Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1010: Fatihin Hakisi

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    412
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hala bu yara olayı çok ilginç. Kaido için bu zamana kadar Denizciler ve diğer imparatorlarla dövüştü deniyor. Ve de 7 kez yenildiği söyleniyor. Kaido'yu normal bir insan olarak kabul edelim(ki anlatılanlara göre hiç değil). Ve de Kaido'ya kalıcı yara vermenin şartı kral haki olsun. Peki, Denizcilerde ve imparatorlarda kral haki yok mu? Eski imparatorların hepsinde var. Denizcileri(daha doğrusu amiralleri ) bilmiyoruz, ama bu adam Tanrı Vadisi olayında Garp ile karşılaştı en azından. Hadi onunla dövüşmedi diyelim. Ama bu adamın Vegapunk'un deney malzemesi olduğunu biliyoruz. Eski zamanlarda şu anki gücünde olmasa da bu adam içim amiralden aşağısı gitmemiştir. Dolayısıyla amirallerle karşılaşması da mümkün. Neyse amirallerde kral haki olup olmadığını bilmediğimizden o kısmı çok irdelemiyorum. Kısaca en azından kral haki sahibi imparatorlarla karşılaştı bu adam. Ama bakıyoruz Kaido'ya, herhangi bir yara izi yok. Dolayısyla kral hakinin Kaido'ya yara açmak için ana şart olmadığını düşünüyorum.

İkinci olarak bakabileceğimiz şey; kılıçlar. Yani kesici aletler. Zaten kınların saldırmasından sonra çıkan bazı sahneler ''Kılıçlar, Kaido'nun zayıflığı mı?'' sorusunu akıllara getirdi. Çünkü Kaido hem kınlar onu kestiğinde bu kesiklerin Oden'in kılıçları ile karşılaştırılamayacağını söylüyordu. Hem de 1002'de Big Mom, Kaido'ya''Enma sıradan bir kılıç değil, bu saldırıyı savun'' diye uyarıyordu. Bunlara bakıldığında kılıç Kaido'ya zarar verebilmek için ana şartlardan birisi olarak gözüküyor. Ama geçmişe baktığımızda imparatorların hepsinde kılıç veya kılıç türevinden bir eşya olmasına rağmen herhangi bir yara yine yok.

Peki Oden'in ve Zoro'nun Kaido'ya verdiği kalıcı yarada neler ortak: Kılıçlar ve Kral haki(!). Kılıçlar ortak çünkü her iki olayda da Enma var. Baktığımızda Enma ilk ortaya çıktığında Kaido'ya yaralayan ilk ve tek kılıç denmişti. Keza Big Mom'ın uyarı sahnesi de var.

Sonuç olarak ortada şöyle bir ikilem var: Ya Kaido hakkında tanıtım sahnelerindeki bilgiler yalan. ''Halk tarafından bilinir'' cümlesi gibi dolaylı bir anlatım var. Ya da Kaido'ya kalıcı yara vermek için kral haki şart değil. Çünkü kral haki kullanıcısı olup bu adamla dövüşüp yara veremeyenler var. Sonuç olarak yine aynı kapıya çıkıyoruz: Enma. Ki bu bölümde Zoro, Ashura saldırısı yaparken saldırıdan hemen önce Enma'ya dikkat çekliliyordu(Sayfa 8 :: Tek Parça :: Bölüm 1010 :: Tortuga Çeviri Online Okuma (tortuga-ceviri.com) ). O yüzden tanıtım bilgileri yalan diye geçiştirmek istemiyorum. O kadar büyük olayların hepsi de hayal ürünü olamaz çünkü. Aslında konuyla alakalı mangada geçen şeyler üzerinden kendi fikirlerimi yazmak isterdim ama şu aşamada çok ilginç karşılayacaklar olacaktır, o yüzden başka bahara kalsın.
 
Law savaşır abi Zoro'yu iyileştirmeye mesai mi harcayacak? Gerçi ben Zoro'nun dövüşemez halde olduğunu varsayarak konuşuyorum, gidip başkasıyla da dövüşebilir.
Zoro'nun ciddi bi yarası olduğnu samıyoum tedavilik. Kemik kırılma olayı law'ın süphesinden ibaret, zoro'yu biraz hafife alıyor bu anlmada. tanımadığı icin normal tabi. bak luffye gram umrunda değil zoro aşağa in diyor adam haraket edebiliyo mu öldü mü önce bi bak demi. :D
 
Seride saçma birşey aklıma takıldı.
Şimdi Kaidou linlin ittifakı rockstan güçlüdür dendi. Prime Roger ve Garp rocksu zarzor yeniyor
O zaman Kaido ve linlin > Roger ve Garp mı hadi bakalım.
Yoksaaa Rogerin prime zamanı daha sonra mı oluyor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık