Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İşte sorun da bu. Kaçmam gereken yerde atağa çok basıyorum, e haliyle boss da iki vuruyor ölüyorum.

Knight ile Vordt'u bile geçemedim. sonra Pyro açtım da ikinci boss'u geçebildim.

Silah upgrade’ine çok dikkat et. İsimlerini hatırlamıyorum da silah yükseltmeye yarayan o taşları long sword’a harca knight olursan. Başka class kullanıyordan en iyi dps silahın neyse ona harca ama her class için long sword türleridir bu. İlk oynayanlara knight ondan önerilir zaten aslında. Hem zırhı iyi hem long sword var hem kalkanı hasar yemiyor. O silah +2 veya +3 olsun en az o vordt bossunda. Bi de üstüne bi itemle element eklersen o dps eritir bossu
kalkan yükseltirsen yediği stamina azalır saldırı blokladığında. Stat ekranında harcayacağı staminanın yüzde kaç indiği görünüyor. Kapı gibi kalkan alıp onu büyüyle güçlendirirsen bi boss’u hiç stamina harcamadan bloklayabilirsin bile. Ama başlarda öyle build yapamazsın tabi.

Statlara da baya dikkat et. Durduk yere taşıma kapasitesi falan kasma oyun başlarında. Can, hasar, stamina önemli. Ben agresif oynadığımdan hep hasar ve stamina kastım şahsen.

Statlara dikkat edersen boss’lar baya kolay yamuluyor. Orda hata yapmış da olabilirsin ilk oynayanlar yapar bunu. “Belki ilerde lazım olur biriktireyim harcamayayım” deyip +1 silahla bossa gitmiş olabilirsin.
Bosslarda belli miktarda bi hasardan sonra boss sersemleşiyor, sarsılıyor falan ve 1-2 saniyede staminayı doldurup tekrar vurmaya başlayabiliyorsun boss tam karşılık veremeden.

Ben bu statlara zaten önceki oyunlardan hakim olduğum için kolaydı benim için oyun. Beceriden ziyade onları bilmek daha önemli aslında. 1-2 kere yuvarlanıp vordt’un arkasına geçsen 4-5 kere vursan ya sersemliyor ya da öfkelendiği için değişik bi animasyona başlıyor ve o sırada da vurabiliyorsun. Zaten oyunda senin gibi rakipler de çabuk öldüğü için rakibi bi stunlock’a alırsan kazandın sayılır. Kendine gelemeden ölüyor koca boss bile.
Yani daha çok vurursan o sersemletmeye daha çabuk ulaşıyorsun ve onun sayesinde daha da çok vurabiliyorsun ve dövüş çok kolaylaşıyor.

Ben biraz bloodborne saolsun çok agresif oynamaya alışmıştım :D bosslara nefes aldırmadan full hasarla girdim hep. Benim kadar abartmaya gerek yok ama çok pasif kalmışsındır belki veya hasarın azdır. Boss hiç sarsılmadan giriyor herhalde sana.
Bloodborne’da şöyle bişey yapmışlardı da belki ds 3’te de vardır hatırlamıyorum. Dev boss’larda kol ve bacakların ayrı ayrı sersemleme canı var. Mesela bi bacağa 3 kere vurup sersemletince diğer bacağa geçebiliyordun bazı bosslarda. Ds3’te hatırlamıyorum ama belki vardır.

eğer kaçman gereken yerde vuruyorsan düşmanın “pattern” denen şeylerine yani kombolarına alışman lazım. En başta boss’u bi izle. Genellikle bu patternlar esnek değil sabit olur. Yani mesela 3-4 vuruşluk bi kombosu varsa ilk saldırıdan kaçsan bile o komboyu boş havaya atmaya devam eder. “Aha kaçtım şimdi kesin durur kontraya geçeyim” dersen o kombo un devamını yersin yani.

İlk saldırıdan kaçtıysan düşman boşluğa vururken sen arkadan vurabilirsin ona. Bunu yapabilmek için de geriye doğru değil düşmanın arkasına doğru (sağ ön çapraz veya sol ön çapraz) dodge atman lazım. oyunda “iframe” denen bişey var. Ne olduğunu anlamak için google amcaya sorabilirsin. Basitçe açıklaması ise şu: dodge tuşuna basınca hiç hasar yemediğin bi zaman dilimi var. Saldırı sana o sırada değse bile içinden geçiyor. Bu sayede düşmanın saldırısına doğru dodge atıp içinde geçebiliyorsun. Hep arkaya doğru kaçman şart değil yani.

Bi de belki bazı komboların sonunda boss hiç nefes almadan başka bişey yapabiliyordur. Bazı komboların sonunda ise 1 saniye falan duruyordur. Hangi kombodan sonra açık verdiğine dikkat etmen lazım.
Çoğu kişi 10-20 kere ölünce o dövüşlerde yavaş yavaş boss’u ezberler. Ama eğer ilk dövüşünün en başında biraz sadece boss’u izlersen ve garanti açık yoksa vurmaya çalışmazsan boss’u rahat öğrenirsin. Bu oyunda zaten kalkan da olduğu için eğer sadece savunmaya dayalı oynayıp saldırmakla uğraşmazsan hasar yemen baya zor.
 
Son düzenleme:
Ps5 sadece bu görüntüleri paylaşarak bütün Xbox konferansını bilmem kaça katladı bile


Xbox Twitter’da özür dilemekle meşgul ksksksks
 
Ps store’da hitman 2’ye %70 ve hitman’e %85 indirim vermişler yarın bitiyor. Bundan daha ucuz olmaz bi daha bence almayı düşünen olduysa alsın.

hitman 30 küsür lira. Hitman 2 ise 80. İyi bence.
 
10 bin'den aşagı olmaz yeni konsollar. Ayrıca 4k da 60 fps zor belki 2 yıl sonra anca standart olabilir.
Fps’in nasıl olacağını konsol değil oyun yapımcıları karar veriyor. Mesela Ubisoft oyunu 30fps olacak şekilde tasarlıyorsa konsol bunu 60’a çıkaramaz
çünkü grafikler falan 30fps olacak şekilde tasarlamış yapımcı. Konsol firması 4k’yı 60fps’de oynayabileceksiniz dese bile son sözü oyun yapımcıları söylüyor.
Mesela xbox yeni konsolu için 60fps sabit olacak dedi ama Ubisoft yeni Ac Valhalla’nın next gen grafiklerle yeni xbox konsolunda 30fps’de çalışacağını söylüyor.

Şu an Ps4 pro’da upscale 4k ve xbox one x’de native 4k varken next gen konsollarında 4k sıradan bir şeymiş gibi olacak.
Rdr 2 alınır mı ne diyonuz ?
Alınır. Hikaye bazlı oyunları seviyorsan tabi.
Hikayesi muhteşem.
 
10 bin'den aşagı olmaz yeni konsollar. Ayrıca 4k da 60 fps zor belki 2 yıl sonra anca standart olabilir.
Bu gün Enis Kirazoğlunun kanalında gördüm 60 fps 4 k da standart olmasina daha var 4k 30 fps genel olacak gözüyle bakıyorlar çözünürlük ve grafiklerden biraz feragat ederek 60 fpsi alabiliriz ikisi aynı anda şu anda zor diyorlar ama konsolların fazlasıyla 4k 60 fps için yeterli olduğunu ancak firmaların optimizasyonu ayarlamaları gerekiyormuş.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık