında ölümün ucundan döndü. Hadi gene savaştı da gelişti. Sahip olduğu gözlem hakisini güçlendirdi.

Şimdi savaşta sahip olmadığı şeyi öğrendi luffy. Yani daha önce bilseydi de geliştirmeye çalışsaydı ve bu savaşta gelişseydi eyvAllah derdik.

Ama şuanki durum saçmalıktan başka birşey değil. Sonucu ne olursa olsun.
İster luffy kazansın ister kaido.
Mevcut durum saçmalıktan ibarettir.

Aksini düşünürsen düşün . Bemim fikrim bu ve birçok kişide benzer fikirde.
 
Katakuri’yle arasındaki tek fark kenbunshoku değildi. Ama kenbunshokusu gelişince aldı adamı.

Kaido’yla arasındaki fark elbette daha fazla. Ama önce kınlar daldı sonra süpernovalar 5 vs 2 daldı. En baştan kendi başına dalıp da dövüş sırasında gelişip kazanmıyor.

Elbette mantıklı değil. Ve evet önceki arc boss’larına göre fark daha açıktı. Ama ilk defa arc boss’una luffy’den önce bu kadar çok kişi daldı.
 
Artık luffye destek gelmez zaten kendisi gidin dedi artık konu kapandı teke tek yüzleşecek. İrade bakımından kaidodan daha üstün bence luffy. Ancak kaidonun dayanıklılığı bildiğimiz gibi dünyanın en iyisi bi de haki biten bişey g4 ten biliyoruz. Stamina gibi düşünn kondisyon gibi. Kaidonun kondisyonu(hakisi) daha fazla. Luffy bir g4 te bitiriyor 10dk dinlenmesi gerrkiyor. Ancak şu var ki g4 ün süresini halletse g5 g6 diye bişeye ihtiyacı olmayacak adamın. G4 formunda kral hakili+ryoulu yumruklar attığını düşün zaten perte çıkarır kaidoyu o zaman. Bunu yapıp kazanıcak üstüne meyve bile uyandırabilir.
 
Luffy'nin bir 10 dakikalık bir tane daha arasının olacağını düşünüyorum. O arada Marco ya da yamato gelebilir. Ya da bm kaido ile bir süre vs atabilir. Onun ardından luffy tek de götürür vs yi ama sorun kaido'nun ölmesinin gerektiği üzerinde çok duruldu ve luffy muhtemelen bunu yapamayacak. O yüzden birinin gelip kaido'yu öldürmesi gerekecektir.
 
Luffy'nin bir 10 dakikalık bir tane daha arasının olacağını düşünüyorum. O arada Marco ya da yamato gelebilir. Ya da bm kaido ile bir süre vs atabilir. Onun ardından luffy tek de götürür vs yi ama sorun kaido'nun ölmesinin gerektiği üzerinde çok duruldu ve luffy muhtemelen bunu yapamayacak. O yüzden birinin gelip kaido'yu öldürmesi gerekecektir.
Yorumlarla anket seçeneklerine bakıyorum da pek çoklaro yorumla uyumsuz seçeneği işaretliyor .s

2 değil 3 senin görüşüne yakın :/
 
Bu Luffy'nin iki yumruk yiyince vahiy gelmesi olayı o kadar sıkıcı ve klişe ki tepki bile veremiyor insan.
İki yumruk yedi olayı anladı ve anında kullanabilmeye başladı seride parmak sayısı kadar kullanabilen tekniği.

Toplu bir şekilde yonko indireceklerdi ve sonra Luffy 1v1 yonko alacaktı ki tutarlı olsun. OP klasik shounen olmak zorunda değildin.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık