Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Avatar: The Last Airbender (2005-2008)

Baştan sona 5 ya da 6 kez bitirdiğim seri... Biraz zaman geçsin olayları unutayım tekrar bi baştan sona yaparım...
 
Aranızda Taoizm'e sarmış olan var mı bilmiyorum ama bu çizgi dizi, Taoizm'den çokça izler taşıyor. Bunu anlamanın en iyi yolu Tao Te Ching okuduktan sonra bu diziyi yeniden izlemek olacaktır. Bu dizinin bir anlamda devamı olan Korra'daki Zaheer karakteri ise doğrudan bu felsefi düşüncenin meyvesidir. Hatta bu dediğime kanıt olarak kendisinin şu sözünü gösterebilirim, zaten bahsettiğim eseri okursanız anlayacaksınız:

"Dünyevi bağlarından kurtul. Boşluğa gir ve rüzgar ol."
 
Ya Naruto iyidir hoştur falan da Kishi evren yaratma mevzusuna neredeyse hiç girmedi. Yani sözde fantastik bir dünya var, ama bu dünyada hangi coğrafyalar mevcut ninja olmayanlar ne yer ne içer farklı kültürler, gruplar vs var mı varsa nedir falan bunlara neredeyse hiç değinmedi. Hani resmen sadece 5 köy arasında olup bitiyor gibiydi her şey. O yüzden kurgu bir yerden sonra düz gelmeye başladı. Benim Shippuden'in ilk zamanlarına daif hatırladığım eller arkada sağa sola koşan ninjalardsn ibaret. One Piece de kendini tekrar etse de (hatta belki Naruto'dan bile fazla) adam sürekli farklı ve değişik kültürlerle, çok farklı korsanlık dışu oluşumlarla vs kurguyu hep canlı tutuyor.
Bana kalırsa One Piece'i bu kadar güçlü yapan, gerçekleri bu kadar eğlenceli bir şekilde ve heyecanımızı canlı tutarak anlatabilme şeklidir. İyi ve kötünün arasındaki çizgiyi bu denli silikleştiren, hayatımızda karşılaştığımız bir sürü toplumsal olguya (ırkçılık, eşcinsellik, farklı siyasi görüşler vs.) bir şekilde değinen ve bunları anlatırken muhteşem bir evren derinliğine ve kararlılığına sahip olabilen epeyce uzun bir shōnen serisi bir daha gelmeyecektir muhtemelen.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 15)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık