Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1005: Şeytan Çocuk

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    234
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jack, Sanji için çokta kötü bir eşleşme olarak görmüyorum artık. Ashura ve Sulong Neko ve İnu gibi 1. komutan ve 1. komutan üstü leveli gücündeki güçlü karakterler, Kaido karşısında çokta varlık gösteremese de; güçlü olduklarını biliyoruz. Ama neden Kaido karşısında Luffy'nin verdiği hasarı veremedi ? Hyo bilmiyorlar mıydı ? Koskoca Wano da.... Hyo nasıl bir haki türü de 9 kızıl kın'da yok ? Varsa da, bu haki, neden kaido'ya zarar vermedi de, Luffy ustalaşmamış hyo ile verebildi ? Bunların cevabı açıklanması lazım. Zoro'nun Enmasız Kaido kesemeyeceğini anladık. Luffy, Hyo biliyor. Law, "Gama knife gibi içten zarar veren güçlü tekniği ile, Killer'ın, içten hasar veren bir tekniğe sahip olması, Kid'de, bayağı tank olmasıyla. O zaman, bu kombine 9 kızıl'dan farklı yapıyor. Ama ne kadar farklı ? Biz bence 5 Nova'yı çok abarttık. Çünkü olması gerektiği gibiler.

O yüzden Sanji, kimsenin deviremediği Jack'i önceki rakiplerinden farklı olarak çok büyük hasar verecek. Ve Çatı tayfası kadar güçlü olduğunu kanıtlayacak. Jack'te 3. komutan değil. Ödül olarak 3. sırada. Buna dikkat etmeniz de yarar var. Ve en genci de kendisi. Queen, hafızasını kaybetmiş ve silahsız Big Mom'ı bayıltabildi. King, içinde Yonkou olan (!); gemi devirebildi (!). Bu adamlar bildiğin ağır abiler.
Bu yüzden 9 kızıl kın'da Kaido karşısında varlık gösteremeyişi Jack'i çok küçümsettirdi. Ama Jack, basit biri değil. Çokça büyük hasarları tankladı; ama hepsinde yenildi. Karakter bildiğin boks torbasına döndü. Ama yine de ayağa kalktı. Ve içinde Koramiral ve Amiralin olduğu gemiye saldırıp geri dönebildi. Ve bu etmen çok önemli etmen. Yani Sanji'ye verilen ödül'de bu etmenlere göre bakılacak. Dün sinirli halimle pek düşünememiştim. Çünkü, Sanji gibi sevdiğim karakterin. ağlaya ağlaya "Kurtarın beni!" deyip; alttakilerin Sanji'ye acınası halde bakmaları, Üstteki pozlu 5'li'nin de göğe çıkarılması şahsen aşırı zoruma gitti. Çünkü ben bu seriyi Tüm hasır şapka tayfasını çok sevdiğim için okuyorum. Gidipte Zoro, kanser kanser yücelirken, Sanji'yi ezen Oda'ya da pek hoşnut düşünceler beslememi bekleyemezsiniz. Ama bu adama güveniyorum. Sanji'ye değer verdiğini de inanıyorum. Alt katı komuta edeceğini ve bununla beraber karakterin taktisyen zekasını öne cıkaracağını ve bir de Cp0'nun dediği gibi; alt tarafın çatıdaki savaş kadar aynı öneme sahip olduğunun gerçekliğine varırsak. Sanji için çatı katı asıl burası olduğunu ve Savaşın bir diğer güçlü çephesini komuta edeceğini anlıyoruz.

Ama şu an an aklımda yeni sorular var oldu. Bu da Yamato, Jack ile karşılaşabileceği ihtimali. Çünkü 10. kişi Toki olursa eğer. Ve! Sanji'nin de Yamato'nun göğsüne saklanmış Momo mizahını da göz önüne alırsak. Üstüne de 9 kızıl kın'ın küçük kız kardeşi olan Shinobu'nun anikilerin son halini görmesini de katarsak, bu çok güçlü ihtimal.
Novalar tam tersi küçümsenmişti ama iyi idare ettiler bence. Arc başı Killer'i adam yerine koyan bile yoktu.
Sağ kolların hepsi kınları harcar bu arada. Sulong falan dinlemezler.
 
Neden çatıdakilerin gücünü sorgulamayalım ki ? 9 kızıl Kın basit birileri miydi ? değildi. Eğer sorgulamazsak ileride Luffy ve Zoro tökezlediğinde; Oda yapamamış diyeceksin. Ki bunu adım gibi eminim. 9 kızıl Kın ile 5 Nova'yı ayrıan fark nedir ? Çünkü iki grup basit birileri değil.
Luffy ile Zoro tökezleyecek buna niye Oda yapamamış diyeyim ki. Ben başından beri yukarıda ki dövüşe olur vermiyorum. Ne Luffy için ne Zoro için ne de ittifakta ki herhangi bir kişi için. 9 Kızıl kında en güçlü olarak görülen adamlar İnu-Neko sulong formu ona da Yc-1 demişsin. Bu adamlar çok daha güçlü oluyorlar ama dönüşümleri çok kısa sürüyor. O sürede YC 1 seviyesindeki adamlara iki kişi girse bile alamazlar. Patlayıcı güç olarak o seviyeye ulaşabilirler ama yeterlilik manasında bunu sağlayamazlar. O yüzden ileri seviye haki kullanamıyorlar.

9 Kızıl Kın intikam için bu yolda yürürken ve sonunda ölümü kabul ederken Çatı 5'li için bu geleceğe atılan büyük bir adım olacak. Bu adamların yürüyeceği yol var çünkü bu adamlar dünyanın geleceğini şekillendirecek isimler olarak bahsedildi. Burada güç kıstası yapmıyoruz, Örneğin Buggy çöp olmasına rağmen Shici olarak denge unsuru olarak görüldü. Bana göre Çatı beşlisi şuanda ittifakta ki en güçlü isimleri ifade ediyor bunların yanına bir tek Marco'yu yakıştırırım. Bazıları Yamato'yu da yakıştırabilir ama daha bir şey görmediğim için laf söyleyemem.

Şunu da belirteyim ben Sanji'yi güçsüz olarak görmüyorum. Bana göre aldığı bir power upla Jack ve Queen dövüşünü yadırgamam. Ama bu demek değil ki Sanji çatıdakilerle eşit veya güçlü. Yukarıdakiler'in şuanda karşısında ki oldukları varlık karşısında durmak bir komutan karşısında durmaktan çok daha zor. Çünkü bir komutan karşısında varlık göstermekle her vuruşu ile En güçlü komutanı seviyesindeki bir adamı tekleyen kişi karşısında varlık göstermek farklı.
 
Novalar tam tersi küçümsenmişti ama iyi idare ettiler bence. Arc başı Killer'i adam yerine koyan bile yoktu.
Sağ kolların hepsi kınları harcar bu arada. Sulong falan dinlemezler.
Küçümsenmelerinden bahsetmedim zaten. Ben ikisinin arasında ayıran farklılıkları yazdım. Ama abartmaya gerek yok. Savaş sonu hepsi YC1 VE YC1 üstü olmayacak. aralarında illa bir farklılık olacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık