Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1010: Fatihin Hakisi

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    412
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben öyle anlamadım. O zaman Hyo Emice'nin ne işi var orada. Ayrıca Luffy, şu ana kadar denediklerimin hiçbiri o değildi diyor. Buradaki o, öğrenmeye çalıştığı o. Kaido'nun yaptığı o yu kastetmiyor. Öyle olsa Hyo Emice'yi anmazdı. Sadece o kadar şey öğrendim ama demek bu da var diye tepki verirdi.

Benim anladığım zaten öncesinde de yaptığı (istemeden, kötü durumlarda) şeyi şimdi artık tam kavradı. Öğrendiğini sandığı şeyi ise tam anlamıyla şimdi öğrendi. O yüzden, denediklerimin hiçbiri o değildi diyor.
Hayır Luffy vol 2'yi zaten kavradı ve kullanabiliyor. Zor durum olmasına gerek yok.
http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/94/955/page/16
Yukarıda gördüğün gibi Luffy ağaç üstünde bunu kullanıyor.

Biraz başdan alıcam olay netleşsin diye. Luffy hapishanede vol 1 yapmak istiyor. Deniyor deniyor beceremiyor. Hyo amca bunu anlıyor ve ona tekniğin mantığını nasıl yapıcağını anlatıp gösteriyor. Luffy yine beceremiyor. Fakat Bigmom bunları platformdan dışarı itince tasmalardaki bomba patlamak üzere harekete geçiyor. Luffy'de Rayleigh'nin yaptığını anımsayıp aynısını yapmaya çalışıyor. Ölümün eşiğine geldiği için bu güç uyanıyor ve bunu beceriyor. Hyo amca da bunun vol 2 olduğunu Luffy'e öğretmeye çalıştığı vol 1 den daha üstün bir teknik olduğunu kendisinin bile yapamadığını söylüyor.Hapishanede eğitim yapıyorlar Luffy vol 1 öğreniyor. Hyo amca hala yeterli olmadığını çok fazla haki harcadığını idareli kullanması gerktiğini vol 2 ile Kaido'ya zarar verebileceğini söylüyor. Luffy antrenman yapmaya devam ediyor. Yukarıda attığım resimde görüldüğü gibi bunu sonunda isteyerek bilerek kullanıyor. Kaido'yu artık yenebileceğini söylüyor.

Şimdi geldik ikinci kısıma. Luffy çatıda ki dövüşte vol 1 ve vol 2 kullanıyor. Artık düşündüğü gibi Kaidoya zarar da verebiliyor. Ama şunu fark ediyor, verdiği zararlar öyle aman aman dövüşü kazanıcak Kaido'yu vericek zararlar değil. Tamam Kaido Luffy'den daha iyi bir silahlanma hakiye sahip olabilir. Vücüdunun etrafında daha fazla haki toplayabilir. Ama Luffy vol 1 ve vol 2 kulllandığı halde bu kadar fark olmamalı. Law'ın Koca ana ve Koido'yu hakilerinden dolayı ışınlayamaması, Kaido'nun Zoraya sonda söylediği sözler ve Kaidonun son darbelerinden sonra olayı çözüyor. Kaido vuruşlarına ve savunma olarak yine vücuduna kral haki ekliyor. Kral haki ve silahlanma hakisini kombinliyerek kullanıyor.

Üçüncü kısım gelirsek Hyo amca vol 1 kullanıyor. Vol 2 den haberi var ama kullanamıyor. Ancal kral hakinin silahlanma hakisine eklendiğinden haberi bile yok. Kaido'da bunu anacak Dünya'da bir avuç çok güçlü insanın kullanabildiğini söylüyor. Çünkü bunu yapabilmek için kral hakiye sahip olmak gerek. Dünya'da çok az kişide kral haki var. Bu teknik meyve uyanışından geleceği görmekten bile nadir bir güç.

Sonuç olarak meyve nihai güç uyanış, gözlem hakisinde geleceği görmek ve silahlanma hakisinde vol 2. Kral hakinin daha nihai kullanımını görmedik. Bu 2. seviye kullanım gibi duruyor. Daha ilerisini galiba Shanks'de görücez. Bu arada sen de haklısın. Kaido vol 1 vol 2 biliyor mu emin değiliz. Gayette biliyor olabilir ama Luff'ye vuruşlarında temas vardı. Görünene göre illa kişi kral hakiyi vol 2 ile birlikte kullanmak zorunda değil. Normal koka basarak da kullanabilir gibi duruyor ve eğer Kaido vol 2 ve vol 1 bilmiyorsa Luffy teknik olarak şu an ondan daha üstte demektir. Kaido'nun silahlanma hakisi ne kadar iyi olursa olsun saldırılarına kral haki ekleyebiyor olursa olsun Luff'ye temas etmek durumunda. Luffy'nin böyle bir zorunluluğu yok. Ancak benim anladığım bu son vuruşlarında Kaido'ya vol 1 ve kral hakiyi harmanlayarak vurdu. Vol 2 kullanmadı. İleriki bölümde bunu da kullanabilir.
 
Oda denizci tarafını çok ihmal ediyor, bütün güçler korsanlarda birikmiş gibi bir algı var. Oysaki bu adamları durduranlar yine amiraller. Ben de dahil pek çoğumuz amiralleri imparator kadar güçlü görmeyiz ama mantıken bu adamların imparatorlara karşı koyabiliyor olması gerekiyor. geçmişte Garp ve Sengoku'nun Roger'a karşı koyabildiği gibi.

Yani doğru söylüyorsun ama yoruma açık bi durum, kral haki değil de silahlanma haki olduğunu düşünüyorum.
İşte iş kral hakiye kaldı reis, onlarda kral haki varsa bence imparatora denklerdir. Yamato mevzusunda ise thunder bagua falan kullandığı için kral haki çıkabilir onda da.
 
İşte iş kral hakiye kaldı reis, onlarda kral haki varsa bence imparatora denklerdir. Yamato mevzusunda ise thunder bagua falan kullandığı için kral haki çıkabilir onda da.
Kral haki olabilir ama Kaido bile diyor, ancak en güçlü bir kaç kişi bu yeteneği kullanabiliyor diye. Şimdi buradan gider Yamato Katakuri gibi krakterler de bu gücü kullanabiliyor olursa iyice ele ayağa düşmüş olur.
 
Ben artık Luffy'nin meyvesini kendini uzatmak yerine savunma için kullanacağını düşünüyorum zaten çok hızlı bir de g2 ile son derece hızlara çıkacaktır coc ile de baya inleten yumrukları oldu meyvesini kullanmasına pek gerek yok.
 
Açıkçası ben uzaktan değdiğini düşünüyorum. Zoro'nun oldukça uzağında. Pozisyonunu hiç değiştirmiyor gibi Kaido. Law ise ona doğru koşuyor. Durduğu yerden ikisine birden sopasını değdirmeden savuruyor. Darbe öncesi-sonrası Zoro ile aralarındaki uzaklık aynı muhtemelen. Devamında sopasından akan haki Law ve Zoro'nın darbe aldığı yerde var vs. Direkt darbe almış olmaları çok daha düşük ihtimal gibi gözüküyor.
Orta büyük panelde Zoro'dan Law'a doğru akan beyaz şimşek tarzı bir şey var. Saldırının gidişatını gösteriyor.

Alt panelde Zoro ve Law'ın arkasında arkası dönük Kaido'yu görüyoruz. Haki kıvılcımları da onu takip ediyor. Yani Kaido Zoro'dan Law'a doğru saldırısıyla beraber hareket etmiş.
 
Kaido daha da güçlü olabilir aslında fakat adamın bunun için ne bir emeli ne bir gayesi var. Zaten güçlüyüm meyvamın gücü bile insanları titretmeye yetiyor kafasında olduğundan kendisini geliştirmemiş bir yerde artık durmuş zaten karşısına da kimse çıkıp sen kimsin lan diyemiyor. Adam sabah akşam amaçsızca içiyordu...

Eğer ki durmadan kendini geliştiren bir zihniyeti olsa tayfamı koruyacağım vs gibisinden bambaşka bir yaratık çıkardı ortaya. Ama adamın dünya umrunda değil bana bu kadarı kafi diyerek takılıyor. Kibirin ne kadar da dezavantajı olduğunu görmüş oluyoruz birazda...
 
Kral haki busounun baska bi versiyonu gibi oldu. Bu durum hosuma gitmedi. Diger hakileri boostluyor, bilincsizken guc dalgalariyla koruyor ( bkz. Big mom ve luffy) deseler okim ama bu durum kral hakinin karizmasindan aldi ve bu karakterleri torpilli gibi gosterdi
 
1010 ismine yaraşır biçimde 10/10 bölümdü.


‐Öncelikle Zoro'dan ve kral haki mevzusundan bahsetmek istiyorum. Sanıyorum One Piece'i takip edenlerin ezici çoğunluğu Silvers Rayleighte kral haki olmasından mütevellit Zoro'da çıkmasını da bekliyordu. Mesele sadece zaman meseleseydi. Ama sanırım Ashura'nın kral hakiyle alakalı bir yetenek olması pek çoklarının beklemediği bir şeydi. Sanırım kral hakinin saldırı/savunma güçlendirmek gibi özelliklere sahip olması bir yana bu tür unik teknikler konusunda da bir potansiyeli olduğunu düşünebiliriz. Yani kral haki kullananlar kendilerine özgü yetenek geliştiriyor olabilirler. Durum eğer gerçekten buysa Luffy ve belki kral haki kullanacak diğerleri ileride şuan olmayan çeşitli özel teknikler kullanabilirler. Yalnız şunu eklemeden geçemeyeceğim, daha birkaç bölüm önce saçmasapan teknik diye atıp tuttuğum Ashura'nın bir anda mantığa bağlanması hoşuma gitti. Öte yandan Enies Lobbiesde böyle bir anda ilginç tekniğe sahip olan Zoro değildi. Sanji'nin bir bacağı ateş aldı. Düşük bir ihtimal de olsa belki o da kral haki etkisiyle yapılmıştır? Ama pek sanmıyorum zira Sanji'nin olayında Zoro'da olduğu gibi birisi tarafından özel bir gönderme yapılmadı(Kaku şeytani auradan bahsetmişti). Ama gene de düşük bir ihtimal olarak cepte tutalım. Zira Sanji ve Zoro arasındaki fark asla çok fazla açılmaz ve Zoro'da kral haki gibi bir şey varken Sanji'de de çıkmaması için pek sebep yok. Zaten kendisi bir soylu.



-Bölümler sonra kral hakinin nihayet saldırı amaçlı da kullanılabileceği açıklandı ve bölümlerdir söylenegelen "vooovvv kral hakisi vaaar milyonda biiiiir" sözlerinin altı dolmuş oldu. İşin açığı Luffy'nin tek yemesi ne acayip fiziksel güce, ne de kimsenin delemediği deriye bağlandı. Bu derece ezici farkın oluşma sebebi kral hakiydi.

-Anlaşılan o ki Kaido ve Luffy arasında yaşanacak olan dövüş 2. Bir Katakuri dövüşü gibi olacak. Yani Luffy dövüş esnasında Hakinin nasıl daha iyi ve efektif kullanılabileceğini anlayıp o şekilde yenecek. Az önce Kaido'nun gücünün önemli bir kısmını kral hakinin oluşturduğunu söylemiştik. Luffy ise zaten konsepti gereği bu alanda çok potansiyelli. Gözlem hakisinde bile neler yaptığını gördük ki Oda Luffy kral hakide iyi asıl demişti. Yani Luffy kral haki kullanımında Kaido'nun tekniğini almak bir yana kendi tekniğini bile geliştirebilir belki. Hyogoro "senin yeteneğin en tehlikeli anlarda çiçek açacak bir yetenek" diyerek bunun işaretini de verdi bence.

‐Luffy'nin ayağa kalkması şaşırtmadı. Ancak anladık ki Luffy'nin o tek yedi diye düştüğü sahneler aslında her dövüşteki klasik yere düşmesi ve düşmanın işini bitirdim sanması ama sonrasında ayağa kalkması janrına daha yakınmış.

-Luffy bu dövüşü kazandığımı herkese ilan edin dediyse bu iş bitmiştir :D. Şimdiye kadar olan durum defalarca kez öldüğümüz bir oyun sonu canavarını nasıl yeneceğimizi çözdükten sonraki zaman gibi. Ama asıl mesele Law okay diyecek mi? Zaten daha geçen bölümlerde adamın gibi duruyorum :/// diye sinir olmuştu. Bence herkes 1v1 diye gaza gelmişken Oda meseleyi 2v1'e çevirebilir. Ha ama pek sanmıyorum. Zira Kid ve Killer Big Mom'ı alırken iki kaptanın Kaido'yu alması biraz adaletsiz olur gibi sanki. Gerçi Law'ın Big Mom'a gittiği bir durumda da Luffy farkı çok açmış olacak. Ne olacağını bilemeyiz. Şuandan sonra tahmin yapmak ve sallamak üzerindeki ince çizgideyim diye düşünüyorum :D.

-Bir diğer mesele şu ki Luffy'nin 1v1 Kaido alması hakkında bazı kafa karışıklıkları var. Şimdi Luffy yonkou mu olacak? Ama Kaido'ya bir sürü insan saldırmadı mı? Yonkou olması erken değil mi? Bu konulara bir açıklık getireyim kendimce.

1. Kaido pek çok kişiden hasar aldı doğru. Zoro'nun saldırısı onu yıkmaya yetmese de etkili oldu. Law en güçlü saldırısını kullandı. Ama gözden kaçan nokta şu ki tüm bunlar olurken Luffy yan yatmadı. Her iki yonkoudan da defalarca dayak yedi. Bir kere pili bitti bir kere de bilinci kapandı. Bunlar olurken henüz Kaido'yu ve stilini çözmüş değildi. Kendisinin dövüş anı power up'ı daha gelmemişti. Şimdi bunlar geldiği zaman Luffy'nin ezik halinde aldığı hasarlar bir anda sıfırlanmıyor.

Daha iyi örnek teşkil etsin diye şöyle açayım, diyelim Luffy 40 level oyum karakteri Kaido ise 50 level. Doğal olarak 40 level ile 50 level yenilmez ve Luffy'nin canının önemli bölümü gitti ama Luffy level atlayıp 50 oldu. Temiz bir dövüşte 50 level Luffy 50 level Kaido'yu yenebilir. Ama Luffy buraya gelene kadar bayağı can kaybetti ve oyunda level atladıkça can kazanma yok. Dolayıısıyla Luffy'nin yenebilmesi için ya level atlayınca iyileşmesi ya da Kaido'nun da belki Luffy kadar hasar alması gerekiyordu ki Kaido bu kadar hasar almadı bile


2. Yonkou seviyesi Luffy için erken değil mi? Zaten Oda 2 sene önce 5 seneye bitecek bu merek dedi. Her ne kadar serinin 3 sene sonra bitmesi imkansız olsa da artık bu Oda'nın düğmeye bastığının göstergesi. Zaten illa Oda'nın açıklama yapmasına da gerek yok bunu anlamak için. 2 yonkou indiğinde doğrudürüst düşman kalmıyor, Raftel yolunda somut adımlar atıldı falan. Bundan sonra iki saga var öngörülen, Karasakalla Korsanlar Kralı olmak için mücadele ve dünya hükümetini yıkma. Yani bir dahaki Saga Luffy KK seviyesine gelecek sonrakinde Roger'ın "bir gün birileri aşacak bizi" dediği şeyi gerçekleştirip hükümeti yıkacak. Basitçe Luffy'nin bir dahaki saga geleceği seviye KK seviyesi. Bu yüzden tahminlerinizi ona göre yapmanızı tavsiye ederim. Dolayısıyla Luffy'nin yonkou seviyesine gelmesi pek şaşırtıcı olmaz.


-Big Mom'ın zaten öyle kolayca düşmeyeceği belliydi. Ama asıl ilgi çekici olan Kid ve Killer'ın Big Mom'a saldırması. Daha önce Kaido'ya yanlarında Hawkins falan varken karşı koyamayanlar nasıl kendi başlarına Big Mom'ı alacaklar emin değilim. Üstelik Big Mom Kaido gibi çok yaralanmış da değil. Law oraya transfer olabilir belki.


-Law'ın Zoro'ya ölmene izin veremem demesi çok hoştu. Law ittifaka hep çıkar odaklı yaklaşmış gibi olsa da sanırım son şeylerden sonra Law da onlar benim arkadaşlarım moduna bağlamış olabilir.:flaugh:
bir kere beğenmek yetmedi, yorumda da beğenimi ifade etmek istedim. güzel yorumladın, ağzına sağlık.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık