Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] One Piece'de Kehanet ve Joy Boy Poseidon

  • Konbuyu başlatan Üye silindi 5781
  • Başlangıç tarihi

Sizce Kehanetlerin taşınması Deniz Kralları ile mi olmuştur?

  • Evet

    Kullanılan: 7 26.9%
  • Kısmen

    Kullanılan: 18 69.2%
  • Hayır.

    Kullanılan: 1 3.8%

  • Kullanılan toplam oy
    26
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kehanet'in sözlerle aktarılıyor olması bana mantıklı geliyor. Dediğin gibi bunun bir parçası da Deniz Kralları olabilir. Ama tek kaynağın onlar olduğunu düşünmüyorum.
Zunisha'nın sesinin duyulması farklı varlıklarında bu iletimi sağlayabileceğini düşündürtüyor bana. "Her şeyin sesini duyma"nın da deniz krallarıyla sınırlı olmadığını biliyoruz. O yüzden ben kısmeni seçtim.
Ama böyle bir iletim gerçekten varsa eğer, Deniz Krallarının bu işi tek başlarına yapıyor olması da şaşırtıcı olmaz benim açımdan.
Eline sağlık bu arada. Mantıklı ve okuması keyifli bir yazı olmuş.
 

Üye silindi 5781

Eline sağlık emeğe saygı.:sapkali:Ana fikri de özet mahiyetinde yazabilirsen güzel olur.
Sonuç: Deniz Kralları , uzun zaman önce bir kişiden belli bir zulmün ne zaman son bulacağına dair bilgi aldı. Deniz Kralları daha sonra bu zamanı zamanına aldığı bilgiyi nesilden nesile aktardı. Bu kehaneti başlatan kişi , Deniz Kralları ile iletişime geçebilen birisi ya her yüzyılda bir doğan Poseidon ya da Joy Boy'un tam kendisi. Yani ortada anlamsız , nerden çıktığı belli olmayan bir kehanet yok.
Joy Boy'un bu bilgiyi daha doğrusu bunu ön görmesi de Kayıp Yüzyılda Madam Shyvarly gibi birisinin varlığı sayesinde veyahut başka bir şekilde öğrenmişti.
Joy Boy bir şekilde geleceği gördükten sonra tehlikede olduğunu anlayarak Balıkadam adasına verdiği sözü yapamayacağını anladı ve Kozuki Hanesi'ne bir Özür Poneglif'i yazdırdı , ardından Kozuki Hanesi Joy Boy'a inanarak kendilerini devasal bir güçten korumak için sınırlarını kapattılar. Joy Boy en sonunda arkasında bir One Piece hazinesi bırakarak Antik Krallığında silinmesi ile beraber hayata gözlerini yumdu.
Buyur teşekkür ederim.
 

Üye silindi 5781

Bu arada ilginizi çekerse diye söylüyorum aklımda son bir teori kaldı o da sadece D.'ler ile ilgili olacak. Onu da haftayı paylaşmayı düşünüyorum. Bu teorileri uzun zamandır düşünüyorum ama yazıya geçirme olayı gerçekten zorlayıcı ve zaman alıcı oluyor , bazı fikirleri vurgulamada sıkıntı çektim mi diye art arda bahsedebiliyorum kusuruma bakmayın.
 
20 yıl sonra Deniz Kralları iki hükümdarın buluşup Dünya'yı daha iyi bir hale getireceğini söylüyorlar.
Aynı şekilde bu Wano'nun sınırları ile ilişkili bir durum da.
Yani bu bir grup korsan eğer Dünya'yı daha iyi bir hale getireceklerse Wano'nun sınırlarını açacaklar , açmak zorundalar.
Wano'nun sınırlarını açmalarında ise en büyük engel Kaido.
Deniz Kralları bunun kesin olacağını söylüyor , o yüzden Oden de Kaido'yu devireceği bilgisine kesin bir şekilde ulaşmış oluyor. Bir nedim Tümden gelim yapıyor gayet de mantıklı.
Her şey aslında böyle mantıklı hale geliyor.
Yani Oden, bir grup güçlü yeni nesil korsan (20 yıl sonra veya iki hükümdarın buluştuğu dönem vb. zaman dilimleri) düzeni ve önemli aktörlerini devirecek sisteme format atacak, gibi genel bir ifadeyi/kehaneti özele idirgeyerek Wanayo ve Kaidoya uyarladı.
Bu durumda Kaido yada wano için özel bir kehanet yok.
 
Bu arada ilginizi çekerse diye söylüyorum aklımda son bir teori kaldı o da sadece D.'ler ile ilgili olacak. Onu da haftayı paylaşmayı düşünüyorum. Bu teorileri uzun zamandır düşünüyorum ama yazıya geçirme olayı gerçekten zorlayıcı ve zaman alıcı oluyor , bazı fikirleri vurgulamada sıkıntı çektim mi diye art arda bahsedebiliyorum kusuruma bakmayın.
Sorun değil. O herkesin içinde olan bir şüphe. Gönder gelsin.
 
Öncelikle emeğine sağlık, çok güzel bir yazı olmuş. Ekleme açısından kafamı kurcalayan şey söylemek istiyorum.

Toki serinin kilit karekterlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar Oda çok yüzeysel tanıtmış olsa da. Toki, Oden ile karşılaşırken 800 yıl önce geldiğini söylüyor. Yani 800 yıl boyunca meyvesi yeryüzünde görülmemiş. Ayrıca Toki'nin 800 yıl önce yaşamış olması Joy Boy ile karşılaşmış olabileceği pek muhtemel.

Ancak Oden ile karşılaşmasından hemen önce söylediği sözleri de atlamamak gerek.
Burada Toki "...yeniden geleceğe gitmem gerekecek" diyor. Yani anladığımız Toki kasıtlı olarak Oden ile tanışacağı yıla gelmiyor. Kendini tehlikede hissettiği zaman, zamanda ileri gidiyor. Bu da kafalara 800 yıl önce ne yaşandı sorusu getiriyor? Neden kaçmak zorunda kaldı? Neden Wano'yu bulmaya çalışıyor?Zamanda yolculuk yaparken başka kimlerle karşılaşmış olabilir? Meyvesiyle başka insanları da zamanda ileri gönderdiğini gördük. Acaba zamanın ilerisine bir takım sesler mesajlar gönderebilir mi? (sorular sorular... )

Bir de 400 yıl önce yaşamış Noland'ı da unutmamak gerekiyor. Kendisi tıpkı Roger gibi idam edildi. Tek bir farkla, ölürken gülmüyordu(belki bir D. olmadığı için).
Ancak Noland, tıpkı Joyboy gibi, o da Jaya halkına bir söz veriyor.
Ancak 5 yıl sonra görüyoruz ki Jaya da tıpkı Wano gibi Balıkadam Adası gibi ulaşılması zor bir yere dönüşüyor.
Jaya ülkesinin yarısını Skypeia'ya uçuran güç nasıl ortaya çıktı? Neden orada ortaya çıktı?
Bu üç ülke;Jaya Ülkesi, Balıkadam Adası, Wano ve üç karekter;Joyboy, Noland, Roger hikayeleri oldukça benzerlik gösteriyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık