Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1003: Go Tahtasına Yansıyan Gece

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    275
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CP0 gözüktüğünde, bir beyaz taşı oynattıkları sıra Law'un tayfasının gözükmesi hoş, hamleyi bize izletmiş sanki. En sağdaki taşı Bepo kısmı olarak varsayarsak, en alt karede merkeze doğru ilerledikleri de belli oluyor.
Ayrıca tahtanın üzerinde beş beyaz taş gösteriyor, biraz arkasından bizim taraftan da beş sahne gözüküyor. Yamato'nun bizim tayfa üyeleriyle birlikte gözükmesi, Marco'nun yer almaması, Yamato'nun tayfaya geleceğini iyice pekiştiriyor sanki. Ayrıca bu sahne üzerine CP0 liderinin yeni nesil korsan tarafının Kaido'nun as adamlarını yenmeleri hakkında yorumu var. Bunun üzerine gözükenlerden birinin Yamato olması üzerine, as adamlardan birini onu indireceği fikri pekişiyor. Bu Sanji'yi kovalayan Maria mı olur, yoksa Big Mom korsanlarından mı çıkar kim olur belli olmaz.

CP0'ın kendini Kaido tarafında konumladığı da belli oluyor. Adanın dışa açılması işlerine gelmeyecek gibi. Yine de iki tarafın birbirini kırması da aynı şekilde işlerine geliyor, tam sağı solu belli olmayan tipler, savaşa nereden dahil olacakları belli olmaz. Savaşın sonuna spoilerımsı bir yorum getirmeleri de güzel olmuş, iki imparator düşerse dünyadaki etkileri gözükmeye değer olacak. Buruda hükümetin imparatorları dünya üzerindeki önemli çarklardan saydıklarını da varsayabiliriz.

Bölümde Big Mom'un Zeus'la birlikte bir anlık hızı da dikkatimi çekti. Zoro'nun hemen yanında yerde yatan Luffy'e daha uzak mesafeden saldırıyor. Zoro Luffy'i kıl payı kurtarıyor, aynı şekilde Big Mom bunu Law ve Kid'i de kolayca geçip yapıyor. Kid neyse de Law'un ışınlayarak dahi olsa Luffy'i kurtarma çabası olurdu, tepki veremiyorlar. Zoro da dediğim gibi kıl payı kurtarıyor.

Big Mom'un Luffy takıklığı devam ediyor, Luffy'i bana verin diye bağırırken Kid ve Killer'in arkasında. Kid ve Killer ise Kaido'ya doğru yönelmiş vaziyette. Arkalarında Big Mom varken hiç oralı olmamaları benim biraz komiğime gitti. Neyse ki o tarafa daha sonradan Law gidiyor.

Bir diğer komiğime giden konu da, yere düşen Kaido'nun her kalktığı seferde ilk gördüğü kişiye tiltlenmesi. Geçen bölüm kalkar kalkmaz Law'a bilenmişti, bu sefer Kid'i görüp ona tiltleniyor.


Bir de Killer'in geçen hafta Zoro'nun blokladığı Kaido'nun rüzgar slahslarından iki tane bloklaması var. Killer'den çoğu kişinin beklentisi yoktu ama çıkardığı performans biz sevenlerini bile şaşırtmaya başladı. Adam yonko saldırısı sonra kalkıp savaşmaya devam edebiliyor, yonkonun ağzından kan getiriyor. Ama sözde çatıda fazlalık, biri şunu teklesin fazlalık yapmasın azizim :))

Zoro'nun Kaido'yu kesmesi bölümde en kayda değer konuydu. Bu kalıcı bir yaramı yoksa kınlar tarzı bir yaramı bilmiyorum ama sonuçta derisi aştı. Bunu Enma ile yapabileceğinin sinyallerini vermişti zaten. Ama daha önce öne sürdüğüm gibi, Zoro'nun o levellara tam olarak çıkması için, diğer iki kılıcıyla da sağlam hasar çıkarması lazım. O zamana kadar Zoro için bu adam oldu artık diyemeyiz. Yine de artık Enma ile Kaido'ya kalıcı hasar verebileceği de belli oldu. Kaido'nun kesildikten sonra kılıcı hemen tanıması da güzel olmuş.
 
Luffy cidden her şeyini koymuş saldırıya. Geçen bölüm Zoro'nun yıldırım yemesinden sonra sinirlendiği belliydi zaten. Tutmamış kendini.

Enma'nın yaydığı auranın ne olduğunu az çok anlamış olduk. Resmi çeviri gelince daha net anlarız ama şurası kesin; o etrafında dalgalanan şey hakiymiş. Biz, geçen bölüm onu alev sanmıştık. Değişik bir haki türü sanırım. Enma'nın farkını, şu panelde çok net göstermiş:

İşaretlediğim yerde, sadece Enma'dan çıkan aura farklı. Demek ki, Enma hakiyi farklı bir forma büründürüyor. Eğer böyleyse, tam da benim bahsettiğim ve istediğim şey olmuş oluyor. Zoro, şimdilik bu tarz bir hakiyi kullanamadığı için Enma'ya muhtaç ama bu hakiyi kullanmayı öğrendiği zaman, bu muhtaçlığı kalmayacak. Zaten Kaido'nun gövdesinde tek bir kesik olması, sadece Enma'yla kesebildiğinin göstergesi.
Yalnız, taşan hakiye bakar mısınız... Geçen bölüm neden BM'nin endişelendiğini şimdi daha iyi anladım. Şu hakiye bakın:

Acaba bu tam olarak ne çeşit bir haki? Kaido'nun derisini aşabiliyor. Yani tahminimce, janjanlı haki versiyon 1 dediğimiz haki olabilir. Luffy bunun versiyon 2'sini de kullanabiliyor.

Bölümün en güzel panelini de atayım:
Enma boyle ise diger kilic da bos degildir. Ayrica zoronun enmayi wano sonu birakacagini dusunuyorum. Sanji icin ise suiti birakmasini umut ediyorum.
 
Yalnız işin garip tarafı, Oden'in Kaido'ya kalıcı hasar bıraktığı o atakta hiçbir efekt yok. Ona rağmen baya bir sağlam etki bırakmış gibi çizmişti. Şimdi Zoro sahnesinde baya baya farklı bir efekt görüyoruz ama onun da etkisi Oden'in atağı ile kıyaslanamaz derecede.

Garip...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık