Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Yaşadığınız Paranormal Olaylar

Bu Konuda Düşünceleriniz Neler?

  • Paranormal olaylar gerçek olabilir.

    Kullanılan: 27 17.2%
  • Paranormal olaylar gerçektir.

    Kullanılan: 23 14.6%
  • Hayır hiçbiri gerçek değil.

    Kullanılan: 30 19.1%
  • Her şeyin bir açıklaması vardır.

    Kullanılan: 38 24.2%
  • Bir şeyler olduğu kesin ama ne olduğunu bilmiyorum.

    Kullanılan: 11 7.0%
  • Net bir fikrim yok.

    Kullanılan: 12 7.6%
  • İlgilenmiyorum.

    Kullanılan: 16 10.2%

  • Kullanılan toplam oy
    157
Büyüye inanan bir insanım ve büyüyle paranormal olayların bağlantılı olabileceğini düşünüyorum.
@Perona gün geçtikçe ailelerimiz arasında benzerlik görüyorum :D zamanında annem elbise dolabı içinde domuz yağı bulmuştu ve araştırdığında büyülerle alakalı olduğunu öğrenmişti. Ki benim de halalarımın bu işlerle alakası var
zaten öyle büyü onlarla yapılıyor asdawasd
 

Silinmiş Üye

Henüz müslüman olduğum dönemde birçok olay benim ve kardeşlerimin başına geldi. Bir tanesini aktarayım.

Oturduğumuz ev müstakil 2 katlı bir ev ve tuvaleti de yukarı çıkan merdivenlerin girişinde kalıyor. Evde tek olduğum sırada tuvalete gitme ihtiyacı hissettim. Aşağı kattan yukarı kata çıkıp tuvalete yöneldim. Genelde yukarı katın odalarının kapıları kapalı durumda olur, o gün de öyleydi. (Yani rüzgar veya herhangi bir ses çıkarabilecek bir durum oluşamaz durumdadır yukarı katta.) Tuvalette ihtiyaç giderdiğim sırada tuvaletin kapısı sert bir biçimde çaldı, o an aklıma gelen ilk düşünce beni çok korkutmuştu, '' koruyucu melekler kapı dışarı kaldı, ne yapacağım ben? '' (insanı koruyan melekleri tuvalete girmezler) aceleyle bildiğim duaları okuyup taharet aldıktan sonra merdivenleri 5 er 5 er atlayarak evden ayakkabımı bile yarım yamalak giyerek kaçtım. Arkamı dönüp baktığımda çok net bir şekilde 2. katın perdesinin haraket ettiğini gördüm ve biri sanki o perdenin ardından bana bakıyormuş gibi hissettim. Kötü bir deneyimdi.
 
büyü cin peri vs gibi paranormal olaylara inanmıyorum.
insan beyni çok ilginç.bir çok kez kendi kendine telkin vererek gördüğünü sandığı şeyi birşeylere ceviririz.
bazen etkilendiğimiz durumlarda beynimiz bize oyunlar oynar.
aslında o oynadığı oyun evrimsel süreçte işimize çok yaramış hani mağara soğuk karanlık girme orda yırtıcı canlılar var psikolojisi genlerimize öyle aktarılmış ki ilerleyen dönemde modern canlıda ilkel dürtü ve refleks olarak kendini göstermiş.
çok detaylı evrimsel psikoloji konusu fazla girmiyorum ama maalesef ne cin ne peri nede buna benzer şeyler yok.keşke olsa hayatımıza heyecan katardı :D
Paranormal olarak anlatılan şeyleri ben de zihinsel oyunlar olarak görüyorum ama sence de biraz fazla emin konuşuyor musun? Yani kesinlikle cin peri diye bir şeyin var olmadığı ispatlandı da biz mi bilmiyoruz.
 
Henüz başıma paranormal bir olay gelmedi. İnançsız biri olarak böyle olaylar yaşarsam ne düşüneceğimi pek bilmiyorum.
 
Olmadığı gün gibi ortada zaten de olduğu hakkında şüphe verici deliller varsa çıkar göster.
Nedensellik temelli maddeleşmiş bir evrende yaşıyoruz. Beb de isterdim faztazik olaylar falan olsun ama yok işte.
Olmadığı gün gibi ortada değil. Sadece olduğuna dair elde veri yok. Ama olmadığına dair veri de yok. Bu yaptığın dünyadışı yaşam formu yok demek gibi bir şey.
 
Paranormal olduğunu düşünmüyorum ama küçükken yaşadığım bir olayı anlatayım. Bir akşam saatinde anneannemlere ziyarete gitmiştik, dışarıda mahalle çocukları ile oyun oynuyoruz, saklambaç vs. Sonra bunlar bana karabasan diye birşey anlatmaya başladılar, tabi ben küçüğüm bilmiyorum ne olduğunu. Anlattıklarına göre bir tane ortaokul çocuğu lavaboya gitmiş yüzünü yıkamak için, sonra aynaya bakınca arkasında karanlık canavarımsı bir figür görmüş ve gördükten sonra ağzından kanlar gelmeye başlamış ve ölmüş. Ben şok, çok korkmuştum ve merdivenlerden çıkarken bile titriyordum, oturma odasında uyuyorduk ve ben uyuyamadım, babama anlattım olanları babamda bu tür şeylerden korkmadığı için bana en çok insanlardan kork diyerek teselli etmeye çalıştı ama bende öyle bir etki bırakmış ki hala uyuyamıyorum en son anneannem bir şey kaynatmaya başladı (sanırım zihni rahatlatan bitkilerden olabilir) ve annem ile babam da yanımda kaldılar bu sayede uyuyabildim. Olayın etkisi bayağı büyüktü, bu güne kadar unutamadım.

Birde arkadaşımın yaşadığı bir olayı anlatayım. Gece bilgisayar oynarken cam açıkmış, camı kapatmaya çalışırken gece saat 12-1 arası olmasına rağmen perde çok şiddetli bir biçimde sallanmaya başlamış. Dışarıda rüzgar filan da yokmuş yani. Perde bir süre sallanmaya devam etmiş, sonra durmuş. O olaydan sonra çok korkmuş, bir kaç gün etkisi sürmüş.

Beynim böyle tuhaf şeylerle yüklü olursa ara sıra gece karanlık siluetler görüyorum, insan aklının oyunları işte. Geçen günlerde gece mutfağa gittim, su içtim, odama doğru giderken etrafa bakıyorum her taraf simsiyah. Çok panik oldum hemen odama koşup yatağıma yattım ve yorgana sarıldım. Gergin olsam da yarım saate uyuyabildim.
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık