Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Zirve Sengoku vs. Zirve Silvers Rayleigh

Kim kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    326
Şimdi adım adım gidelim.Wano öncesinden başlayalım.

Wano öncesi için Ray demek çok mantıklı ve normaldi.Adamdan beklenti büyüktü.Kara kral,sağ kol üstüne üstlük ortak diye geçiyordu.

Ancak Sengoku'da kral haki olduğunu öğrenmemizle birlikte flashback geldi.Şu anki tabloda şunları görüyoruz.

Roger Garp ile Sengoku'yu aynı kefeye koyuyor.Onlardan biri gelsin diyor.Wb denizleri bilen isimlerden sayıyor Sengoku diyor ama Ray demiyor.
Garp da Ray'i ona bırakmalarını söylemişti.Bunu söylerken çok rahattı halledebileceği birşeymiş gibi.Sengoku ile arasında çok fark olmadığı düşünüldüğünde Sengoku da Ray'e karşı kazanacaktır.Çok zorlu bir dövüş sonrası elbette.O kadar kolay değil.


Kral haki desen iki tarafta da var.Ancak Sengoku'nun meyve avantajı bariz.Bb tayfasıyla tek başına dövüşmesini sağlayan bir meyve.Meyveyi ve fiziği de hesaba katarsak uzayan bir dövüşte kazanan Sengoku olacaktır.Tabii bu Ray'in hiç şansı olmadığı anlamına gelmiyor.Ancak ağır basan taraf bariz Sengoku olacaktır.
 
Roger vs şiki kapismasina Sengoku gönderiliyor git şunları yakala gel diye.Şunun çeyreği kalibresinde bir göreve Zoro atansa putunu yapar tapar o arkadaş.Boş yapıyor.
Zoro'nun rakipleri zaten o seviyede: Bobbin x Orochi ;)

Sengoku boş adam değil evet. Aynı ligin adamı bunlar. Fakat aynı ligde de olsalar bir kazanan çıkmak zorunda. Sengoku'nun 1 özelliğinin Rayleigh'den iyi olması ona dövüş kazandırmaz. Bildiğimiz Ray, haki ve hız konusunda Sengoku'dan daha iyi. Fiziksel güç konusunda denkler diyelim. Geriye meyve ve dayanıklılık kalıyor zaten. Meyveyi çıkar, Sengoku'nun Ray'den iyi olabileceği tek konu dayanıklılık kalıyor. O da tartışmaya açık. Vaziyet bu.
Haki konusunda neden Rayleigh iyi oluyor? Kral Hakisi bile var adamın. Dövüşme tarzı olarak savunma hakisi daha gelişmiştir. Rayleigh gözlemde iyidir.
Hız için Rayleigh demişsin. Sengoku'nun Teach ve tayfasını saniyeler için kimse fark etmeden nasıl hoplattığı ortada. Sengoku yavaş bir karakter değil.
Meyve çıkartma olayı diye bir şey yok. Sengoku'nun meyvesinin Asya halkı için anlamı çok büyük.
Zoan'ı da düşününce net dayanıklıdır bence de.

Ben böyle düşünüyorum:
Sengoku: Dayanıklılık, fiziksel güç, savunma haki
Rayleigh: Gözlem haki, hız, kral haki
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık