Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] One Piece'teki Tüm Karakterlerin Güç Sıralaması

@Kuromi Hem manga içinde hem de sbslerde direkt mangakanın ağzından Garp ve WB'nin Roger'a denkliği söz edilmişken aralarına 1 tier fark girmesi bana biraz abes geldi. Ama God tier çok iyi. Big Mom nasıl Kaido'dan 1 tier üstte anlamadım açık ara en rezil Yonko kendisi. Sanji uçmuş. Snack'i yenmiş ve sonra da Cracker ile hemen arkasına dövüşmüş Urouge nasıl Perospero'dan 1 tier altta ? Daha pek çok şey var ancak nispeten anlaşılabilir bir liste eline sağlık.
 
@Kuromi Hem manga içinde hem de sbslerde direkt mangakanın ağzından Garp ve WB'nin Roger'a denkliği söz edilmişken aralarına 1 tier fark girmesi bana biraz abes geldi. Ama God tier çok iyi. Big Mom nasıl Kaido'dan 1 tier üstte anlamadım açık ara en rezil Yonko kendisi. Sanji uçmuş. Snack'i yenmiş ve sonra da Cracker ile hemen arkasına dövüşmüş Urouge nasıl Perospero'dan 1 tier altta ? Daha pek çok şey var ancak nispeten anlaşılabilir bir liste eline sağlık.
BigMom'ın kafası çalışsa bence en güçlü yonko bile olabilir ama kadında beyine dair hiçbir şey yok. Biraz onu listede potansiyeline göre aldım. Kafasının çalışmamasını göz önüne alırsak 1 hatta belki de 2 tık aşağıda inebilir doğru.
Roger Wb Garp denk olsalar da ben genede Roger'ın az da olsa daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Bunları Roger'ın seviyesine yazmamamın nedeni Dragon ve Akainu'yu bunlara denk gördüğümü belli etmek içindi.
Sanji'nin bu arc'ta Queen döveceğine olmadı Cp'leri döveceğine inanıyorum bir şekilde dövüş içinde falan güçlenip yazdığım seviyeye gelir diye umut ediyorum.
Urouge konusunda biraz altta yazmış olabilirim evet, Snack'in tam gücü hakkında bir bilgimiz olmadığı için Cracker'la aynı seviyeye yazmak istemedim. Perospero da bence Urouge'dan güçlüdür, belki çok büyütüyorumdur Peros'u. Listemin satırlarda sağdan sola bir anlamı yok bu arada rastgele yerleştirdim katmanlara.
 
1.Garp (zirve)
2. Roger (zirve) = WB
3. im (tahmin)
4. Rocks d.xebec
5. Ryuma (zirve)
6. Shiki (zirve)
7. Gorosei üyeleri (Tahmin)
8. Reyleigh (zirve)
9. Sengoku (zirve)
10. Dragon (tahmin)
11. Oden (zirve)
12. Akainu (marineford sonrası)
13. Kong (tahmin)
14. Kaido
15. Shanks (marineford/2 yıl önce)
16. Tsuru ( Zirve/Tahmin )
17. BB (şimdi)
18.bullet
19. Aokiji (marineford öncesi)
20. Mihawk (5 yıl önce vb.)
21. devrimci no 1 (tahmin) yazdığım gibi wb tümen komutan sayıları gibi sabo iki numara ise 1numara olabilir.
22. BM ( xebec tayfasında iken) burada itiraz edenler olacaktır ama bana göre bm'nin büyütülmesinin sebebi tayfası şimdiye kadar gördüğümüz çoğu güçlü kişi onun tayfasındaydı. Demem o ki eğer o güçlü ve kalabalık tayfası olmasa çoktan impeldownda olurdu.

23. Kizaru
24. Greenbull (Tahmin)
25. Fujitora
26. Sabo ( dresrosa arc)
27. ben beckmen
29. Luffy (güncel) 20 bölüm sonra bmyi geçer kaidoyu tek başına yense bile yaralı kaidoyu yenecek
30. Marco
31. katakuri
32. doflamingo
33. zoro (güncel)
34. shiryu (tahmin)
35.perorin
36. amiral adayları
37. vista
38.jozu
. ... yazmaya üşendiğim herkes
 
Namide Zeus olsa bir tık üste koyardım. Soru işareti olanlar tam tahmin yürütmediklerim, listede bir yere koymak istediğim ama güçlü olmayanları da saygı duyulması gerekenler diye ekledim.
pardon şu ?????? teki 2. resimdeki karekter kaçıncı sayı yada bölümde söyleye bilir misin? teşekkürler şimdiden
 
Gion ve Tokikake’nin de daha ustte olmasi gerekir, ikisi Amiral adayiydi sonucta, sag kollari harcarlar.
Ya bununla ilgili bir yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak istiyoruım.


Arkadaşlar, MF sonrası, Aokiji'nin bacağını kaybedip akabinde denizcileri bırakması, Garp'ın istifasını vermesi (Kong kabul etmedi gerçi) , Sengoku'nun görevini bırakması.Sengoku'nun yerine Akainu, filo amirali olunca amiral koltuğunda birden bire 2 tane boşalma oldu. Marineford'un çok fazla hasar alması,Hatta Impel Down'da Magellan'ın yaralanması ve rütbesinin düşürülmesi bile bu krize dahil edilebilir. Daha öncesinde Cp9'un dağıllması vs bile. Vergo'nun hain çıkması vs vs gibi pek çok sebepten dolayı .Denizcilerde hatta Hükümet'in vurucu güçlerinde ani bir zayıflama oldu.

Ve Amirallik sınavı denen şey Dünya Hükümetine üye olan tüm ülkelerinin tüm askerlerine açıldı.Misal bizim bu zaman kadar tanıdığımız tüm amiraller Marine çekirdeğinden yetişme adamlardı. Taa tuğ-amirallikten falan buraya gelmiş kimseler. Hatta "World Military Draft" yani "Dünya Orduları Seçmeleri" denen bir etkinlik ile bu isimler katılıyor ve bir sürü katılımcı arasından Fuji ile Ryogyoku seçiliyor.

Ancak Fujitora ile Ryogyoku başka ülkenin ordularının generalleriler. Ve meyvelerini Amiral seçildikten sonra mı verildi yoksa öncesinde var mıydı ? O bile belirsiz.

Gion zaten film karakteri iken Oda'nın sonradan mangaya da çok kısa da olsa taşıdığı birisi. Yani onlarca belki de yüzlerce kişi ile beraber bu sınavlara girmiş olmaları bu karakterleri Amirallere yakın bir güçte yapmıyor hatta en güçlü koramiral bile olmayabilirler. Bence gereksiz bir hype var. Bekleyeyim göstersinler ne yapabildiklerini ona göre bakarız.

Hatta Gion bir SBS'de (74. Cildin SBS kısmında) sorulduğunda Oda kim olduğunu dair hatırlayamıyor. O kadar da mühim bir şey değil yani. Tokikake yani Chaton için de "Amiral olması mümkün olmayan adamç" (75. Cilt SBS'sinde) gibi bir şey diyor.

Tokikake'nin tasarımı daha detaylı ve onu Journey to the West'deki karakterlerin karması gibi düşündüğünden bahsediyor. Birazcık daha kafa yormuş sırf bu iki sebepten bile Tokikake > Gion diyebilirim.


Ancak bu ikisinin her hangi bir tümen komutanını yenebilmesi hatta onu da geçtim Smoker, Vergo, Onigumo, Dalmatian, Momonga gibi Koramirallerden güçlü olması için bir şeyler görmemiz gerek.

Hina ve Coby gibi oldukça güçlü tuğ-amiraller olduğunu düşünürsek eğer Gion ve Tokikake'den çok da bir şey beklemeyin derim şahsen.


Başka konularda da gördüm bu iki karakterin hypelanılmasını da o yüzden buna açıklık getirmek istedim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık