Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Soru - Cevap Köşesi - 1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tam düşündüğüm gibi ama sen sadece "Var" yazınca diable jambe ile aokijinin gerçek bedenine vurabilirmişsin gibi bir anlam ortaya çıktı.

başka bir sorum var katı logai demişsin ama aokiji soğuk hava adam değilmiydi ? senin dediğinle buz adam oluyor ve buz nasıl logia olurki ve meyvesi buz ise örnek oalrak koskoca deniz sadece buzla dondurabilirmisin (aokiji deniz canavarı ile koskoca denizi 1 snde dondurmuştu Ice Age saldırsı ile) ? benim bildiğim aokiji'nin meyvesinin adı soğuk soğuk yada serin serin meyvesi ve bu demek oluyorki aokiji soğuk hava gibi bişi sadece saldırılarında ve logia defansında vücudunu bu soğuk hava gücü ile donduruyor ve buza dönüştürüyor değilmi ? yanlışsam düzelt. katı logialar olarak sadece caribou ve gaspadesin meyvesini bilyordum ben hatta sen demiştin bunlara normal (hakisiz) darbe bile vurunca bazen canları acıyabiliyor diye. katı logai bunlar galiba he bide smoker dumanını/bulutunu çok yuğunlaştırınca katı olabilir oda var galiba :/
Katı olan tek Logia türü, Aokiji. Buz formu olmazsa tek parça halinde duramaz. Soğuğun belli bir biçimi olmadığından buz formunda durmak zorunda. Cariboo'nun meyvesi düz akışkan bir meyve. Gasparde'nin meyvesi alanında tek zaten, hem katı hemde sıvı özelliği var. Her ne kadar Aokiji'nin soğutma gücü olsa da, öz formunda kalmak için doğada bulunan bir elemente dönüşmesi gerekiyor, soğuk diyince de buz akla gelir.
 
Katı olan tek Logia türü, Aokiji. Buz formu olmazsa tek parça halinde duramaz. Soğuğun belli bir biçimi olmadığından buz formunda durmak zorunda. Cariboo'nun meyvesi düz akışkan bir meyve. Gasparde'nin meyvesi alanında tek zaten, hem katı hemde sıvı özelliği var.
Abi Crocodile'n meyvesini de Cariboo'nun meyvesine benzetebilirmiyiz ?
 
evt orası doğru aokiji soğuk hava şeklinde kalamaz. o yüzden soğuk hava gücü ile bedenini buza dönüştürüyor. Buz adam değil yani. (?) bunu senin ağzındanda duymak siterim çünkü bazıları hala aokijinin meyvesini buz sanıyor ve ace ve akainu aokijinin antisi diye konuşuyorlar.

başka bir soru, sen enelin kapak hikayesini çevirip koymuşun siteye bende güzel bir okudum (bu arada teşşkürler konu için) ve Derinlemesine Özet'i okurkan baktım yazmışsınki "...Yaşlı bir adam olan Professor Moonwatcher projesi Mechanical Island için Enel'in gemisini yok etmiştir.
Daha sonra dört Spaceys kendi ırklarına yaptıkları için kaza süsü vererek profesörü öldürmüştür..."
diye ama ben kapak resimlerine bakınca moonwatcher bu spaceylerin yaratıcısı değilmi ve bu adam dünyada felan ölmedimi ? bunlar aydaki patlama yüzünden balonla aya gitmedilermi ? moonwatcher nasıl kötü bir adam ? dürüst bir insan olarak cidden anlamadığımı belirtmek isterim. zahmet olmaz ise kısa bir özet geçermisin ? moonwatcher iyi bir adam değilmi ? ne zaman ayda gördük herifiki enelin maximini yoke tti ? ne zaman spaceyler öldürdü bunu ? ben sadece tabutta gördüm ve spaceyler ağlıyordu :/
Benim görüşümde Aokiji'nin soğuk gücüne sahip olduğu yönünde. Zaten FUNanimation'da meyvenin anlanımı serinlik, soğuk olarak çevirmiş İngilizce'ye.
Konu'nun çeviriliş tarihine bakarsan, çok eski olduğunu görürsün. Bildiğin gibi Wikia, içeriği değiştirilebilen bir ortam. Zamanında malın biri nasıl çevirmişse, bende aynen öyle aktardım. Resimlere bakmadığım içinde olayları anlamadım. Şimdi tekrar baktığım zaman, Ay'da olan patlama yüzünden, Profesör'ün boğazına kurabiye kaçıyor, o yüzden ölüyormuş. Bir ara değiştiririm içeriğini.
 
evt zaten bir FUNanimation doğru çeviriyor 4kids bildiğin mal mal çeviriyor. moku moku no mi deki moku kelimesinin anlamı bulut/duman/yoğunlaşmanın ses efekti gibi bişiydi ama 4kids salak gibi duman duman meyvesi olarak çevirmiş bunu. 4kids bu çevirme işinde başarısız. bu arada Moku Moku No Mi yi duman meyvesi değil değilmi ? ama bence sadece bulut meyveside değil, bence duman bulut vs. şeyleri kontrol edebilme gücü gibi bişi bence. yani Smoker sigara dumanınıda kontrol eder bulutuda. yanlışmıyım ?

evt bende şimdi baktımda cidden ayda patlama oluyor diye profesörün boğazına kurabiye kaçıyor. zaten saçma bulmuştum mantıksızdı o kadar iyi suratlı nur yüzlü bir adam nasıl kötü olabilir diye. bende diyordum "hiç bişi anlamadım bu işten, yazı farklı resimler farklı, yoksa benmi salağım :/" falan diye ve anlaşılan sorun bende değilmiş. teşekkürler hısım.
Meyvenin Moku isimli baş adının hecelerinin yerini değiştirdiğimiz zaman, Kumo yani bulut anlamı geliyor. FUNanimation'a baktığımız zaman meyve adının İngilizce'si, Plume olarak çevrilmiş, yani bulut.
 
ing wikide sound felan yazıyordu ordan aklıma her halde bulut/dumanla alakalı bir ses efekti galiba diye. hani moku moku moku diye bir yoğunlaşma sesi olabilir diye düşünüyordum. bu arada smoker bulut meyvesi tmm da dumanıda kontrol edebiliyor değilmi ? lougetownda luffye yön gösterirken sigarasının dumanını gösterdiği yöne hareket ettirmişti galiba :/
Dumanı kontrol ediyor ama bulut özelliği de var. Böylece doğada bulunma durumu da açıklanmış oluyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 20)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık