Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1013. Bölüm Öngörüş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seri her daim eleştirilebilir ya, para verme mevzusu biraz gereksiz. Maksat fayda sağlamaksa OP konuşan adam ister istemez reklamını yapar serinin hala daha popüler olmasına katkıda bulunur bir nevi okuyucu olarak varlığı yeter zaten. Ama eleştirmek farklı şey hastalığını hiçe sayıp bok atmak farklı şey. Bu insan hastadır güzel kardeşim basit yani insan yaşlandıkça kötüye gider iyiye gitmez. Ara sayıları artacak. Adam da salak değil ama buna rağmen elinden geldiğince aklındakileri yansıtmaya çalışıyor arcları sürekli eklemeler yaparak uzatmak Oda'nın tarzı böyle yapmak hoşuna gidiyor yapmazsa ve aklındakileri işlemediği için pişman olursa bunun geri dönüşü yok dolayısıyla aman tadımız kaçmasın diye hızlı hızlı geçiştireceğine hiç çizmez kapatır konuyu. Hiçbir insan sadece kendini tatmin etmek için manga çizip yayınlamaz sıçmak değil bu gençler benden gitsin de bir rahatlayayım kafasıyla çizsin adamlar. Çizip yayınlıyorsa insanların beğenisine sunmuşlarsa bir beklentileri vardır okuyucudan bu işler karşılıklı. Kimisi sevsinler ister kimisi para gelsin yeter der çoğu bunu dengede tutar vs. Ama bir insanın hastalığını hiçe sayıp nefret kusmak eleştirmek değildir ara olur olacak buna anlayış gösterebilecek kadar aklıselim insanlarız kendimizi bozmayalım. Hayır sabaha kadar eleştirilen OP'un gidişatını konusunda bile adamın milleti susturup ortamı coşturması çıkartacağı bir bölüme bakıyor zaten bu etkiyi yapacak başka bir seri yok, olmadı. Bir de hepinizden rica ediyorum bunu sadece sizi düşündüğüm için söylüyorum OP'u eleştirirken neyini eleştirirseniz eleştirin işin içine ucundan kıyısından KNY çöpünü katmayın. Çok popüler oldu diye tiktok övmekten farkı yok bunu kendinize yapmayın lan üzülüyorum
Bak kardeşim kimse adamı öyle kötü eleştirmiyo zaten, benim önerimde kendi sağlığı için yoksa ölene kadar çizsin derdim. Japonyadaki iş ahlakı çok extreme ve bazen insanları kırıp paramparça edebiliyor bu, adamlar çatlayan at gibi çalışmaktan ölüyorlar. Benim dediğim biraz orjinallikten feragat edip sırtındaki yükü azaltmasından ibaret. Zaten One piecein ilk çıktığından bu güne sanatındaki değişikliklere bakarsan az bi değişimin seriye çok zarar vermiyeceğini ama yazara çok faydası olduğunu görürsün. :good:
 
Oda'yı tanımıyorum pek, acaba başından beri içinden nasıl geldiyse öyle çizmeye devam etti de sırf içinden gelenle mi bu noktaya erişti yoksa para kazanmak en birincil amacı idi diye okuyucuyu tatmin etmek amacıyla normalde o şekilde çizmeyeceği ama bu strateji ile çizdiği bir durum mu oldu felan gibisinden. Her neyse amacı para idiyse onu yaptı şimdi içinden geldiği gibi çizmeye devam edebilir. Demek istediğim bir Mangaka okuyucusunu tatmin etme amacıyla bir şey çizmemeli, eminim Oda da çizmiyordur, nasıl içinden geliyorsa öyle çiziyordur.:D Başta öyle çizdiyse bile artık bu çıkar ilişkisinden kurtulabileceği bir noktada.:D
Fanlar genelde istekleri ile değil istemedikleriyle ilgilenirler. Tutarlı bir evren yeter onlar için bugün insanlar sıkıntı çıkarıyorsa falan karakter filan karaktere şekil yaptı olayından ziyade bu olan, bu dünyada olmamalıydı söylevi. Mesela LOTR'a sıradan bir tip çizip ona yüzüğü ateş attırtırsan insanlar isyan eder çünkü o evren öyle bir durum olamaz haliyle bunun savunması da olamaz çünkü yazar ilk başta kendi yarattığı evrenin, kendi koyduğu kurallarına ters yapmış olur.

Oda'nın durumu ise günlük yayınlanan kanal dizileri gibi mangayı uzatıp bunun sonucunda oluşan sağlık sorunu için empati beklemesi. Empati kabiliyeti yüksek arkadaşlar göstersinler ben de o kadar yok.
 
Bak kardeşim kimse adamı öyle kötü eleştirmiyo zaten, benim önerimde kendi sağlığı için yoksa ölene kadar çizsin derdim. Japonyadaki iş ahlakı çok extreme ve bazen insanları kırıp paramparça edebiliyor bu, adamlar çatlayan at gibi çalışmaktan ölüyorlar. Benim dediğim biraz orjinallikten feragat edip sırtındaki yükü azaltmasından ibaret. Zaten One piecein ilk çıktığından bu güne sanatındaki değişikliklere bakarsan az bi değişimin seriye çok zarar vermiyeceğini ama yazara çok faydası olduğunu görürsün. :good:
O şekilde eleştirenler var dostum, neyse. Ben de gereksiz anlam yüklediği bir arclık çöplerin hikayesini bu kadar uzatıp aksiyondan kısmasından nefret ediyorum mesela çöpleri öteleyip aksiyona yüklense şu anki halinden çok daha iyi olur OP. Bol aksiyon demek aynı zamanda çok tatava yapmadan arcları hızlandırmak demektir sağlığı için de iyi olur. Bunu söylerim ara ara.
 
Beğenmediğim bir durumu devam ettirme hakkına da sahibim. Sizin bakış açınıza göre bunun sevmiyorsan terk et demekten farkı yok. Bu seri çok dandik ve rezalet ama okuyorum çünkü 17 yıllık bir yer kaplıyor hayatımda. Ayrıca bu tarz bir konfor alanından çıkmak kolay değil. Seriyi bıraktığım zamanlarda oldu tabii ama genel olarak kendi konfor alanımın dışına çıkınca gerçekleşti bu. Alışkanlıklar öyle kolay değişmiyor. Ayrıca seriyi sadece laf etmek içinde takip edebilir insanlar. Çelişkili olması olmayacağı ya da yapacağın anlamına gelmiyor. Saçma gelebilir kişiye ama çelişkili olması bir şeyi yapamayacağımız anlamına gelmez.
Evet bence de bu hakka sahipsin/sahibiz.
Sövebilir. eleştirebilir, beğenmediği halde takip edip daha çok da sövebilir kişi, fakat bu o kişinin haklı olduğu anlamına da gelmez.
Yani ben bir seri yapacağım, insanlar çok beğenecek bu seriyi, bana para da kazandıracak, hem de iyi para. Sonra hayalimle başladığım serinin kölesi olacağım ve bu insanlar gelip bana hesap soracaklar? Komik, buna izin vermezdim. Evet yaptığım serinin çok sevilmesi beni çok mutlu ederdi, canla başla çalışırdım bu hayali taşıdığım sürece, fakat özgürlüğümü de bırakmazdım.
Her hafta çıkartma kuralı baştan olmasaymış daha iyiymiş.
 
Mangakalar haftanın 6 günü, günlük neredeyse 20 saat çalışıyor. Al Kişimoto'nun yıllar önce paylaştığı çalışma programı:

Her ay 1 haftalık arayı da keyfinden vermiyor adam. Bütün gün masa başında bütün ağırlığını koluna yükleyerek geçirmesi gereken bir iş yapıyor, Kubo da Togaşi de zamanında böyle bir ayrıcalıkları olmadığı için şu anda doğru düzgün seri çıkartamıyorlar. "Ya bugün çalışmıyorum" dedi diye ara vermiyor, sağlığı için ara veriyor, bu seneki durumun ise Oda ile uzaktan yakından bağlantısı yok, bu yıl OP'un çıkmadığı haftaların yarısında direkt derginin kendisi çıkmayıp ara verdi.

Allah aşkına adama sallamak için "Böyle böyle işler de var" acıdırmasını yapmayın, bu Oda'nın yaptığı işi daha kolay yapmıyor :d
mangakalar böyle çalışıyorsa ben bir böbreğimi bırakırım saçmalamayın ya
 
Birde One Piece’de çizimler genelde çok detaylı oluyorlar. Şimdilerde biraz gözümüze batıyor ama aslında genele bakıldığında bu yaşta haftalık seri çıkarıpta bu kadar detaylı arkaplan çizen adam çok bilmiyorum mesela. Oda çizimlerin çoğunu kendi yapıyor üstelik.

Geldiği yaşta bunu sürdürebilmekte zor artık. Bleach mesela boş kağıdın üzerine karakterler doldurulmuş gibidir çoğunlukta ama ona rağmen Kubo ne zorluklar çekti de erken bitirmek zorunda kaldı seriyi. Oda’nın bu detaycılıkla bu tempoda 23 senedir devam edebilmesi inanılmaz bir şey.
 
Adam aksiyon çizmek istemiyor.Aksiyon sadece hikayeyi okutmak için okurlara attığı bir yem.Çok kişi vardır o amaçla takip eden çünkü.

Bunu herkesin anlaması gerekiyor.Anladıktan sonra daha sağlıklı eleştiriler yapılabilir.

Kandırılmış hissediyoruz bu yüzden.Fakat seri en başta macera yönüyle başladı.Durum böyle olunca biz mi suçluyuz yoksa Oda mı o konu tartışmaya açık.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık