Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1010: Fatihin Hakisi

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    412
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu kadar ogrenilen teknik, meyvelerin ilginc ozellikleri boş. Keramet kral hakide gibi bi durum oldu. Bi de dokunmadan vurmak cok lame duruyor acikcasi. Yakinda xmendeki prof x gibi zihin savaslari da yaparlar
 
Kaido daha da güçlü olabilir aslında fakat adamın bunun için ne bir emeli ne bir gayesi var. Zaten güçlüyüm meyvamın gücü bile insanları titretmeye yetiyor kafasında olduğundan kendisini geliştirmemiş bir yerde artık durmuş zaten karşısına da kimse çıkıp sen kimsin lan diyemiyor. Adam sabah akşam amaçsızca içiyordu...

Eğer ki durmadan kendini geliştiren bir zihniyeti olsa tayfamı koruyacağım vs gibisinden bambaşka bir yaratık çıkardı ortaya. Ama adamın dünya umrunda değil bana bu kadarı kafi diyerek takılıyor. Kibirin ne kadar da dezavantajı olduğunu görmüş oluyoruz birazda...
Adam bulutlardan atlıyor, wbyi durdurmayı deniyor, yapay meyve ordusu kuruyor, gayette uğraşıyor birşeylere.Kendini daha nasıl geliştirsin adam luffye bölüm başında tek attı. Yapay meyve ordusu kendini geliştirdiğinin en büyük ispatı.Yeni jenerasyondan kendine adam toplaması ve büyük bir savaş açmak istemesi. Kaido yerinde sayan bir adam değil.
 
Garp ve Shanks'ın olayı çözülmüş oldu bu bölümde, konumlarını bu güç sayesinde elde etmişler.

1000 küsür bölümü geride bıraktığımız lastik meyvesinden ziyade, düz yumruk sayılabilecek vuruşlar ile Kaido'ya bu kadar hasar verebilmek baya iyi. Bu gücü g4 ile birleştirirse o zaman tadından yenmez.

Dövüşün ilk yarısı Zoro ile başladı; ikinci yarısı için umarım Sanji sahne alır ve Luffy'nin zorda kaldığı bir durumda yardım edip uyanışını gerçekleştirir(Zoro'nun göz şimdi açılmadıysa daha da açılmaz gibi.). Germa Kıyafeti; zırh ve hızdan(görünmezlik) daha fazlasıdır muhtemelen ama Sanji kullanmayacağını söylediği için bilinçsizce o gücü red ediyor olabilir. Todoroki gibi kabullen o gücü Sanji... Ya da ona 'İsmini Sor'.

Luffy'nin kendinden emin gülümseyişini görmek güzel hissettirdi.

Saygılar Kaptan...
 
Janjanlı dediğiniz vol2 silahlanma hakisi hakiyi uzvun dışında topluyor. Uzvu hakiyle kaplayan vol1, eğer vol2 de haki dışarıya taşmazsa zaten bunun vol1 den "teknik olarak" farkı yok demektir. Yalnız burda bir detay var; vol2 silahlanmada haki vücudun dışına taşıyor ama tam olarak maddesel etkisi yok. Yani elinizi hayal edin, şuan elinize vol 2 silahlanma bastığınızı düşünün; eğer elinizle masaya bir yumruk atarsanız vücudunuz, etiniz masaya temas eder ancak masadaki yıkıcı etki etinizin temas ettiği dış yüzeyde değil dışarı taşan hakinizin etkisiyle iç kısımda olur. Yani vol2 silahlanmada uzvun dışında "maddesel olmayan" bir haki enerjisi birikiyor, uzvunuz rakibinize temas ettiğinde bu enerji temas eden yüzeyin arka saflarına nüfuz edip orada tahrbata sebep oluyor. Yani vol2 silahlanma içten patlamalı bir teknik. Bu teknikte uzvunuz bir nevi enerji transferi görevi görüyor, uzvunuz temas ettiği yerden içeri doğru haki enerjisi salıyor. Bu yüzden buna maddesel değil diyorum.

Şimdi gelelim bu bölümde açıklanan, daha önce de WB & Roger dövüşünde gördüğümüz "temassız vuran" tekniğe. Bu teknik elbette ki kral haki kullanımıyla oluyor. Bu temassız vuran teknikte vol2 içten patlamalı tekniğe birde kral haki katıyorsunuz, bunu yaptığınız zaman eskiden rakibe nüfuz edebilmek için uzuv teması isteyen o "maddeleştirilmemiş enerji" kıvamındaki hakiniz bu defa üst bir şekle bürünüyor ve "maddeleşmiş" hale geçiyor. Bu haldeyken; temas eden uzuvdan içeri akan bir enerji halinden çıkıp doğrudan kendisi temas eden bir hale geliyor ve temas ettiği yüzeyi yıkıp geçiyor.

Yani temassız vurmak için hem vol2 içten patlamalı tekniği bilmeniz lazım hemde bu tekniğin içerine kral haki karıştırabiliyor olmanız lazım. Temassızda vol2 ve kral haki birlikte kullanılıyor.

Burda "açıklandı" dediğiiz olay şu; kral haki silahlanma hakisi gibi doğrudan, tek başına uzuvlarda yada silahlarda kullanılabilir. Kaido daha önce vol2 içten patlamalı olmadan saf biçimde "yalnızca" kral hakiyi sopasına yükleyip lutfüye vuruyordu. Lütfü de bu saf kral haki saldırısını silahlanmayla engellemeye çalıştığından patlıyordu çünkü kral haki silahlanmadan daha rütbeli bir haki. Ve gene bu yüzden yani kaido saldırısına vol2 katmadığı için, sadece kral haki kullandığı için sopası lütfüye temas ediyordu.

Lütfu bu bölümde vol2 silahlanma ve kral hakiyi birleştirdi. Bunu yaparken önce kaidoya "demek sopana kral haki basıyordun" dedi, sonra vol2 silahlanmayı öğrendiği çiçek abbası hatırladı. Yani vol2 ve kral hakiyi karıştırıp kullanmadan önce vol2'yi öğrenişini ve kral hakinin bu şekilde kullanıldığını öğrenişine bir referans yaptı.

Çiçek abbasın öğrettiği teknik tamamen vol2 tekniği, lutfu bunu zaten kullanıyordu. Yani çiçek abbasın öğrettiklerinin içinde kral hakiye dair bir şey yoktu, zaten olması için çiçek abbasın kral hakiyi kullanabiliyor olması lazım ki bunu öğretebilsin. ama kullanamadığı için öğretecek de bir şey yok. O vol2'yi öğretti.



Tamaman kendi fikirlerim, anladıklarım doğrultusunda yazdım. Bir süre düşündüm ve konuyu bu şekilde toparlayabildim. Başka şekilde işin içinden çıkamadım :D
katılıyorum, ben de bu şekilde olduğunu düşünüyorum. güzel aktardın, emeğine sağlık.
 
Orta büyük panelde Zoro'dan Law'a doğru akan beyaz şimşek tarzı bir şey var. Saldırının gidişatını gösteriyor.

Alt panelde Zoro ve Law'ın arkasında arkası dönük Kaido'yu görüyoruz. Haki kıvılcımları da onu takip ediyor. Yani Kaido Zoro'dan Law'a doğru saldırısıyla beraber hareket etmiş.
Kaido önce Zoro'ya vuruyor, Zoro darbenin etkisiyle yerden sekmiş nasıl vurduysa hayvan artık, oradan da Law'a geçmiş ve Law'a vurmuş. Çok net vuruşlar ama Luffy fanlarına baksak temas yok derler :hhh:

Zoro ve Law'ın vuruşları nerelerinden aldıklarını da çıkan K haki efektinden anlayabiliriz.
 
Kral haki busounun baska bi versiyonu gibi oldu. Bu durum hosuma gitmedi. Diger hakileri boostluyor, bilincsizken guc dalgalariyla koruyor ( bkz. Big mom ve luffy) deseler okim ama bu durum kral hakinin karizmasindan aldi ve bu karakterleri torpilli gibi gosterdi
Nasıl açıklayacak bakalım Oda bunu, sıçmazsa iyidir. İradesi güçlü kişiler mi, kandan mi geçiyor...
 
Bu kadarını yapmazsa kaptanım saymam diyor ikisi çok farklı şeyler. Adam kendinde olduğunu dahi bilmiyor belli ki, bu saldırının H. Haki olduğunu da bilmiyor lkajsdlkjasdlkj. Mihowk reis Ray'den beter çıktı.
Rayin eğitimi: Üç tip haki var bir kere bak. Tamamdır, şimdi çalış bakayım.
Mihawkın eğitimi: İçses; la bu maymunlar iki tip biliyor hem şarap da azaldı. Dış ses; iki haki var, maymunlarla takıl, öğren. Bir de b. hakiyi istediğim seviyeye çıkarana kadar şarap yok sana.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık