Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Savaş Lordları vs. Komutanlar

Kim kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    82
İki tane az, Bigmom ve Kaido sağ kollarını hiç zorlanmadan ezer. Bigmom Marco'yu boğazından ikinci hamlesinde yakaladı. Kaido sağ kol gücünün üstü Luffyi tekledi.

5 tane King gelse Kaido yine alır. Belirli seviyeden sonra sayının çok önemi yok ( örnek 9 kın vs Kaido)
Allah aşkına şu Luffy'i adam yerine koyup üzerinden güç dengesi kurmayalım xD
 
Evet k.haki kullanmadı ama kaido ile tekrar karșılaștıklarında asıl gücü hyogorodan ögrendigi haki tekniği oldu. Yani hyogorodan o hakiyi ögrenmese kata ile karșılaștığı teknikleri doğru șekilde kullanabilse bile yine iși yaștı. K.hakiyi kullandığında nasıl bir güç artıșı bekliyorsunuz ki? Luffy sadece saldırıları öngörüp karșı saldırıya geçme fırsatı bulacaktı ama luffynin o zamanki saldırıları kaidoya karșı hiç bir ișe yaramıyordu yani k.haki anlamsız. K.hakinin anlam kazanması için ryou hakiye ihtiyaç vardı onuda ögrendi. Çatıda bile k.hakiyi kullanırlen o balyoz darbesini aldı. Bu adam en fazla ne kadar balyoz atağından sıyrılabilirdi ki? Katayı așmıș haliyle luffy net bir șekilde kaidoya ezilirdi (sakinligini muhafaza eden luffyden bahsediyorum) .

Kaidonun gücü kendisine saldırıların ișlemiyor olușu bence. Katakurinin kaidoya o mochi ile hasar verebilecegini hiç sanmıyorum ki g4 bile hasar veremiyor. Tek hasar verebilme șansı elindeki mızrak olur herhalde ama o da zor gibi. Evet kınlar da hasar filan verdi de ejder formunu es geçiyorum. Kaidoya zaafiyet verilsin diye olușturulmuș saçma bir form gibi geliyor bana. Hibrit formunda anlayacaz herseyi.

Kaido 5 degil 10 tane komutan alır. Yonkou ligi çok farklı bir șey bence.
Dostum.Hyo'dan öğrendiği teknikle Kaido'nun gsiz Luffy'ye vuramaması arasında bir bağlantı yok.Saldırıyı atlatan sade Luffy ne g2,g4 kullanan Luffy.Üst seviye dövüşler tek dikkat dağınıklığında biten dövüşler olarak bahsedildi de, gösterildi de.Oden dediğimiz adam bile 20 yıl önceki Kaido'dan aldığı tek darbede yeri boylamış yani.Adam vurunca kolay kolay herkesi indiriyor zaten.Kaido'nun g siz Luffy'ye vuramadığı yerde hibrite geçmeden rahat rahat falan vuramaz öyle.Kata'yı aşmış bir adam da yok.Son roundta bile üstün gelemeyen bir Luffy hiç aşmadı hele.Şu anki Luffy net üstündür Kata'dan.Hızdan dolayı uyanış kullanmayan bir Kata'ya bile baskın gelemedi o Luffy o tüm kekteki p.up almış Luffy.
 
Dostum.Hyo'dan öğrendiği teknikle Kaido'nun Base Luffy'ye vuramaması arasında bir bağlantı yok.
Olayı yanlış anladın, luffy kaidoyla ilk karşılaştıklarında k.hakiyi kullansa bile kaidodan en fazla 2-3 kere sıyrılabilirdi demek istiyorum. Yani k.haki etkin bir güç olmadan bir anlamı yok. Elinde sonunda sakinliğini kaybedersin güçlü bir karşı atağın yoksa. Çatıya çıkan halinde sadece ryou hakisi gelişmediki base halide gelişmiştir bence. BM'yi filan durdurmaya çalışıyordu.
 
Olayı yanlış anladın, luffy kaidoyla ilk karşılaştıklarında k.hakiyi kullansa bile kaidodan en fazla 2-3 kere sıyrılabilirdi demek istiyorum. Yani k.haki etkin bir güç olmadan bir anlamı yok. Elinde sonunda sakinliğini kaybedersin güçlü bir karşı atağın yoksa.
2,3 falan değil baya baya sıyrılırdı ha eninde sonunda kaybedecekti orası bir gerçek.Luffy gerektiğinde oldukça kontrollü,sakin olan bir tip.Kaido her zaman kendisine bodoslama sıfır gözlem ile dalan bir rakip bulamaz.O kadar basit değil o işler.Üst kattaki novaların hibritsiz Kaido performansı da bunu kanıtlıyor.Kid Kaido'yu ezerek,Law kafasına taş atarak çığlık attırdı aynı Kaido'ya.Fiziksel darbeler çok da iş yapmıyor değil muhtemelen.K.hakiyi Kaido karşısında zaman kazanırdı 5 saniyede dövüş bitmezdi diyerek söylüyorum.5,10 dk oyalayabilirdi çok ciddi olmayan bir Kaido'yu.Hasar verememesi konusunda Luffy için haklısın.Silahlanma p.upu da ondan geldi zaten.
 
Bence luffy bu teknikler ile kaidoyu teke tekte indirebilir seviyede olması lazımdı
Şu kısım hariç diğer yerlere katılıyorum. Ama bu kısım yoo dostum yoo. Luffy yanına bir nova alıp Kaido'yu yendiğinde haklı olarak "Oda sıvadı" diyoruz. Daha birkaç hafta önce Kata'dan kaçan adamın Kaido'yu teke tekte yenmesi ;
 
Shounen mantığına göre Hancock'un seviyesi Dof'tan üstte olmalı, Dof 1. değilse de 2.komutan eder benim gözümde. Hancockda en az 2. komutan gücünde vardır. Daha da yüksek bekliyorum ben.
Videoda görüldüğü gibi iki px'i direk tekleyip geçti. karakterin gücü sonra işlenmek üzere bırakıldı. Meyveside baya güçlü. Bu yüzden Hancock orta zorlukla Smoothie'yi alır diye düşünüyorum.

Luffy'nin kata dövüşünde k haki kasmak için bilerek dayak yediğini düşünüyorum. Yine aman aman fark yoktu ama k haki kasmaya çalışmasa daha az hasarla alabilirdi kata'yı. Kata en güçlü sağ kol falanda değil. King adamın 1.5 katı ödüle sahip. Komple BM tayfasını şelaleden aşağı gönderdi. Ki birde en zeki olduğu sbsde açıklanan Beckmann gerçeği de var daha. Muhtemelen wano savaşı biraz ilerleyip güçleri daha net belli olunca kata'nın havası söner.
 
Ben one piecede şunu gördüm arkadaş, sağ kolun kadar güçlüsündür. Hancocktan aşırı bir umudum yok o yüzden
 
Konuya detaylı şeyler yazacaktım unutmuşum.
Öncelikle en çok öne çıkan şey Oda'nın komutanlara meyve gücü verip durması; Garp, Shanks gibi tiplere nedense hiçbir tayfada rastlayamıyoruz.Bu meyveler eşine az rastlanır değil miydi? Eleştiriyi yaptık geçelim.

Toplu bir savaş ortamında avantaj biraz uyumdan gelir. Komutanlar aynı tayfa içerisinde birlikte çok savaşlar vermiştir. Aynı zamanda Yonkou tayfası oldukları için birbirlerini de iyi tanıyorlardır. Mesela King ve Marco birden fazla kez savaşmış olabilir. Katakuri vs Beckmann dövüşü çokça olmuş olabilir çünkü imparatorlar birbirine rakip. Tabi olmamışta olabilir ama bunlar deniz için diğerleri ile mücadele edip en yükseğe çıkmak isteyen insanlar.

7liklerde ise bu durum söz konusu değil. Tayfaları kısıtlı gerek güç gerek sayı bakımından denizlerin en üstündeki olmak gibi hedefleri ise yok. Hepsi başka işlerle meşgul. Crocodile silah, Doflamingo yeraltı, Hancock adasını koruma, Jinbei balık adam ırkçılığı vs. Bu yüzden yan yana olmaları ve bireysel ruh halleri savaş ortamında dezavantaj yaratacaktır.

Uyum +1 Komutanlar

Tabi uyum şart değil Kaido gibi ölmüyorsan, ölmüyorsundur. Güç konusuna gelecek olursak; komutanlar yine her zaman ki gibi daha aktif olarak savaşıyorlar. 7likler daha çok ileride tehlike olacak insanları saflara çekmek ve denizcilere düşman olmasını engellemek üzerine şekilli zaten çoğunun ödülü de komutanlardan düşük. Yani Mihawk 10 milyon Belly ödüllü biri bile olabilir. 7likler aktif savaş yerine kendi planlarını yürütüyor. Bu da onların savaş potansiyelini kısıtlar bence. Mihawk'ı ayrı tutarsak tabi çünkü onun kellesine talip olmak doğaldır. Bu konuya örnek olarak Crocodile ismini söylemek lazım. Denizlerden uzak olduğu için güçten düştüğünü, bölümü hatırlayamasam da, kendi söylemişti. Bireysel güçlerini takdirle karşılamak gerekse de Weevil ve Mihawk dışında birinin güç konusunda ön plana çıktığını pek göremiyorum.

Güç +1 Komutanlar

Son olarak ise zeka konusu ki bu konuda asıl olay 7likler. Çünkü dediğim gibi kendi planları, kendi hedefleri var. Hedefi büyük olanların kuracağı planlar daha geniş kapsamlı olur, üstüne çok da düşünmezsin. 7likler savaş sırasında mikro bakış açısı ile nasıl davranması gerektiğini daha iyi bilir. Çünkü bireysel namları ön plandadır. Doflamingoo yer üstünde kral yeraltında Joker. Crocodile şehri koruyan vs.

Zeka +1 7likler.

Sonuç; Komutanlar:2 - 7likler: 1 Gerek meyve gücünün çeşitliliği, gerek bazı aynı tayfa üyelerinin uyumu ve sayı fazlası ile komutanlar vs. yi alır.
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık