Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 995: Kunoiçinin Yemini

Bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    213
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eğer ki gelecek bölümlerde, Oda'nın; Usoppu veya Nami'nin, Tama'nın yeteneğini Ulti ve Page1 için kullandırıp kendi emirlerindeki askerler olarak kullandıracaksa One Piece'in sahneleri net bir şekilde tahmin edildiği için sıradan, basit ve dolayısıyla sıkıcı bir manga haline bürünecektir. Merak uyandırması azalacaktır.
 
Son düzenleme:
Eğer ki gelecek bölümlerde, Oda'nın; Usoppu veya Nami'nin, Tama'nın yeteneğini Ulti ve Page1 için kullandırıp kendi emirlerindeki askerler olarak kullandıracaksa One Piece'in sahneleri net bir şekilde tahmin edildiği için sıradan, basit ve dolayısıyla sıkıcı bir manga haline bürünecektir. Hiçbir merak uyandırmayacaktır.
Ulti ve Page One'a kullanamaması gerekiyor. İkisi de normalde insan sonuçta. Kaçmalarını veya yardım almalarını bekliyorum.
 
Kapak güldürdü :D

Tahmin ettiğim gibi Marco LinLin'i alıkoymaya çalışıyor. Alevlerinin özel olduğunu, LinLin'in ne kadar tehlikeli olabileceğini söylüyor. Dikkatimi çeken nokta Prometheus'un "Neden canım yanıyor?" demesi. Marco hemen akabinde nedenini söylüyor ama tam olarak açıklamıyor, sadece özel olduğunu duyuyoruz kendisinden. Anka alevlerinin alınan hasarı iyileştirmesi, yenilebilir forma sokması ve iyileştirici (diğer varlıkları) olması dışında bi numarasını görmemiştik. Sanırım Goda Anka Marco'yu tam anlamıyla işleyecek ve meyvenin ofansif yönünü göreceğiz diye umut ediyorum. Marco başkalarını iyileştirirken sağ elini kullanıyor, Ana ile savaşırken de sol elini kullanıyor. Acaba bir tarafı iyileştirirken diğer tarafı zarar mı veriyor? yoksa kendi iradesi ile meyvenin formunu mu değiştiriyor?

Alevler görüşü kısıtladığından mı bilmiyorum LinLin kolay bir şekilde Marco'nun ensesinden tutuyor, gel bahalım bizim oğlan diyor. Spoiler çıktığında Perespero Ana'nın aklına girmiş galiba demiştim lakin boşuna hakkını yemişim çocuğun. Katakuri'ye sen kim köpeksin çeken kadının Perespero'ya "bitir işini" demesi çelişkili olmuş.

Perespero'yu pek sevmem ama hakkını vermek lazım yayını gererken epey karizma duruyor eleman. Okunu haki ile kaplamış. ? Normal şartlar da Marco'ya bir şey olmaması lazım ama bilmiyorum Marco epey tedirgin duruyor. Perespero geçmişte Marco'yu öldürmek istemiş. Neden acaba? Valla aklıma hiç bir şey gelmiyor :d

Marco ve Perespero'nun olduğu panelin ortasında dolunayı görüyoruz ve hemen bir alt panelde sulong formlarıyla Perespero'ya yara bırakan Wanda ve Carrot ikilisi ortaya çıkıyor. Böyle olacağını tahmin etmiştik :d Yaralanan Perespero yere düşerken "Sen o minksin!" diyor. Eleman yaralanırken bile rakiplerini analiz ediyor, te allam.

Sulong formunda ki minkleri gören LinLin'in suyu akıyor tabi, karı nasıl bir ruh hastasıysa artık.

6.sayfaya geldik. Bence bölümün en iyi hatta bölümü geç serinin en havalı sahnelerinden biri burası. Carrot ile Wanda'ya kalbimi bıraktım.

Perespero haklı olarak serzenişte bulunuyor: O manyak kendini havaya uçurdu, sonuçlarına da ben katlanıyorum! diyor. Ben hak verdim adama :d Sonuçta bölgesine girmiş düşmana karşı savaşıyor, karşısında ki eleman da manyağın teki dinamitlerle intihar saldırısı yapıyor adam ne yapsın? Pedro'yu severim lakin Peres bu konuda suçlu değil.

Bir sonraki sayfa da Zeus'un üstüne binerek giden LinLin'i görüyoruz, "Ne haliniz varsa görün, ufak tefek şeylerle beni meşgul etmeyin." diyor. Ne alaka olm karşında Marco var lan. Marco'ya neden yeni yetmelere yardım ediyorsun diyen karı Marco'yu beğenmeyip yeni yetme dediği veletlerin peşine düşüyor valla karı kendiyle çelişip duruyor he. Giderayak "Beni öldürmek istiyorsan bunu daha sonra yapman gerekecek! Şu anda sana karşı kullanabileceğim hiç ruhum yok!" diyor. Sana harcayacak enerjim yok anlamında söylüyor sanırım bunu, öbür türlü pilim bittiye çıkıyor olay. O da olmayacağı için .d Marco'yu hafife almamak lazım. Yonkou'yu yenemez belki ama uzun süre savaşıp oyalayabilir.

* Zeus'un tipe bak, dayak yemiş garibim .d

Wanda bu adam biz de sen işine bak Marco diyor ve bir alt panelde yardım çığlıklarını görüyoruz. LinLin'de o tarafa doğru gidiyor.

Zoro tarafına geçiyoruz. Apoo'dan panzehiri almaya çalışıyorlar. Bu panellere bakarak Apoo'yu Zoro veya Drake ile kıyaslamak pek doğru olmaz. Sonuçta Apoo'yu enfekte olan insanlar da kovalıyor. Ortada tartabileceğimiz bir dövüş yok yani, kaçan kovalanıyor. Yanlış anlaşılmasın şahsi fikrim Zoro'nun Apoo'dan güçlü olduğu yönünde.

Zoro'da bunu bir dövüş olarak görmüyor zaten. "Ver şu ilacı, seninle uğraşacak zamanım yok. Kinemon ve diğerlerine yardım etmek istiyorum!" diyor.

Quuen aranıyor posterlerine bakıyor, tayfanın ikinci ve üçüncü en iyi adamlarını erkenden aradan çıkarmanın çok iyi olacağını söylüyor. Resmi çeviri gelmeden bir şey demek doğru olmaz lakin tayfanın birinci ve ikinci adamını güç açısından değil ödül açısından söylemiş gibi. Ödül bazı karakterler de gücü yansıtıyor olabilir ama fazla şey yapmamak lazım. Luffy'nin daha ödülü bile yokken bir çok ödüllü ve namlı karakteri yendiğini göz önünde bulunduralım ve öyle yorum yapalım bence.

Queen tayfada germaboy olmasına şaşırıyor. Telaffuz şekline bakacak olursak Judge'yi yakından tanıyor. Yüksek ihtimal Caesar yokken Judge'nin bilimsel çalışmalarına para bayılıyorlardı.

Chopper tam virüsün işleyiş şeklini çözmüşken kendiside enfekte oluyor. Brook'un virüse karşı yenilmez olması ve Chopper'in enfekte olması :d Chopper Brook'a ne yapacağını söyler, Brook herkesi kurtarır falan diyeceğim de nasıl yapacak? Yüksek ihtimal gerçek panzehir Queen'de. Brook Queen'i yenemez belki sinsice bir şeyler yapar, bilemiyorum :l

Nami ve Usopp tarafına geçelim. Usopp Ulti'yi yakalıyor ve Paypay ablasını kurtarıyor bla bla bla. Kurtulan Ulti Usopp'a çok dandik tekniklerin var diyor. Bence sonuna kadar haklı. Keşke seri başından beri babası gibi silah kullansa, bence silah daha havalı ve iş bitirici. Usopp'a tekrar kafa atarken Usopp'un "yine mi?" demesi. Daha öncede tadına bakmış demek ki.

15.sayfanın orta paneli, Nami'nin bakışları diyorum ve susuyorum. Nami'yi ilk defa bu kadar çaresiz ve zavallı gördüm. Nami ve Usopp'un belki de karşılaştıkları en güçlü rakip Page ve Ulti ikilisi. Ulti Nami'nin yanına gidiyor, Nami yalvarıyor falan bana tekrar kafa atma ne olursun diyor. Kaptanının korsanlar kralı olamayacağını söyle falan diyor, Usopp'ta yalan söyle Nami, aklını kullan yoksa ölürsün diyor içinden. Okuduğum bazı yorumlar da Usopp baya gömülmüş. "Dediğimi yap, yaptığımı yapma" lafı buraya cuk diye oturuyor. Usopp da aynı durumu yaşadı ve hissetiği şeyleri korkusuzca haykırdı. Usopp burada arkadaşının hayatından endişe ediyor. Eminim Luffy'de arkadaşlarının hayatını kendi hayalinin önüne koyardı. O yüzden fazla şey edip Usopp'a bu konuda haksızlık yapmamak lazım.

Nami ölürsem ölürüm diyor artık ve tüylerimizi diken diken eden o sihirli sözleri söylüyor. "Luffy kesinlikle korsanlar kralı olacak. Olacak kesinlikle olacak!" diyor. Valla sizi bilmem de ben düştüm. <3

Ulti tam kafa atacakken Tama ve Komainu ikilisi geliyor, Komainu Ulti'yi ısırıyor ve Nami'yi kurtarıyor. Paypay'ın bakışı ve "Bu bir köpek mi?" sorusuyla bölüm bitiyor.

Tama'nın gücünü gördükten sonra smile kullanıcılarına karşı bu kozun kullanılacağını hepimiz öngörmüştük aslında. Burada dikkatinizi çekmek istediğim nokta Usopp. Goda Tama'yı savaşta kullanacaktı bunu hepimiz biliyorduk evet ama 8 yaşında ufak bir kız savaşta nasıl savaşabilirdi ki? Son sayıda aklımdaki puzzle tamamlandı.

Komainu + Tama + Usopp kombosunu göreceğiz. Tama kibi dangoları yapacak, Usopp keskin nişancılık hünerlerini sergileyerek kibi dangoları smile kullanıcılarına enjekte edecek. Komainu'nun üstünde olduklarından yakalanmayacaklar ve hızlı bir şekilde tüm smile kullanıcılarına nüfuz edecekler. :D

Marco'ya gelecek olursak, Marco önce Zoro'ların yanına gidecektir. Orada işler yoluna koyulunca Zoro'yu da alarak tepeye uçacaktır. Queen ile Drake, monsterpoint Chopper ikilisi karşı karşıya gelecektir. Marco tepede King savaşacaktır. Zoro + Luffy + Sanji Kaido'ya karşı savaşacaktır.

Zoro ve Sanji ne alaka abi? diyebilirsiniz. Zoro'da Kaido'ya yara veren kılıcın olması, sürekli Kaido'ya karşı savaşmak istemesi, Ryuuma ve Oden'in ejderhalara karşı savaşması tarihin tekerrür edeceğine inandırıyor beni. Sanji'de Zoro'nun gerisinde kalamayacağı için savaşa dahil olabilir, onuda bonus olarak ekledim :d

Gelecek hafta görüşmek üzere, sayanora.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık